Travel

Onze korte trip naar de Ardèche dit jaar ~ deel 2

de Ardèche

Na een toch wel iets wat tegenvallende week (al die regen) terug in te zijn Nederland genieten wij nog even na van onze vooral zonnige vakantie in de Ardèche.
Wat ik al in deel 1 schreef hebben wij onze korte vakantie niet te vol ingeboekt met activiteiten. Deze vakantie was vooral om uit te rusten en om niet te veel te moeten. Wat wij wel hebben gedaan naast zonnen, zwemmen en relaxen op de camping neem ik hieronder met jullie door.

kanoën

In de gehele Zuidelijke Ardèche kom je overal kano verhuur bedrijfjes tegen. De meeste bieden wel dezelfde tochten aan. Zo deden wij vorig jaar de route waar we ruim voor Vallon Pont D’Arc opstapten en voorbij de Pont D’Arc (de welbekende stenen boog) op werden gehaald. Een route van misschien 12 km maar leuk om te doen met kinderen. Er is onderweg genoeg te zien, er zijn fijne plekken om onderweg even een zwemstop te houden en genoeg stroomversnellingen heelhuids door te komen 😉
Dit jaar hebben wij het kanoën even gelaten voor wat het was maar heb ik vrienden van ons geadviseerd de route van Balazuc naar Ruoms een keer te doen. Deze leid je langs de mooie hoge rotswanden van de Gorges (zie de foto’s hierboven). Deze route is echt prachtig! geniet vooral van de ruige natuur om je heen en een voordeel, deze route is veel minder druk dan de routes bij de Pont D’arc.

wandelen

Op één van onze laatste dagen hadden wij het plan een bergwandeling te gaan doen met vrienden van ons die ook in de Ardèche op vakantie waren (nog zijn). De bergwandeling heet de Cirque du Gens en start in Pradons. De route leid je ook langs en door de prachtige bergwanden van de Ardèche en je loopt een heel stuk langs de rivier. Het is een route van 8 km waar je ongeveer 2,5 uur over doet.
Wij zijn voor het mooie net te laat van start gegaan (10.00 uur). Het is snel te warm en wij hadden de pech dat het ging onweren. Jaren terug heb ik de route al eens gelopen met mijn familie dus ik weet dat het een mooie tocht is. Mijn kids waren best teleurgesteld en daarom doen wij volgend jaar een nieuwe poging als we weer gaan. Om de teleurstelling wat te compenseren zijn wij koffie gaan drinken in een leuk tentje aan het begin van de route en hebben wij er die middag gezwommen.

brocantes en vide greniers

Als liefhebber van rommelmarkten, kringloopwinkels en brocante markten kan ik in de Ardèche ook mijn hart ook ophalen. Ieder weekend zijn er genoeg marktjes te vinden. De twee marktjes die wij dit jaar bezochten (in Saint Maurice d’Ardèche en Largentiere) waren weliswaar klein maar ik wist toch nog twee leuke truien en een twee mooie blouses te scoren voor 2 euro per stuk 🙂 Mijn mannen vonden het wat minder leuk, zie de foto van de vier naast elkaar op een rij… haha! Op deze site vind je de vide greniers (garage verkoop) voor de komende weken in de Ardèche.

oude steden of dorpen bezoeken

Hou je ervan wat steden en dorpjes te bezoeken tijdens je vakantie moet je in dit gebied Balazuc, Aubenas, Largentiere en Villeneuve de Berg niet vergeten. De dorpen en stad zijn authentiek en lang niet zo door toerisme overspoeld als Ruoms en Vallon Pont D’arc. Als fotoliefhebber kan ik er uren rondlopen!

Uiteraard is er nog veel meer te doen, wellicht kom ik daar nog een keer op terug in een nieuw verslag. Voor nu allemaal nog een fijne vakantie!
Bekijk mijn andere TRAVEL blogs hier.

Foto’s Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *