Klussen in de tuin ~ deel 2

klussen in de tuin

Klussen in de tuin ~ deel 2

achtertuin

achtertuin

klussen in de tuin

achtertuin

opknap project achtertuin

De laatste week zijn we druk bezig in de tuin. Tijd om te bloggen heb ik niet gehad, de dagen vlogen voorbij. Maar wat een vooruitgang hebben we geboekt. Van een zand massa is de tuin nu een tuin zoals we hem graag zien. Ons harde werk is beloond. Op social media hield ik iedereen die mij volgt wel op de hoogte, nu tijd om even wat foto’s te delen op mijn blog (en jullie hebben nog veel meer te goed, dat terzijde).
Een extra vrije (dins-) dag naar aanleiding van de OV stakingen maakte het mogelijk even flink door te pakken. Wat ik in mijn vorige blog al aangaf, een echt plan voor de tuin had ik niet. Uit de losse hand ontstond dit 😉

tuin opknappen

tuin klussen

achtertuin opknappen

tuin klussen

tuin klussen

grind in plaats van gras

De keuze tussen grind of gras vond ik lastig te maken, mijn man gaf de doorslag, het werd grind. Met de klinkers die we over hadden hebben we een border afzetting gemaakt. Onder het grind zit worteldoek en ophoogzand, voor de drainage van het oppervlakte water ook fijn.
De tuin is eenvoudig gebleven maar toont gezellig en knus, iets wat ik echt miste in deze tuin. Met nog meer planten, struiken en éénjarige bloeiers zal de tuin opgeleukt worden.
Een deel 3 zal zeker dan ook nog snel volgen.

Fijn lang weekend allemaal!

p.s. mijn grote hulp Jack heeft me enorm geholpen. In 4 jaar tijd heeft hij nu toch al twee keer een hele tuin met zijn moeder samen aangelegd. Trots op mijn kleinste harde werker!

4 thoughts on “Klussen in de tuin ~ deel 2

 • Anne
  mei 30, 2019 at 10:04 pm Beantwoorden

  Tuin ziet er geweldig uit! Licht en ruim! Prachtige planten!

 • Alet
  juni 3, 2019 at 7:12 am Beantwoorden

  Wat een klus Stephanie. Het resultaat (tot nu toe) is al prachtig!

 • Gertrud Prins
  juni 3, 2019 at 5:46 pm Beantwoorden

  Het ziet er hartstikke gezellig uit Stephanie, eer van jullie harde werken hoor. Benieuwd naar het vervolg.

 • […] zien wat de verschillen zijn ten opzichte van vorig jaar. Terug naar onze tuin een jaar geleden,  klik hier. En de foto’s die ik vandaag maakte (op deze blog). Na twee weken regen was het eindelijk ook […]

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>