verlichting
Interior

Klus vorderingen ~ verven en verlichting

Klus vorderingen

Zoals jullie misschien al op Instagram voorbij hebben zien komen (degene die mij nog niet op Insta volgen, klik hier) ben ik de laatste weken behoorlijk aan de klus in huis. Zo zijn ondertussen de muren geverfd naast de bank en staat de trap in de eerste laklaag. Komende week, lak ik deze voor de laatste keer af. Eindelijk is de trap dan klaar, een klus waar ik zo tegen op zag! Al met al viel het best mee, maar toch wat een klus! Zodra de trap klaar is, ga ik verder met het vakkenkastje op de muur die vorige week geverfd is. Deze moet aan de binnenkant betimmerd worden met schrootjes of plaatmateriaal (ben ik nog niet uit) en daarna ook geschilderd worden. Of hij dezelfde kleur wordt als de muren daar twijfel ik nog over, misschien is een contrasterende kleur ook wel leuk. De deur + het kozijn moeten ook geverfd worden, dus alles dezelfde kleur is ook nog een optie. Na dit project in de woonkamer denk ik door te gaan met het halletje (die achter deze deur zit).

Verlichting badkamer

Als tussendoor projectje moet ik komende week ook even op zoek naar nieuwe verlichting voor in de badkamer. In deze post heb ik de badkamer al een keer voorbij laten komen. Onze badkamer is mooi maar zelf had ik hem niet zo uitgekozen. Voor de komende jaren is hij echter ok en kan ik hem iets personaliseren door middel van andere verlichting, andere accessoires en andere muurhaken. Voor de verlichting boven de wastafel/spiegel heb ik de Nana wandlamp wit in mijn hoofd. Eenvoudig en subtiel, precies waar ik van hou. Aan dit lampje zit echter een snoer dus ik moet even kijken of dit weg gewerkt kan worden achter de spiegel. Mocht dit niet lukken is de Konstsmide wandlamp Trieste in het wit ook nog een optie. Deze is snoerloos en tevens eenvoudig qua vormgeving. De Konstmide is eigenlijk een buitenlamp maar ik denk dat deze vast ook in een vochtige ruimte binnen gebruikt kan worden. Hier moet ik wel even navraag over doen. Het grappige is dat ik zonder dat ik het wist koos voor een Zweeds model πŸ˜‰

Buitenverlichting

Ik zou mezelf niet zijn als ik niet meteen verder zou kijken naar nog meer andere verlichting. Mijn fantasie slaat altijd weer op hol en zo bedacht ik me dat andere buitenverlichting ook wel mooi zou zijn πŸ˜‰ Nu hangen er zowel voor als achter Jan des Bouvrie lampen die 10 jaar geleden helemaal hip waren. Ze zijn door weer en wind niet meer in de conditie waarin ze ooit verkeerden en zijn ze een beetje vergaande glorie. Het model is ook veel te klassiek en past totaal niet in het beeld wat ik voor ogen heb van onze tuin. De wandlamp die ik voor buiten zoek zal strak en minimalistisch van vorm zijn en moet naar boven en beneden kunnen schijnen. Qua kleur kies ik voor de tuin voor zwart i.p.v. voor wit of chroom. Wit vind ik voor buiten te besmettelijk en chroom gaat toch te snel roesten (ook al staat er RVS op). Wil ik nog van de hoge kortingen van Karwei profiteren (nu maar liefst 25% korting op alle verlichting) dan moet ik vandaag nog een keuze maken. De korting loopt tot en met vandaag. Ben je te laat, niet getreurd, Karwei heeft vaak kortingscodes waar je het hele jaar door gebruik van kan maken. Of dan toch maar snel een keuze maken misschien!? (dikke knipoog!)

p.s. In de tweede week van de Kerstvakantie was ik vrij en hadden wij een dagje Amsterdam ingepland. Het blijft heerlijk vertoeven in de stad, ondanks het koude weer hebben wij weer genoten! Foto’s van de muur en het vakkenkastje volgen als alles klaar is in die hoek πŸ˜‰ Fijne zondag nog!

Fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Klus vorderingen ~ verven en verlichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *