Lifestyle

Mei vakantie ~ leren voor een examen ~ en muziek die galmt door het huis

citytrip

amsterdam

amsterdam

amsterdam

Mei vakantie en examen

Wat als je Mei vakantie hebt en je hebt het ook nog eens heel erg druk met andere zaken. Samen met nog veel meer kinderen in Nederland die dit jaar 16 of 17 jaar zijn staan de landelijke examens voor de deur. Op dit moment zit onze oudste zoon boven te leren. Twee weken Mei vakantie staan niet alleen in het teken maar van alleen maar leuke dingen doen maar ook met je neus in de boeken 😉 Alle jaren dat onze oudste meneer nu op school zit heeft hij alles met twee vingers in zijn neus gedaan. Leren hoefde hij nooit echt, dus deed hij dat ook vooral niet. Ook nu met nog één week te gaan denkt hij er nog steeds makkelijk over. Maar toch, op zijn manier is hij nu best serieus bezig. Buiten is het prachtig mooi weer maar naar buiten is hij nog niet geweest. De hele dag galmt er muziek uit de nieuwe bluetooth speakers. De nieuwe manier van leren.

Muziek aan tijdens het leren

Muziek aan tijdens het leren is dat iets van tegenwoordig? Ik moest er vroeger niet aan denken. Bij mij moest het doodstil zijn en er mocht niemand in mijn buurt komen. Als ik een geluidje hoorde was ik afgeleid. De jeugd van tegenwoordig heeft overal muziek bij aan staan, iets waar ik aan moet wennen. Op de fiets van en naar school zitten er oortjes in hun oren (hoe gevaarlijk ik het ook vind), bij het wekelijkse kranten lopen idem. Als er geleerd wordt door meneer één of twee, staat de muziek hard aan. Zij vinden het normaal, ik niet altijd en of de buren er blij mee zijn? Ik heb ze er gelukkig nog niet voor aan de deur gehad 😉

Op zoek naar nieuwe speakers

Voor in de woonkamer was ik al een tijdje op zoek naar nieuwe draadloze speakers. Wat ik wilde wist ik eigenlijk niet, het moest vooral mooi in huis passen. Na een zoektocht online kwam ik uit op de website van Bluetoothspeakercenter.nl Zij bieden een ruime keuze aan modellen en hebben een divers aanbod aan looks zeg maar. Ik zie een muziekbox ofwel speaker als een klein meubelstuk, dus een speaker moet er vooral mooi uit zien, daarna kijk ik naar de specificaties haha… De speakers van vroeger waren van die grote lelijke kasten die altijd ergens moesten staan (of hangen, nog erger) waar ik niet wilde. Een doorn in mijn oog, net als een televisie.

Modern en flexibel in gebruik

De uitvoeringen van tegenwoordig zijn veel mooier, moderner en minimalistischer dan vroeger. Waar je vroeger tegen een blok aan keek, staat er nu een mooi vormgegeven, in ons geval, een rond speakertje op de kast (of op een andere plek in huis). De speakers van tegenwoordig zijn draadloos, wat een uitkomst! (kunnen ze dat voor een televisie ook niet verzinnen?) en je hoeft je mobiel er niet meer in vast te prikken, of ben ik nu heel ouderwets? 😉
Ben jij ook op zoek naar een draagbare speaker, al dan niet dezelfde als die van ons? De Remax M9 Bluetooth 4.1 speaker is er in het zwart, grijs, licht blauw, rood en oud groen. Zoals van mij verwacht koos ik voor zwart.

Dagje Amsterdam

Naast het leren, is of was er ook nog tijd voor een dagje Amsterdam, vaste prik voor ons in de Mei vakantie. Niet met 3 maar met 4 kids (er is een vriendinnetje bij) gingen wij de hele dag op stap. Uitleg over onze route geef ik niet meer op mijn blog want die is meestal het zelfde (Dam, Singel, Herengracht, Zeedijk, Damrak etc). Het weer zat mee, het aantal toeristen was ook niet enorm en we hebben het vooral gezellig gehad. Komende week zal ik nog meer foto’s voorbij laten komen over wat wij nog meer deden de afgelopen dagen. Het waren er teveel om allemaal in deze post te delen 😉

Iedere ouder met kids die nu examen doen TOI TOI TOI
En voor alle andere (trouwe) volgers fijne dagen nog, geniet van de zon!

Groetjes,

Stephanie

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

6 Comments on “Mei vakantie ~ leren voor een examen ~ en muziek die galmt door het huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *