travel blog duitsland
Travel

Mei vakantie ~ onze reis naar Duitsland

travel duitsland transavia

travel blog duitsland transavia

travel blog transavia

travel duitsland transavia

travel Mainz

travel blog transavia

travel Mainz

Op reis naar Duitsland

De Mei vakantie is voorbij, de kids zijn ruim twee weken vrij geweest. Zoals altijd is het voorbij gevlogen, misschien kwam dat ook wel een beetje omdat we veel zijn weg geweest.
Vorige week zijn we een lang weekend met het hele gezin naar Duitsland geweest. De reis ging voor de derde keer naar Groß-Gerau in Duitsland, waar Sem een Europa-Cup, inline skating moest rijden. Groß-Gerau is een gemeente in de Duitse deelstaat Hessen vlakbij Frankfurt. In 2015 plaatste ik ook een blog over deze Europa-Cup die ieder jaar georganiseerd wordt. Sem reed er voor de vierde keer. Na twee jaar met z’n allen overgeslagen te hebben (1x keer ging mijn man met hem alleen, vorig jaar ging hij niet i.v.m. examen) vonden we het wel weer leuk om keer met z’m allen te gaan. Ik boekte online een leuk familie hotel in Rüsselheim zo’n 10 km van Groß-Gerau.

Autoreis

De Meivakantie duurde voor onze kinderen dit jaar ruim twee weken. Het wisselt per jaar maar veel scholen kiezen er veelal voor om de Mei vakantie twee weken aan te houden. Voor veel ouders een reden om nu een reis te boeken en niet meer in de zomervakantie. De Mei vakantie begint een beetje een vervanger te worden voor het hoogseizoen in juli/augustus die voor veel gezinnen niet meer te betalen is. Een vliegvakantie in het hoogseizoen of voorseizoen, dat scheelt nogal. Daar waar heel social media vol staat met verre reizen naar New York, Bali, Nieuw Zeeland en Japan namen wij genoegen met een autoreis naar Duitsland, ook leuk! Al zouden wij een volgende vakantie ook graag een keer met het vliegtuig naar een andere Europese stad gaan. Rome staat hoog op ons wensenlijstje.

De volgende stedentrip met het vliegtuig?

Ondanks dat wij net onder Schiphol wonen gaan wij niet heel vaak op vakantie met het vliegtuig. Vroeger toen de jongens nog klein waren hebben wij het wel een aantal keer gedaan maar toen ze groter werden vonden wij het te duur worden. Een stedentrip (met het vliegtuig) buiten de schoolvakantie’s om bied uitkomst tegenwoordig, vliegen is momenteel nog goedkoper dan met de trein (hoe erg eigenlijk).
Drie jaar terug toen wij in Italië op vakantie waren zouden wij een treinreis maken naar Rome. Omdat wij daar op dat moment maar een anderhalf uur met de trein vandaan zaten was dat goed te doen. Iedereen had er veel zin in alleen doordat de temperaturen zo hoog waren op dat moment hebben wij op het allerlaatste moment besloten niet meer te gaan. Met 37 graden in een stad sjokken naar alle bezienswaardigheden zagen wij niet zitten. We zouden (ooit) een andere keer gaan, dit is er uiteraard nog steeds niet van gekomen. Ondertussen heb ik mij even georiënteerd en vliegtickets voor Rome zijn op de site van Transavia al vanaf € 43,- per persoon (enkele reis uiteraard) te boeken. Je vliegt dan niet vanaf Schiphol maar vanaf Rotterdam/Den Haag, laten wij daar nou ook vlakbij wonen 😉 Dus wie weet! gaat de volgende stedentrip met de mannen naar Rome.

mainz duitsland

travel blog transavia

travel blog

Stedentrip Mainz

Terug naar onze trip naar Duitsland. Op zaterdag (in Nederland Koningsdag) hadden wij de hele dag vrij af, Sem hoefde pas in de avond te rijden. Als we aan het einde van de middag op de skeelerbaan zouden zijn was het ruim op tijd. In ons hotel lag een folder waar twee te bezoeken steden in stonden vermeld, tw. Mainz en Wiesbaden. We kozen voor de dichts bijzijnde stad vanaf Rüsselheim, de stad Mainz. Binnen een kwartier waren we in de stad waar het zeer rustig was en het parkeren van de auto ook geen probleem veroorzaakte. Door de oude straten met prachtige mooie typisch Duitse gebouwen (heel veel roze, voor de roze liefhebbers onder ons) kon ik foto’s blijven maken. Ik kende Mainz alleen van de borden langs de snelweg. Je rijdt er voorbij slaat de naam op maar je hebt geen idee hoe zo’n stad eruit ziet. Mainz bleek echter de moeite waard, ga er zeker eens een keer naar toe als je in de buurt bent.

 

travel blog transavia

travel blog transavia

transavia stedentrip

wandelen en skaten

We hebben een vrij groot stuk door de stad gelopen wat goed ging met de jongens mede omdat we een skate-board em een step bij ons hadden. Dit keer geen gezeur van jengelde jongens die niet meer willen lopen en zeuren dat het regent (het viel best mee). Daardoor hebben we echt ook veel gezien. Prachtige gebouwen in allerlei kleuren en diverse stijlen, een mooi plein (incl. markt) in typische Duitse stijl, een leuk winkel gebied, kunst en nog veel meer. Het jammere was wel dat wij ons niet zo heel goed hadden voorbereid want dan waren we waarschijnlijk ook nog naar het kasteel net buiten de stad gaan kijken. Jammer maar helaas, weer wat van geleerd 😉

Prachtige omgeving Gross Gerau

Naast het bezoek aan de stad Mainz, waar ik jullie nog veel meer foto’s van zou kunnen laten zien, hebben wij nog meer moois in deze omgeving gezien. Het enige wat ik heel graag wilde en niet gelukt is, zijn foto’s nemen in de gele koolzaadbloemen velden (typisch Duits). Onderweg zijn wel genoeg koolzaadbloemen velden tegen gekomen maar in de buurt van Gross Gerau waren er net minder dit jaar en de velden die er waren konden we niet bij komen. Omdat ik zoveel foto’s heb genomen zal ik proberen binnenkort nog een tweede blog over onze trip naar Duitsland te plaatsen. Hierin dan meer over het skeeleren, ons hotel en de rest van de omgeving.

Wordt vervolgd!

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

7 Comments on “Mei vakantie ~ onze reis naar Duitsland

 1. Ziet er geweldig uit. En heel slim, die step en dat skateboard, kunnen ze lopen evne afwisselen. Oh, en ik vind jullie zo’n leuk gezin met die grote knullen. (dat heb ik zelf natuurlijk ook wel, maar ik blijf het mooi vinden om te zien).

  1. Grappig he die mannen, ik blijf het zelf ook leuk vinden hoor, ook als ik het bij andere gezinnen zie. In ons hotel zat heel toevallig nog een ander gezin, ook met 3 jongens 😉
   De step en het skate-board blijven we er voorlopig even inhouden.

 2. Wat leuk dat jullie samen gingen. Je maakte weer prachtige foto’s!
  Het idee van de step en de skate ga ik onthouden 😉
  Jammer dat het je niet gelukt is om foto’s in de koolzaadvelden te maken.
  Grappig, ik heb ook een foto-wensen-lijstje 🙂
  Toen we in april naar Nederland reden wilde ik graag foto’s maken in de tulpenvelden
  maar daar is het helaas ook niet van gekomen. Volgend jaar misschien……..
  X

  1. Bedankt Alet! ja als je iets wilt is het vaak toch even anders dan spontaan iets tegen komen he 😉 Ik wil het ook al veel langer, die koolzaadbloemvelden maar het is me nog nooit gelukt haha…

 3. Je hebt zo’n leuk gezin Stephanie, mooie foto’s van een heerlijke vakantie. Dat zie je zo. Slim om je jongens ‘bezig’ te houden tijdens het bezichtigen. Wij hadden de bedoeling om ieder jaar in de herfstvakantie een stedentrip te maken, helaas is het er nog steeds niet van gekomen. Het geld ging telkens op aan ‘iets’ voor de boerderij.. stiekem baal ik daar wel een beetje van maar ja.. 😉 X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *