begraafplaats leiden
Photography

Leiden per fiets ~ deel 1

groenesteeg begraafplaats

 

Begraafplaats Groenesteeg

De eerste serieuze Corona week in Nederland is deze week ingegaan. Nederland staat even stil net zoals de rest van de wereld. Zo ook mijn werk, de winkel is gesloten. Voor een kleine onderneming uiteraard dramatisch. Hoe overleeft een kleine winkel zoals die van ons in deze tijd? We weten het niet maar blijven positief. Om van de nood een deugd te maken zijn we dinsdag begonnen met het opknappen van de winkel. Zo hebben we (nu een paar dagen later) al een mooi resultaat behaald, met nieuwe wanden en nieuwe kleuren op de muren. Ik ben lekker aan de verf, zoals jullie weten een hobby van me haha….

Omdat we niet alle dagen tot half 6 hoeven te blijven gaan we deze dagen tussen 3 en 4 naar huis. En omdat ik door het hele Corona gebeuren weinig zin heb in het openbaar vervoer ga ik deze week voor het eerst tot Leiderdorp met de auto, daar parkeer ik hem en fiets ik het laatste stuk naar de stad (fiets gaat achterin de auto). Doordat ik in de middag eerder stop en op de fiets ben kan ik nu een ommetje doen door de stad. Vandaag nam ik een kijkje op de oude historische begraafplaats Groenesteeg.Β  Ik was er ooit jaren terug een keer geweest tijdens een stadswandeling en vond het toen zo bijzonder.

Ben je een keer in Leiden ga dan zeker hier eens langs. Het is er zo mooi en rustgevend.

 

begraafplaats leiden leiden begraafplaats

 

Leiden per fiets

Kom je met de auto of met het openbaar vervoer naar Leiden huur dan een fiets in de Breestraat of op het station. De stad is niet heel groot maar per fiets zie je uiteraard veel meer. De komende maanden zal ik vaker wat foto’s van Leiden publiceren. Niet puur onder het kopje travel maar meer voor de fotografie. Ik neem mijn camera vaak mee als ik naar mijn werk ga en fotografeer als ik iets moois zie onderweg.

Deze onderste foto’s zijn genomen op de Herengracht vlakbij mijn werk.

 

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

10 Comments on “Leiden per fiets ~ deel 1

 1. Leuk, laat maar zien. Leiden is mooi. Toen wij nog in Hoofddorp woonden, ging ik wel eens een dag met de kinderen naar Leiden met de trein. Afgelopen november was ik er sinds 25 jaar weer eens, en bracht ook jou en de winkel een bezoek. Ik hoop dat jullie het gaan redden, en dat alles snel weer open kan.

  1. Dank je Jeanette! Ja zo leuk dat je langs kwam. Ergens dit jaar kom ik met Marthy naar Zwolle hoor, dat hebben we al afgesproken samen haha… Je ziet vast meer voorbij komen de komende maanden.
   Sterkte in deze tijd thuis met je gezin en familie.
   Stephanie

 2. Ja, het is een bizarre en angstige situatie. Ik zit sinds maandag werkloos thuis en maak me ook best wel zorgen hoe het voor de winkel af gaat lopen…….. die trouwens ook dicht is sinds afgelopen maandag. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen gezond blijft! We mogen hier het huis niet meer uit (alleen voor een paar boodschappen, voor dokter- of apotheekbezoek). We proberen er maar het beste van te maken. Gelukkig is het best mooi weer en is er genoeg in de tuin te doen. Pas goed op jullie zelf! Tot snel X Alet

  1. Wat ontzettend rot voor je Alet πŸ™ Ik hou nog hoop maar ook voor ons zal het lastig worden hoor (en nog vele winkels met ons). Ik heb afgelopen week 4 dagen geverfd in de winkel, volgende week ga ik verder maar dan maar 2 dagen (voor alsnog). Wanneer de winkel daarna weer open kan, geen idee.
   Voor jullie in Frankrijk zijn de regels nog wat strakker aangetrokken, best moeilijk lijkt me. Maar idd alles voor een goede gezondheid!
   Heel veel sterkte en hou jullie goed. Dikke X van mij

   1. Zeker doen die begraafplaats in Noordwijk! Mijn grootouders liggen er begraven en ik heb er (stiekem) een deel van mijn vaders as begraven. Ik kom er elke paar weken, doe een rondje strand en Hoofdstraat en sluit af met een bezoekje aan de begraafplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *