muur inspiratie

muur inspiratie

stadshem wall inspiration

stadshem wall inspiration 2

stadshem wall inspiration 3

stadshem wall inspiration 4

stadshem wall inspiration 5

stadshem wall inspiration 6

stadshem wall inspiration 7

stadshem wall inspiration 8

stadshem wall inspiration 9

stadshem wall inspiration 10

Dit mooie interieur kwam ik afgelopen weekend tegen op de Zweedse makelaarssite Stadshem en inspireerde mij direct door de mooie muur inspiratie. De lijsten collage boven de bank is geweldig en zien we steeds vaker voorbij komen in diverse interieurs. Het bloemetjes behang is gedurfd maar komt geheel tot zijn recht in combinatie met de stoere Jielde lampen en de andere mix aan stijlen qua inrichting.
De lijsten collage, hoe maak je zo’n mooie collage en waar haal je diverse lijsten in verschillende stijlen vandaan en op maat? Durf jij zoveel gaatjes in de muur te boren of te timmeren en komt alles wel zo mooi te hangen zoals op alle foto’s die we voorbij zien komen? Best lastig maar hieronder een aantal antwoorden op deze vragen.

In de voorjaarsvakantie bracht ik een bezoek aan het bedrijf Kunstspiegel.nl in de Cruquius (ligt vlak onder Haarlem), zij maken houten lijsten op maat voor kunstwerken, posters, foto’s en spiegels.
In deze lijsten fabriek vind je een mooie houten lijst op maat voor een betaalbare prijs. Hun lijsten komen uit een dorpje uit Noord-Italië. In dit dorp zijn de beste lijstenmakers met kennis doorgegeven van generatie op generatie. Nadat de lijsten zijn gecontroleerd worden deze in lengtes van drie meter naar Nederland gebracht. In hun lijstenfabriek in Cruquius snijden zij de lijsten per bestelling op maat en zorgen ervoor dat het zo snel mogelijk bij onze klant in huis hangt. Naast de lijsten verkopen zij ook spiegels, schildersdoeken, kunst en andere wanddecoratie, hun doel is om een groot assortiment wanddecoratie van kwaliteit toegankelijk te maken voor een breed publiek. Ook belangrijk om te weten is dat de lijsten zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit hout van alleen bossen met actieve programma’s voor herbebossing. Al de houtleveranciers en lijstenmakers voldoen aan strenge richtlijnen, hierdoor kunnen zij het behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier garanderen.

Niet allemaal dezelfde lijsten, diverse verschillende lijsten staat mooier en niet zo gelikt. Posters, foto’s en kunstwerken door elkaar, het kan allemaal, eveneens als kleur afgewisseld met zwart-wit.
Maak met papier (op maat van de lijsten uitgeknipt) en plakband een collage op de muur of op de grond van hoe hij moet worden. Zo zie je het resultaat al en boor je geen onnodige gaatjes. In de bouwmarkt verkopen ze haakjes die je ook in betonnen muren kunt slaan, zogeheten betonhaken. Mocht je een schilderij van zijn plek willen halen heb je alleen drie hele kleine gaatjes in de muur die je makkelijk weer dicht smeert.
Zorg ervoor dat of de onderkant of de bovenkant van de lijsten op één lijn hangen, dit toont mooier en geeft iets meer eenheid.

Vroegen jullie je eigenlijk nog af wat ik in de Cruquius ging doen bij Kunstspiegel.nl? want ik dwaal weer af… Ik ging voor dit poster van Vontrueba. Ik had hem voorbij zien komen op Instagram en vond (vind) het een beauty. De lijst inclusief poster hangt nu te pronken in de hal, ben er erg blij mee!

Succes met jouw wall of fame! Nog op zoek naar (meer) mooie kunst voor aan je muur? Deze kun je (ook) vinden bij Kunstspiegel.nl

————-

Looking for some beautiful wall inspiration for your living room? take a look at this wonderful apartment which I found on the broker site Stadshem.

fotobron : Stadshem

One thought on “muur inspiratie

  • Linda
    april 4, 2016 at 11:21 am Beantwoorden

    Behalve de vloeren, vind ik ook de vloer erg mooi!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>