Interior

Lichtplan in huis

Voor iemand die van wonen en interieur houdt is het dramatisch dat het lichtplan in ons huis niet goed is. Ik heb er al vaker over geschreven, ook op Showhome. Een goed lichtplan is zo’n beetje het belangrijkste in je huis. Het maakt of breekt je huis. Lampen vind ik heel lastig. Niet dat ik geen mooie weet uit te kiezen, in tegendeel. Het probleem bij mij is dat de meeste lampen die ik mooi vind gewoon heel erg duur zijn. Een beetje (Scandinavische) designlamp kost al gauw honderden euro’s die ik er dan weer niet voor over heb of gewoon weg niet heb. Ooit begonnen met Ikea, ook prima, de zwarte tafellamp is van Ikea, maar daar wil ik niet mijn hele huis meer mee inrichten. Boven de eettafel hangt nu een Muuto E27 peertje waar mijn man niet vrolijk van wordt. Je kijkt vanaf de bank in het lichtpunt, heel vervelend. Het beste is boven een eettafel lampen uit te kiezen die naar beneden schijnen op de tafel. In veel gevallen betekent dit dus een lamp (of meerdere) met kap. In mijn hoofd heb ik nu een lamp van &tradition maar ondertussen heb ik ook goedkopere exemplaren gezien online, die ook mooi zijn en een Scandinavische uitstraling hebben. Daar later meer over. Ik werd namelijk precies op het juiste moment benaderd door de online shop Industriële lampen. Of ik hen kende, jazeker! ik kende ze via de blog van Lisanne van der Klift. En of ik het leuk zou vinden een lamp uit te zoeken voor in ons huis en daar over te bloggen. Ja, dat wil ik heel graag! Ik heb een lamp uitgezocht voor op mijn bureau want daar stond geen goede lamp op. Een lamp op je bureau moet op je werkblad schijnen, niet omhoog en zeker ook niet in je scherm. Bladerend door een oude VTwonen van 2012 kwam ik op de Binnenkijker van de Zweedse styliste Emma Perrson. Alles in haar huis vind ik mooi, vooral haar werkplek. Emma heeft op haar bureau een klassieke zilveren bureaulamp staan van Luxo. De lamp die ik uit koos bij Industriële lampen lijkt daar veel op. Hij heet “de Stalen praktische fabrieks bureaulamp” en is een beauty! De vorm is eenvoudig, tijdloos en stoer, en de voet en kap zijn van geborsteld staal. Op de voet zit een aan en uit knopje wat ik handig vind en een mooi detail. Door zijn hoogte schijnt de lamp boven mijn hoofd en dus niet in mijn ogen. En ook niet onbelangrijk het is een echte eye catcher op mijn werkplek. Hij valt zeker niet in het niet. Om verder te gaan met nog meer licht in huis heb ik meteen deze week nog een leeslamp besteld voor naast de bank. Die zien jullie ook snel voorbij komen. Wil jij ook een mooie, stoere en betaalbare lamp in je huis, kijk dan eens op de site van Industriële lampen. Ik werd er best hebberig van!

Fijne nieuwe week allemaal!

p.s. ik hoop mijn blog volgers niet te storen met een gesponsorde post. Veel bloggers vinden het heel leuk als zij zo nu en dan eens benaderd worden door een leuk bedrijf om een review te schrijven over één van hun producten.

Love the new industrial lamp of Industriële lampen on my desk. Light is very important in your house. Choose the right lighting through a plan that you can find online.

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

6 Comments on “Lichtplan in huis

  1. Goede verlichting vinden die dan ook nog eens mooi staat bij je spullen is echt ontzettend lastig. Toevallig heb ik sinds vorige week eindelijk een juiste vloerlamp voor naast de bank gevonden, nadat ik er 4 besteld had en weer geruild omdat ze of te hoog, te grof of gewoonweg geen mooi licht gaven door de ledverlichting. Ik denk dat jij de lamp die ik nu heb ook wel mooi vind :-). De zwarte Ikea lamp is prachtig, volgens mij heb ik dat al eens gezegd. Nooit wegdoen hoor! Ik snap wel dat je een blogje besteed aan een lamp van dat bedrijf. Dat is toch hartstikke leuk dat je daarvoor benaderd bent? Mooi staat de lamp op je bureau, met die stoel is het plaatje helemaal af. Pascale X

  2. Je hebt gelijk, de juiste lampen, op de juiste plek in huis is erg belangrijk en niet altijd gemakkelijk om te vinden.
    Gesponsord of niet, ik lees je met plezier. En alleen maar super toch dat je voor zoiets gevraagd wordt en de lamp is prachtig trouwens.

  3. Wij hebben in ons nieuwe huis ook een lichtplan laten maken. Ben erg blij dat wij dit gedaan hebben, want kwamen met ideen waar wij niet aan gedacht hadden. Het gebruik van indirecte verlichting in onze woonkamer door ledstrips hadden wij zelf niet bedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *