touw kruk
Interior

Mixed styles ~ Hou jij van stijlen combineren in je interieur?

touw kruk

touw kruk

touw kruk

touw kruk

Ontwikkelen van een stijl

Kleurrijk geheel niet? Al zolang ik me kan herinneren hou ik van interieurs. Mijn moeder was ook altijd met ons huis (en ons uiterlijk) bezig en vond het belangrijk dat alles er leuk, verzorgd en gezellig uitzag. Wat ik nog weet uit mijn jeugdige jaren is dat er altijd wel van alles veranderde bij ons in huis en dat mijn ouders altijd bezig waren, was het niet binnen dan was het buiten in de tuin. Al op jonge leeftijd hield ik me dan ook bezig met het inrichten van mijn slaapkamer. De eerste keer dat mijn moeder naar Ikea in Amsterdam ging weet ik ook nog precies. Ze kwam thuis met een roze bureaulamp (zo jammer dat ik deze niet meer heb), witte opbergdozen, een hippe bureaustoel en een wit-roze dekbedovertrek met een grote rode aardbei erop. Alles was voor mijn nieuwe kamertje die mijn vader opgeknapt had. De styling deed ik samen met mijn moeder, detail mijn Auping Cleopatra bed verfden we roze 😉

Je smaak verandert in de loop der jaren

In de loop der jaren hield ik me vanzelfsprekend ook bezig met het inrichten van de woonkamer. Mijn moeder was dan ook blij toen ik het huis uit ging 😉 Toen ik ging samenwonen met mijn man (ja ja, zolang zijn wij al samen) wist ik tot in de detail hoe alles eruit moest komen te zien. Ons eerste huis halverwege de jaren negentig was hoofdzakelijk wit, gecombineerd met veel geel, en het toonde wat landelijk. Op de vloer lag sisal tapijt en er stonden veel grenen meubels. Het was een plaatje (voor toen dan hè). De gele muren werden in het huis daarna vervangen voor appeltjes groene muren en de grenen kast en tafels maakte plaats voor een strakke witte vakkenkast van Ikea en een witte tafel. De houten stoelen met biezen zitting werden vervangen voor zwarte vintage stoelen. Het geheel werd iets strakker maar van echt helemaal strak ben ik nooit gaan houden. De periode stoer en industrieel hebben we ook nog gehad. Wel een salontafel of geen salontafel!? Het bleef altijd een dingetje. Mijn passie voor kleur in huis liet ik totaal varen in het huis waar we daarna gingen wonen.

Spullen komen en gaan

In ieder huis waar wij gewoond hebben, was de inrichting toch iedere keer net weer even anders dan in het huis daarvoor. Zelden nam ik de hele inboedel mee. Die industriële salontafel werd vervangen voor een design bijzettafel. Een kast die eerst in de woonkamer stond verhuisde naar een slaapkamer. Ik verkocht en kocht daarna weer. Spullen kwamen en gingen de deur weer uit. Soms als ik foto’s van vroeger terug kijk kan ik denken oh ja dat hebben wij ook nog in huis gehad. Vrienden en familie staken er vaak de draak mee (soms ook tot mijn irritatie hoor) maar ik dacht vaak, iedere gek zijn gebrek. Iedereen heeft een hobby en dit is die van mij. Mensen die 25 jaar in een zelfde inrichting kunnen wonen snap ik niet. Voor mij is een inrichting één van mijn eerste levens behoeftes haha… In een inrichting groei je, je huis straalt uit wie je bent. Let wel, ik zie dit niet hoofdzakelijk materialistisch, van mij hoeft niet alles nieuw, design en duur te zijn. Ik hou heel erg van Kringloop en andere spullen die een tweede leven krijgen. Ik gooi geen spullen onnodig op de vuilstort maar probeer er altijd nog andere mensen blij mee te maken.

Mixed styles

In dit huis is mijn stijl duidelijk weer anders dan in ons andere huis, waar ik hiervoor voor minimalistisch kleurloos ging, hou ik nu meer van een iets bonter geheel en een mix aan stijlen. Meer er over lezen zie o.a. hier. Qua meubels hebben wij geen switch gemaakt. Wij hebben nog steeds dezelfde eettafel, eetkamerstoelen en lampen boven de eethoek als in ons vorige huis. Op de vloer ligt een oude Pers die ik scoorde op Marktplaats. De Ikea bank doet ook nog steeds dienst en de Safari stoeltjes die in ons nieuwbouwhuis op meerdere plekken hebben gestaan, staan ook hier in de zithoek of in de zomer buiten. Twee oude houten kasten doen dienst in de woonkamer, ook deze zijn niet nieuw aangeschaft. Vanwaar al dit behoud vragen jullie je misschien af? je kocht toch voor ieder huis een andere inrichting? Dat klopt! Alleen mijn gedachte gang is in de afgelopen paar jaar iets bijgesteld. Deze meubels voelen (voor nu) goed en ik ben niet meer aan constante vervanging toe. De gemengde stijl van dit interieur maakt mij blij en soms komt er een klein detail nieuw bij.

Touw kruk

Deze week kwam er bijvoorbeeld een nieuwe kruk in ons interieur. De Arpillera kruk komt bij de webshop Pib vandaan waar ook onze tafellamp Kelly vandaan komt. De kruk is te gebruiken als kruk (duh!) en als bijzettafel en hij is stoer qua uitstraling en tijdloos qua design. Iedere keer een stapje met opknappen en zo nu en dan een nieuw item (nieuw of tweedehands) maken van mij een blij mens. Je bent een interieur liefhebber of niet 😉

Fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

7 Comments on “Mixed styles ~ Hou jij van stijlen combineren in je interieur?

 1. Bij jou en anderen vind ik het prachtig, kleuren en verschillende dingen bij elkaar, voor mezelf houd ik het heel rustig.
  Wat je beschrijft over je 1e interieur herken ik, mooi die tijdsgeest. En je hebt ook met de smaak van je man te maken he….

  1. Hoi Jeanette, Ik ben gezegend met een man die het allemaal best vindt 😉 En die kleuren gaan en komen, ik ben normaal ook meer van het neutrale hoor. Eens in de zoveel tijd heb ik weer een bevlieging haha….

   Fijne dag!

   Stephanie

 2. Vind het prachtig, al die gemixte stijlen/printjes/kleuren. Ik moet zeggen dat ik het met je eens ben. Zelf vind ik het ook moeilijk om jaren met hetzelfde interieur te zitten. Zoals je zelf al zegt, je smaakt veranderd door de jaren heen. Vaak helpen kleine dingentjes al met het op leuken of veranderen van de uitstraling van een ruimte. Zoals andere woonaccessoires en het mixen van stoffen en stijlen. Heel leuk geschreven!

  1. Dank je Naomi! Mijn basis blijft wel altijd een beetje hetzelfde maar dat wordt contant aangepast met accessoires idd en af en toe een iets grotere kringloopvondst ofzo (kastje/stoel etc). De verlichting verandert ook nog al eens 😉

   Groetjes,

   Stephanie

 3. Hoi Stephanie, Wat een mooie blog heb je! Leuk artikel over gemixte stijlen! Ikzelf vind het ook altijd leuk om stijlen met elkaar te mixen. Dat maakt een interieur erg uniek 🙂

  Groetjes Marieke van Sukhi.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *