Kunst aan de muur ~ Posterlounge

kunst aan de muur

Kunst aan de muur ~ Posterlounge

kunst aan de muur

kunst aan de muur

kunst aan de muur

kunst aan de muur

 

Waar veranderingen in huis toe kunnen leiden…

Het is de laatste twee weken wat stil op mijn blog. Ik had geen tijd over om achter mijn computer te zitten, te druk met van alles in huis, weinig inspiratie om mooie foto’s te maken, Corona issues, ga zo maar door. In huis veranderde er wel wat na de nieuwe look van onze keuken. Zo verkochten we onze eettafel wat prompt onverwacht. Kochten we nog geen dag later een “nieuwe” via Marktplaats die bijna een meter kleiner was en heel eerlijk lang niet zo mooi. Gingen de grijze Ikea, Ivar kasten van de muur en verhuisde deze naar boven  naar één van de slaapkamers van de jongens. Ook haalde ik een oud vitrinekastje naar beneden die ik eerst nog opgeknapt moest worden. En zo verviel ik van het één in het ander (oeps!). Ondertussen was ik vlak voordat deze sneeuwbal ging rollen (zo noem ik het maar) benadert voor een samenwerking met de online shop voor wanddecoratie Posterlounge. Deze samenwerking wilde ik absoluut niet voorbij laten gaan. Maar hoe?! ondertussen was onze hele beneden verdieping een chaos!

Alles op zijn kop

Hoe ik het iedere keer weer voor elkaar krijg is me een raadsel. Zodra iets in huis een soort van “af” begint te worden gaat er iets bij mij kriebelen wat voor verandering zorgt. Binnen mum van tijd staat alles weer op zijn kop en wil ik dingen “anders”. Zo ook deze keer. Ik had een paar maanden terug al bedacht dat de eettafel plaats zou moeten gaan maken voor een kleiner exemplaar. Wat voor tafel geen idee, ik zou in ieder geval wachten totdat we de nieuwe pui zouden hebben in september, dat is niet gelukt dus 😉  De eettafel had 12 jaar trouwe dienst bewezen maar was voor het mooie te groot voor dit huis. Het blokkeerde (in mijn ogen) de hele keuken en dat wilde ik niet meer. Voor nu (we wonen er nu 3 jaar) was het goed maar het werd tijd om verdere stappen te maken naar een huis wat bij ons past. Ik wil niet meer wonen in het huis van iemand anders. Het is tijd voor onze eigen smaak en onze eigen ideeën.

Groene keuken

Naar aanleiding van onze groene keuken kreeg ik dus weken geleden een hele leuke mail van het bedrijf Posterlounge. Zij waren erg onder de indruk van onze keuken metamorfose en vroegen zich af of er niet een mooi kunstwerk aan de muur zou passen die goed zou matchen bij onze groene keuken? Ik ben nooit zo heel erg happig op dit soort mails want negen van de tien keer dat dit soort vragen aan mij gesteld worden vind ik de spullen die aangeboden worden echt niet mooi. Ik bedank dan altijd hartelijk. Ieder zijn smaak niet!? Ik ga niet samenwerken als een product niet bij mij past. Maar dit keer was het een ander verhaal, wat ik zag was prachtig! Om tot een juiste keuze te komen heb ik zelfs mijn man en oudste zoon ingeschakeld 😉 Nou lang wikken en wegen kwamen we bij “Fruit trees am Attersee” van Gustav Klimt. Klimt heeft veel mooie werken, die keuze was snel gemaakt maar welke het uiteindelijk moest worden daar hebben we goed over nagedacht.

 

kunst aan de muur

kunst aan de muur

kunst aan de muur

kunst aan de muur

kunst aan de muur

 

Wat hang je aan je muur?

Op Instagram volg ik veel Deense “interieur ” accounts. De meeste houden net als ik van vintage gemixt met nieuw. De Denen hebben een passie voor inrichten en kijken naar wat ze mooi vinden, niet naar de prijs. In Nederland is dat wel eens een ander verhaal en let ik zelf ook echt wel op wat ik uitgeef aan spullen in huis. Kunst is daar ook een onderdeel van. Niets aan de muren vind ik saai en kaal. Mooie dingen aan de muur zijn prachtig, maar wat hang je op en hoe? Dat is best nog een kunst (leuke woordgrap). In de loop der jaren heb ik al heel wat posters aan de muur gehad. Foto’s in lijsten, ik maak zelf best mooie mag ik toch wel zeggen 😉 maar kom er toch nooit helemaal uit, het meeste hangt nooit echt naar mijn zin. Als ik  naar alle interieur foto’s kijk die ik voorbij zie komen, in tijdschriften, Instagram en Pinterest, dan ben ik toch best wel eens jaloers hoor. Een mooie art wall wil ik ook heel graag, maar hoe kom ik aan kunst? Is dat niet ontzettend duur?

Betaalbare kunst

Op de site van Posterlounge kwam ik hele mooie kunstwerken tegen voor een knappe prijs (je bent een Hollander of niet). Alles natuurlijk replica maar alsnog geweldig (vind ik dan hè). Voor boven de eettafel kozen wij dus voor een doek van Gustav Klimt. De stijl sprak ons direct aan en de kleuren passen zo mooi. Het groen van de bomen en het gras in combinatie met het geel van het graanveld, subliem. Wij kozen voor een print op canvas van 70×70 met donker eiken baklijst, dat maakt kunst object “af”. Een juiste maat kiezen is ook nog best een “dingetje”, hij moest niet te groot zijn maar ook zeker niet te klein (te iel). Als tegenligger koos ik ook nog voor een klein kunstwerkje van Claude Monet. Hij hangt boven de bank hangt naast twee andere lijsten die ik al had. Het is ook een canvas print van 20×30 in een zwarte baklijst en heet “Impressie, zonsopgang”. Ik koos hem om de kleuren, ik vind ze ontzettend mooi. Naast dit werkje hangt een ets die ik een keer scoorde bij de kringloop. Deze sprak mij aan door zijn Deense uiterlijk. De poster van Hilma af Klint komt van Ikea maar is ook te koop bij Posterlounge. Ik vind haar werk heel tof dus de kans is aanwezig dat ik nog een keer een werk van haar bestel. Het liefst heb ik hier ooit een gallery wall in onze woonkamer maar of dat me ooit lukt… ik heb snel last van een “vol gevoel” in huis. Gezellig en huiselijk staat het zeker wel!

Wil jij nou ook zo’n mooi “kunstwerk” in huis!? Ik mag al mijn lezers een korting aanbieden. De code is COOSJE15 en hiermee krijg je 15% korting op het gehele assortiment behalve cadeaubonnen. De code is geldig vanaf vandaag t/m 20 juni (dus het einde van de lente).

Ik ben benieuwd naar jullie keuze!

17 thoughts on “Kunst aan de muur ~ Posterlounge

 • Jeanette
  juni 4, 2020 at 10:30 pm Beantwoorden

  Mooie samenwerking. Het past bij jullie spullen en inrichting.
  (je doet me denken aan Louise, @_mernee, die mag ook graag veranderen ;-))

  • Stephanie Koster
   juni 6, 2020 at 12:21 pm Beantwoorden

   Haha … Jeanette! of ik dat nou als compliment moet beschouwen 😉 Die vrouw verandert wekelijks en in grote stappen. Vind alles van haar mooi daar niet van maar de spullen die zij krijgt, dat is echt niet normaal hoor. Maar goed een paar duizend volgers en niet zo veel content of 82K volgers en heel veel content 😉 We zijn ongeveer tegelijk begonnen, volg haar al meer dan 8 jaar. Maar vind het grappig dat je het zegt, jij bent niet de enige die er zo naar kijkt. Het is ook een beetje een tik haha…

   • Jeanette
    juni 10, 2020 at 10:38 pm Beantwoorden

    Ha Stephanie, ik bedoel het totaal niet negatief. Juist positief. Je inrichting is zeer scandinavisch in mijn ogen.

    • Stephanie Koster
     juli 8, 2020 at 10:28 am Beantwoorden

     Haha… ik zag het ook niet als iets negatiefs van jouw kant hoor. Compliment! dank je 🙂

 • Ageeth Mooij
  juni 5, 2020 at 9:00 am Beantwoorden

  De Klimt is prachtig qua kleuren en gevoel!

  • Stephanie Koster
   juni 6, 2020 at 12:22 pm Beantwoorden

   Mooi he Ageeth! vonden wij ook!

 • Marthy
  juni 5, 2020 at 12:15 pm Beantwoorden

  Prachtig kunstwerk en hij hangt daar heel mooi. Haha, ik weet al precies wat er achter mijn tafel komt te hangen. Wil ik al jaren en nu ga ik het doen.

  • Stephanie Koster
   juni 6, 2020 at 12:23 pm Beantwoorden

   Ja he! ik wist vrijwel meteen dat hij hier moest komen. Soms kan ik nog wel eens twijfelen over waar wat te hangen, dat vind ik echt lastig. Wat er nu boven de bank hangt blijft ook niet zo, weet ik nu al 😉 Ben benieuwd wat je in je hoofd hebt!

 • Gertrud
  juni 5, 2020 at 8:40 pm Beantwoorden

  Fijne samenwerking hoor, past ook echt bij jullie. X

  • Stephanie Koster
   juni 6, 2020 at 12:24 pm Beantwoorden

   Ja! ik was ook aangenaam verrast! soms zijn samenwerkingen echt leuk 🙂

 • Anne
  juni 6, 2020 at 12:19 pm Beantwoorden

  Mooi! Nieuwe vintage stoelen zijn ook heel gaaf! Ziet er weer leuk uit zo!

  • Stephanie Koster
   juni 6, 2020 at 12:25 pm Beantwoorden

   De stoelen waren een toevalstreffer waar ik heel blij mee ben. In de toekomst ga ik ze een keer opnieuw laten bekleden 🙂

 • Alet
  juni 7, 2020 at 8:19 am Beantwoorden

  Jullie huis is mooi en persoonlijk ingericht zo! Het schilderij aan de muur staat ook echt prachtig!

  • Stephanie Koster
   juni 7, 2020 at 3:48 pm Beantwoorden

   dank je wel Alet! ik hou van huizen die persoonlijk zijn. Heb niks met showroom huizen of huizen die allemaal hetzelfde zijn ingericht. Volg je eigen smaak zou ik tegen veel mensen willen zeggen 😉

 • Lisa Verdienen
  juni 24, 2020 at 7:29 am Beantwoorden

  De combinatie van de kleuren tussen het schilderij en wat er op de tafel staat is perfect.

  • Stephanie Koster
   juli 8, 2020 at 10:28 am Beantwoorden

   Dank je wel Lisa!

 • […] blog over muur inspiratie naar aanleiding van een samenwerking die ik deed met Posterlounge, klik hier om even terug te kijken. Ik deelde toen met jullie het canvas doek “Fruittrees am […]

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>