mobiel
Kids - Lifestyle

Kinderen en smartphones ~ hoe ga je daar mee om?

smartphone

mobiele telefoon

kinderen en smartphones

Kinderen en smartphones

Kinderen en smartphones, ik schreef er een paar maanden terug ook al een blogpost over. Hoe ga je als ouders van drie pubers om met het gebruik van smartphones. En hoe hou je de kosten die het gebruik van een mobiel met zich meebrengen onder controle. Ik kreeg best veel reactie’s op deze blog, vandaar dat ik er nog een blog over schrijf. Er valt tenslotte genoeg over dit onderwerp te schrijven.
Het vorige artikel ging vooral over hoelang kinderen online zitten (of eigenlijk online mogen zijn) en over welke telefoons zij graag zouden willen hebben. Of ze die krijgen is een ander verhaal 😉

Op welke leeftijd een smartphone?

Op welke leeftijd krijgen jouw kinderen een smartphone en/of mobiel abonnement? Bij ons in huis zijn we daar eigenlijk heel duidelijk over. Zolang je op de basisschool zit krijg je geen abonnement. Voor de leeftijd van 12 mogen ze wel een mobiel (meestal een afdankertje van ..). Maar dit is meer om spelletjes op te spelen en voor social media gebruik. Internet kan alleen via de wifi.

Wel en niet bereikbaar zijn

Sommige ouders willen hun kinderen de hele dag kunnen bereiken als zij op hun werk zijn of even “zomaar” de deur uit zijn. Hoe bereik je dan je kind als deze geen mobiel abonnement heeft? en je hebt ook geen vaste telefoonlijn thuis? Dit probleem hadden wij vorig jaar toen wij in ons tijdelijke huis woonden. De kids waren drie dagen alleen als ik aan het werk was en op deze dagen moesten zij ook 6 kilometer samen naar huis fietsen. Beiden zaten nog op de basisschool en hadden dus géén mobiel abonnement. Hoe ging ik dit oplossen? want als er iets zou zijn, hetzij onderweg of in huis, hoe konden zij mij en/of mijn man dan bereiken? Wifi heb je niet overal. Wij besloten voor beiden een Sim-only abonnement af te sluiten. Aan een Sim only abonnement zitten veel voordelen, maar uiteraard ook nadelen.

Sim only

Wat zijn de voor- en nadelen van een Sim only abonnement? Ik zet ze hieronder op een rij.
De voordelen zijn:
* Lage abonnementskosten
Sim only abonnementen van goedkope providers kunnen tot 80% goedkoper uitvallen dan een telefoonabonnement met toestel. Scheelt je maandelijks veel extra kosten, zeker als je meerdere kinderen hebt.
* Maandelijks opzegbaar
Als je een abonnement afsluit met toestel, kan je daar zomaar twee jaar aan vastzitten. Een Sim only abonnement is maandelijks opzegbaar.
* Flexibel abonnement
Bij het afsluiten van een Sim only abonnement kun je je gebruik iedere maand omlaag of omhoog bijstellen. Wij houden hem graag zo laag mogelijk en zorgen ervoor dat ze niet meer kunnen gebruiken dan afgesproken. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.
* Je oude telefoon kun je gewoon nog gebruiken
Misschien doet je oude telefoon het nog prima. Dan hoef je bij je nieuwe Sim only abonnement helemaal geen nieuwe telefoon aan te schaffen.

De nadelen van een Sim only abonnement zijn:
* Een nieuwe telefoon is duur
Wil je wel graag die allernieuwste Iphone 8 plus in het rood (mijn wens!). Dan moet je bij een Sim only abonnement in één keer een hoog bedrag neer tellen. Voor een Iphone 8 plus betaal je zo’n € 900,-
Tuurlijk hoef je dit niet te doen, een goed alternatief is een refurbished telefoon of een goedkoper toestel zoals een Huawei.
* Simlockvrij
Heb je nog een telefoon liggen? Dan moet die telefoon wel simlockvrij zijn. Anders kan de nieuwe Sim only kaart niet in de telefoon. Houd er bij het kopen van een nieuw toestel rekening mee dat het toestel simlockvrij is.

Vast abonnement

Na onze verhuizing ging zoon nummer twee naar de middelbare school. Wij hebben toen goed uit gezocht wat een voordelig vast abonnement ons ging kosten en welke telefoon hij daar uiteraard bij kreeg. Als puber in de brugklas is het belangrijk om een “mooie” smartphone te hebben 😉 Wij kwamen toen uit op een abonnement bij Mobiel.nl Beer heeft één van de nieuwste Huawei’s en is daar heel blij mee. Wij zijn tevreden want wij kunnen hem altijd bereiken, als hij opneemt tenminste….

Fotografie: Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *