Travel

Onze korte trip naar de Ardèche dit jaar ~ deel 1

vakantie in de Ardèche

Vorige week zijn wij met ons gezinnetje op vakantie geweest in Zuid-Frankrijk. Net als vorig jaar bezochten wij dezelfde fijne familie camping aan de Ardèche, La Chapoulière. In eerste instantie waren wij helemaal niet van plan om op vakantie te gaan. Wij waren immers net verhuisd. De plannen wijzigden een paar weken voor ons vertrek. Na twee verhuizingen binnen één jaar was ik toch wel toe aan even een week (of twee) helemaal niets. Het verhuizen, alle spanningen van tien maanden in een huis wonen wat niet van ons was en in een ander dorp. Het heen en weer rijden tussen twee dorpen, wonen, werken en school niet om de hoek. Het fietsen door weer en wind. Het heeft van iedereen binnen ons gezin best wat gevergd. We hadden een weekje even helemaal niets best verdiend! Na de knoop doorgehakt te hebben of we dan toch echt nog even weg zouden gaan (er moest het één en ander op een rij gezet worden, hebben we genoeg vrije dagen? krijgen we vrij? hebben we wel geld om op vakantie te gaan? niet geheel onbelangrijk 😉 was de keuze snel gemaakt. Vorig jaar zijn wij ook naar de Ardèche geweest en dit beviel zeer goed. In mijn jeugd ben ik met mijn ouders en later samen met mijn hub jaren in de Ardèche op vakantie geweest. De natuur is er mooi groen en de bergen ruig. De dorpen gezellig en de rivier is geweldig om in te zwemmen.
De camping waar wij nu voor de tweede keer stonden is relatief klein, er komen niet (te) veel Nederlanders en met alleen een tent is het bovenal betaalbaar. Gelukkig konden wij nog een plek reserveren, al stonden we dit keer niet aan de rivier zelf (jammer!)

relaxen en sporten

De Ardèche is een mooie omgeving voor de sportliefhebber. Mijn man en oudste zoon hebben bijna iedere dag gefietst. Voor de wielrenner zijn er genoeg routes te fietsen. Hardlopend kun je ook aan je kilometers komen, al wandel ik liever. Met mijn camera om mijn nek heb ik samen met Jut en Jul (Beer en Jack) best wat van de omgeving gezien. Mijn jongste twee mannen nemen het wandelen mij niet altijd in dank af maar ze gaan nog steeds mee, en toch best wel met plezier. Zwemmen kan van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. De rivier is een schitterende plek voor ze. Ze kunnen bommetjes maken tot ze een ons wegen en mocht je toch een dag liever naar het zwembad gaan kan dat ook. Naast al het sporten was het ook vooral een relax vakantie en hebben we de uitstapjes tot het minimale beperkt. We hebben geen musea en steden bezocht, daar zijn wij niet echt de mensen voor en daar waren de negen dagen dat wij weg waren ook echt te kort voor. Mochten we besluiten volgend jaar nog een keer te gaan, en dan gaan we beslist langer, kunnen we nog genoeg dingen doen die we nu in de afgelopen twee zomervakantie’s in de Ardèche niet gedaan hebben.

hobby fotograaf

Als hobbyfotograaf heb ik uiteraard weer genoeg foto’s gemaakt en is het lastig kiezen welke foto’s met jullie te delen 😉 Van de week daarom nog een deel twee. In deel twee over de Ardèche zal ik ook wat leuke plekken met jullie doornemen. Mochten jullie ooit ook een keer naar deze streek gaan is dat altijd handig, toch ?! 🙂

P.s. willen jullie mijn vorige posts over Frankrijk en de Ardèche zien klik dan even op het kopje Travel onder other.

Fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Onze korte trip naar de Ardèche dit jaar ~ deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *