appels
Gardening

Klussen in de tuin ~ deel 3

achtertuin

achtertuin

tuin klussen

klussen in de tuin

tuin klussen

herfst tuin

Voortgang klussen in de tuin

En toen was er nog een boom weg … Nadat wij in Mei onze hele achtertuin op de schop gooiden en er iets heel anders van maakte (van degelijke tuin vol tegels met wat groen naar veel groen en grind) zijn Jack en ik vandaag eindelijk verder gegaan met het laatste stuk van de tuin. Eind Mei wist ik even niet meer hoe nou verder met de achterkant van de tuin. Het is een plek die eigenlijk niet benut wordt en dat is zonde. Eerder dacht ik er over om op deze plek achter de schuur een afkapping te maken voor onze fietsen. Bij nader inzien vond ik dit toch niet het juiste plan. Na maanden van ideeΓ«n opdoen op Pinterest en Instagram ben ik er ondertussen uit en komt er achter onze schuur een houten vlonder terras. Op deze plek kunnen we onze tuintafel zetten als we beschut willen zitten. Als het warm is kunnen we er ook onze loungebank zetten (heerlijk in de schaduw), maar ook onze lang gekoesterde droom een hout gestookte hot tub zou hier kunnen staan. Mocht er nog geld over zijn want deze zijn niet goedkoop. Als dit niet zo is, en die kans is vrijwel zeker aanwezig (ons kennende) wordt het voor de time being een opblaasbare jacuzzi, ook niet verkeerd πŸ˜‰

Appelboom

Maanden lag alles stil zoals ik hierboven al schreef. Terwijl het nieuw aangelegen stuk in de tuin vrolijk dichtgroeide bleef de achterkant van de tuin een kleine bouwplaats. Zo lag er een berg overgebleven zand midden op het pad wat zorgde voor veel zand inloop in huis (hoe vervelend) en er stond nog een appelboom waarvan ik twijfelde wat ik ermee zou doen. De appelboom was dit seizoen op zijn mooist en hing vol met appels. Tijd om alles er maar uit te plukken en hem om te zagen bedacht ik me gisteren πŸ˜‰ Hij stond al niet op een hele geweldige plek en vol appels hing hij helemaal over. Voor de lange mannen in ons gezin betekende dit bukken dus πŸ˜‰ Jack mocht hem van mij omzagen want dit wilde hij uiteraard graag doen! De kluit uitgraven daarna was wat minder leuk en is ook nog niet afgerond. De volgende klus die hierna volgt is een nog een andere struik eruit halen. Ik heb deze struik (weet de naam niet) nog één kans gegeven deze zomer maar ik vind (en vond hem al niet) mooi.

Ontspanning

Ondanks dat het misschien niet zo’n heel mooi weer was was de temperatuur wel aangenaam buiten. Goed weer om dan ook nog maar een keer het gras te maaien wat veel langer bleek dan verwacht. Of dit de laatste keer voor de winter is betwijfel ik nog πŸ˜‰ Tussen het hakken en zagen door zocht Jack nog wat ontspanning op de trampoline van de buren.
Al met al weer een vruchtbare dag die ik eigenlijk in mijn weekje vrij laatst had gepland maar waar het niet van kwam. Oh, en probeer door de troep heen te kijken! Eerst moet iets er altijd weer even minder uitzien voordat het weer mooi wordt!

Wordt vervolgd πŸ™‚

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

6 Comments on “Klussen in de tuin ~ deel 3

    1. Ja toch Jeanette πŸ˜‰ Ik heb best al veel weg gehaald maar alleen hetgeen wat in de weg stond of niet op de juiste plek haha…. In het voorjaar wordt het vast weer mooi πŸ˜‰

    1. Dank je wel Gertrud! Ondertussen is al weer een hoop gesnoeid en om gehakt πŸ˜‰ Beetje kale bedoening nu dus maar dat komt wel weer goed. Ik ga in het voorjaar ook weer opnieuw planten. En….. Dahlia’s en tulpen he, die mogen niet missen πŸ™‚

    1. Ja toch! Nu de appelboom weg is lijkt de tuin in ene ook veel breder. Is optisch uiteraard maar denk dat het mooi wordt met daar een houten vlonder terras πŸ™‚
      En dank je πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *