Interior

Maak van je eenvoudige terrasoverkapping een luxe tuinkamer!

tuinkamer 1

tuinkamer 2

De tuin wordt een steeds belangrijkere plek van de woning. We zijn er dan ook steeds vaker te vinden, mits het weer het toelaat. Omdat dat niet altijd het geval is, genieten steeds meer mensen van een eigen terrasoverkapping. En een overkapping is het begin van een luxe, gezellige tuinkamer. Weten hoe je die tuinkamer creëert? Lees dan vooral door.

Hoewel een overkapping alleen al enorm kan schelen, opent hij ook deuren naar nog veel meer comfort dan alleen een droog terras. Met enkele toevoegingen heeft u van uw overkapping namelijk zo een luxe tuinkamer gemaakt. We helpen je in dit artikel op weg.

Terrasverwarming

Om van je terrasoverkapping een comfortabele tuinkamer te maken, heb je allereerst een aangename temperatuur nodig. ’s Zomers regelt dat zich vanzelf, maar ’s winters zal je voor je eigen warmte moeten zorgen. Het is dan ook aan te raden om terrasverwarming te monteren onder je overkapping. Tegenwoordig zijn er zeer subtiele heat panelen verkrijgbaar, die een groot oppervlakte van warmte kunnen voorzien, maar nauwelijks opvallen. Daarbij zijn ze op afstand te bedienen en geven ze geen rode gloed af, zodat eventuele sfeerverlichting er geen hinder van heeft.

Schuifwanden

In tegenstelling tot een overkapping, is een tuinkamer geheel afsluitbaar. Om ook onder je terrasoverkapping te kunnen profiteren van deze beschutting, kun je er glazen schuifwanden in laten monteren. Met glazen schuifwanden profiteert u van comfortabele beschutting, terwijl al uw uitzicht behouden blijft. Ook heeft eventuele terrasverwarming onder uw overkapping meer nut, aangezien de warmte niet kan ontsnappen. Met schuifwanden heb je tevens de vrijheid om bij slecht weer alles af te sluiten en bij mooi weer alles open te zetten.

Loungeset

Ook een lekkere zithoek mag natuurlijk niet ontbreken. En dat hoeft ook niet want je hebt de keuze uit een enorm aanbod loungesets. Meet van te voren goed de maten van je terras op, zodat je een perfect passende set kunt aanschaffen. Wie niet zoveel ruimte heeft onder de overkapping voor een vaste set, kan ook kiezen voor een modulaire set. Dergelijke sets bestaan uit losse elementen, die je onafhankelijk van elkaar een plek kunt geven. Aangezien de set droog en beschut komt te staan, heb je veel keuzevrijheid in materiaal, vorm, design en afwerking. Hierdoor kun je beter de stijl van de woning doortrekken naar buiten om in je tuinkamer een echt woonkamer gevoel te creëren.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Fonteyn Outdoor Living Mall.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Maak van je eenvoudige terrasoverkapping een luxe tuinkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *