langs de amstel
Lifestyle

Langs de Amstel ~ wandelen op Moederdag

 

langs de amstel

langs de amstel

 

Wandelen langs de Amstel

Moederdag 2020, een Moederdag hetzelfde als anders voor ons. Wij hebben al jaren geen moeders meer, zowel mijn man als ik niet. Voor ons geen bezoekjes aan ouders op Moeder- en Vaderdag. Nu veel mensen met ouders het lastig vinden een bezoek in te plannen met Corona hebben wij een “normale” zondag als anders. Mijn jongens vinden het niet nodig iets te doen aan Moederdag dus gingen mijn man ik op tijd de deur uit voor een fijne wandeling. Het was voor mij een verrassing, net als het weer. De voorspellingen waren niet zo geweldig maar uiteindelijk was het perfecte dag voor een onze mooie tocht langs de Amstel.

Rustig stukje Amsterdam

Als je de afslag RAI neemt vanaf de A4 zit je eigenlijk al bijna bij de Amstel. Bij de RAI rij je richting Amstelpark. Wij parkeerde de auto aan de Amsteldijk vlakbij het Martin Luther Kingpark. Kom je op dit plekje in Amsterdam dan heb je eigenlijk niet meer het idee dat je in de stad bent. Wat een oase aan groen en een rust. Ondanks het feit dat we best wat wielrenners, hardlopers en andere sportende mensen onderweg tegen kwamen was het niet te druk.  Het was goed te doen om een wandeling te maken (met de RIVM regels in achtneming). Het zonnetje scheen en zo langs het water was er genoeg moois te zien. Niet alleen de natuur is hier prachtig groen maar er staan en liggen ook genoeg huizen en woonboten om je ogen naar uit te kijken 😉

langs de amstel

langs de amstel

langs de amstel

langs de amstel

langs de amstel

Amstelpark

We hebben een heel stuk over de Amsteldijk gelopen langs begraafplaats Zorgvlied en het Amstelpark. Op de terugweg (je kunt geen rondje lopen dus op een gegeven moment moet je terug) zijn we door het Amstelpark terug gelopen. Prachtig park overigens waar ook genoeg te zien is. Wij liepen het park in bij Monument Rozenoord. Monument Rozenoord is een grasveld met lege stoelen, ter nagedachtenis aan de slachtoffers die in de laatste maanden van de oorlog door de Duitse bezetter bij de nabijgelegen fusilladeplaats Rozenoord aan de Amsteldijk werden terechtgesteld. Alle honderd stoelen rusten op een betonnen steen waarop naam, geboortedatum en datum van overlijden van één van de slachtoffers staan. Het gaat in totaal om  honderd lege stoelen verspreid over een grasveld. Het is indrukwekkend om te zien. Zie de oude man die op één van de stoelen zit.

 

monument rozenoord

monument rozenoord

Op de terugweg naar huis

Op de terugweg naar huis hebben we bij het bloemenstalletje bij de begraafplaats Zorgvlied geraniums gekocht voor onze overleden moeders. Deze hebben we langs gebracht op het kerkhof in Aalsmeer en Leimuiden waar onze ouders liggen. Omdat er al zoveel jaren voorbij zijn is het geen verdrietig iets meer. Het heeft een plekje gekregen wat soms nog even omhoog komt. Het gemis blijft altijd, er gaat geen week voorbij dat ik niet even aan ze denk. Moederdag 2020 met of zonder COVID 19, met of zonder ontbijtjes op bed en wel of geen cadeautjes werd uiteindelijk een mooie dag om te nog lang te herinneren.

 

langs de amstel

langs de amstel

langs de amstel

langs de amstel

 

 

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

6 Comments on “Langs de Amstel ~ wandelen op Moederdag

  1. Wat een heerlijke dag. Langs de Amstel staat nog op onze lijst (want een lijstje kun je het niet noemen). Maar in het Amstelpark waren we zeer regelmatig met de kinderen toen we in Hoofddorp woonden. Maar het veld met de stoelen ken ik niet, dus ook maar op de lijst.

  2. Prachtige foto’s, Steph. Deze mooie parkstoeltjes zag ik ook in Parijs maar hier met die gedenkstenen eronder zijn ze indrukwekkend. Fijn dat je ook nog even bij het graf van je moeder bent geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *