tuin klussen deel 2
Gardening

Klussen in de tuin

tuin klussen deel 2

tuin klussen deel 2

tuin klussen deel 2

tuin klussen deel 2

druk baasje

En zo zat ik er lekker in met bloggen, en zo hoorde jullie bijna een week niets van mij. Ik had het weer eens druk met van alles waaronder met het leeg halen van de achtertuin. Soms ben ik zo druk dat ik eigenlijk niet eens tijd heb om naar mijn werk te gaan. Al zou ik nu stoppen met werken dan zou ik denk non-stop twee jaar lang wel aan ons huis en tuin kunnen klussen. Ik zou me geen moment vervelen, dat weet ik zeker. Maar goed, dat klussen moet ook ergens van betaalt worden. En buiten dat ik ben al eens twee jaar thuis geweest en ik herinner me dat ik dat toch eigenlijk helemaal niet zo prettig vond. De financiële afhankelijkheid van mijn partner stond mij helemaal niet aan en sociaal stompte ik toch ook wel wat af. Dus tja! tussen het werk door dan maar alle klussen doen, al duurt alles wat langer dan de planning in mijn hoofd (as always). En het bloggen… dat komt zoals het komt.

leeghalen achtertuin

In maart begon ik samen met Jack met het leeg halen van de achtertuin. Waar ik eerst dacht, ik haal er wat bestrating uit, veranderde dit plan al snel in alle bestrating eruit (you know me!). Ik verzette wat planten en plaatste er ook alvast wat nieuwe bij. De achterkant van de tuin veranderde al snel in één grote berg stenen en een zandbak en zo is hij nu nog steeds (oeps!). Mijn man die het er uiteraard helemaal niet mee eens was dacht daar gaan we weer. De tuin was mooi zoals hij was. Lekker groen, een straatje, niks mis mee. Maar ik dacht daar anders over 😉 En ok, de tuin is nu echt een bende maar over een paar weken (hoop ik) dan ziet hij er echt wel weer mooi uit. En dan hebben we ook een tuin die naar onze smaak is en niet een tuin die ingericht is naar de ideeën van iemand anders. Daar ben ik onderhand wel klaar mee, over 10 dagen wonen we hier alweer twee jaar!

tuin klussen

tuin klussen

tuin klussen

tuin klussen

tuin klussen

nieuwe plannen

Met nog een klein stukje te gaan (wat een werk die tegels eruit halen) zijn we ondertussen in discussie geraakt wat er voor de bestrating terug komt. In onze vorige tuin hadden we grind, klik hier om te zien hoe onze vorige tuin eruit zag. En dat was prachtig. Voor deze tuin had ik echter iets anders in mijn hoofd. Ik wilde wat gras en paar tegels als paadje er tussen, veel groen, gewoon een eenvoudige, ouderwets, gezellige tuin. Een beetje zoals hij was dus? …
Een echt plan had ik niet getekend, ik dacht het dit keer gewoon ter plekke te verzinnen, maar of dit slim is? Al weet ik zeker dat het goed komt. Op Pinterest verzamelde ik wel al ideeën genoeg.

hergebruik en nieuw grind online bestellen

Of ik er nou uiteindelijk voor kies om toch wat bestrating te gebruiken of grind te storten, of toch beiden, het is alle twee zo gefixt. Al zoekende online kwam ik op amagard.com alpengrind tegen wat ik bestelde voor onze voortuin. Dit online bestellen beviel goed. Je klikt aan welk product je zoekt (en keuze genoeg), je kiest welke hoeveelheid, van 20 kg tot 1600 kg of een vrachtwagen vol. Je betaalt via Ideal of creditcard en binnen een paar dagen wordt het afgeleverd. Geen gesjouw met zakken of andere zware voorwerpen dus, het enige wat wij hoeven te doen is het heen en weer kruien van voor naar achteren. Voor de voortuin gebruikte ik onder het alpengrind ophoog zand en worteldoek, dit is beiden ook te bestellen op deze site. Komen er ook nog tegels te liggen zal ik ervoor kiezen de tegels en klinker die we hebben te hergebruiken. Niet alleen om goedkoper uit te zijn maar ook voor het milieu. Ik ben echt bewuster gaan leven de afgelopen jaren sinds we hier wonen.

worteldoek

ophoog zand

vorderingen tuin

De verdere vorderingen van de achtertuin en het resultaat van de voortuin zien jullie snel voorbij komen in een andere post. Ik toon jullie graag over een paar weken wat zomerse plaatjes met leuke styling hoekjes, mooi gevulde plantenpotten etc. Op de rommelmarkt van vorige week scoorde ik een aantal mooie potten, en meer dan een half jaar geleden vond ik ook mooie aardewerk plantenbakken die op onze erker aan de voorkant van het huis komen te staan. Ik zie ze nu al vol geraniums staan, kan niet wachten 😉 Voor nu nog even bikkelen, het leuke werk is bijna in zicht!

Wordt vervolgd!

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Klussen in de tuin

  1. Heerlijk bezig daar! Ik heb nog geen tuin, maar geloof dat ik er nooit in klaar ga zijn. Teveel mogelijkheden en elke keer weer nieuwe inspiratie. Ben heeeel benieuwd hoe het wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *