Travel

Meivakantie bezoekje Amsterdam

bezoek Amsterdam

Gistermiddag plande wij een last minute bezoekje Amsterdam. Vlakbij ons huis rijdt er een bus lijndienst rechtstreeks naar Amsterdam. De stuntsteps moesten mee want lopen doen de mannen liever niet te veel. Met zijn 3-en gingen wij dus op pad en arriveerde na een uur in de bus te hebben gezeten (hij doet uiteraard een omweg van hier tot …. ) in het centrum van Amsterdam. Onderweg kregen we een NL alert via mijn mobiel dat er een grote brand was in West en dat er werd geadviseerd binnen te blijven, ramen dicht te houden en ventilatiesystemen uit te zetten. De grote brand was in het Westerhaven gebied maar was in het centrum ook te ruiken, niet echt gezond naar mijn idee maar we waren er nou eenmaal. Zonder hier te veel op te letten zijn wij ons rondje begonnen in de Bloemstraat. Al snel kon ik genieten van de kleurrijke bloemen overal, de licht groene blaadjes aan de bomen en de mooi trapgevels.

toerisme

De toeristen in de stad hadden blijkbaar niet veel hinder van de lucht, wat was het druk! Ieder bezoek weer valt het me meer en meer op dat het toerisme steeds groter wordt in Amsterdam. Drukte is niet erg, wij doen er zelf ook aan mee. Maar veel mensen bezoeken toch in deze stad dezelfde plekken. Hierdoor dringen zij langs elkaar heen en zijn hierdoor geïrriteerd. Niet leuk in mijn ogen. Op het centraal station begon een vrouw op leeftijd uit het niets tegen mijn middelste zoon te schelden omdat hij een beweging maakte die haar niet aan stond. Ik reageerde op haar met pardon? maar ook dat stond haar niet aan. Toen heb ik haar even duidelijk gemaakt dat dat onaardige gedrag nergens voor nodig was maar ze was niet onder de indruk en liep uiteindelijk door. Blijkbaar is dit een gevalletje van bewoners die (zeer) geïrriteerd zijn door het vele toerisme in de hoofdstad. Voor het verkeer is er ook geen doorkomen meer aan. Mensen lopen door rood en bussen en auto’s toeteren wat af. Klikt misschien allemaal negatief maar is helaas wel de realiteit.

TIP;
Wil je deze vakantie ook een citytrip doen met kids en bezoek je liever een stad die minder druk is overweeg dan eens Rotterdam, ik schreef er o.a. in deze blog over.

uitje

We laten het negatieve achter ons en kijken naar het leuke van Amsterdam. Vlakbij de Kalverstraat hebben we pannenkoeken gegeten en hebben we een leuk rondje gedaan over de grachten. Zo hebben we een aantal mooie spullen gespot voor ons nieuwe huis, onder andere een hele gave lamp van Vitra. En zochten wij een cadeau voor mijn verjaardag. Deze hebben wij nog niet gevonden maar dat komt vast goed. We hebben twee weken vakantie en gaan zeker nog wel een keer op pad.

Ons rondje Amsterdam ging over de Bloemstraat, Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht, Singel, de Dam, Damrak, Haarlemmerdijk en de Negen straatjes.

Het Pokemon telefoonhoesje die Jack vast heeft op de eerste foto bestelde ik online bij Smartphonehoesjes.nl
Ik meld het even omdat ik wat vragen erover kreeg op Instagram. Naast de vele hoesjes die zij hebben, is de service super snel. Ik bestelde het hoesje ’s avonds en had hem de volgende dag al in huis. Naast hoesjes hebben zij ook glas screenprotectors (mijn scherm valt nog al eens stuk) en allerlei andere accessoires.

Ik wens jullie allen een fijne Mei vakantie! Voor ons de laatste vakantie is dit huis! #wetellenaf 🙂

Fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *