Interior

keuken inspiratie

screen-shot-2016-07-15-at-10-16-47

stylizomo-keuken-inspiratie

keuken-inspiratie-2

keuken-behrer-se

keuken-retro-villa-3

keuken-stylizimo

keuken-zwart

retro-villa-keuken-2

retro-villa-keuken

siematic-keuken-uit-de-urban-collectie

Zoektocht naar een geschikt huis

Onze zoektocht naar een nieuw huis gaat gestaag door. De huizenmarkt is in zeer korte tijd duidelijk verandert. Waar wij voor de zomer blij waren ons huis te verkopen net onder de vraagprijs (na een jaar te koop hebben gestaan), gaan de huizen nu als zoete broodjes over de toonbank lijkt wel. De vraagprijs wordt binnen een paar dagen betaald, overboden of er wordt verkocht zonder voorbehoud van financiering.
Ik speur iedere dag heel Funda af, in de hoop iets te vinden in hetzij Noord Holland of Zuid Holland voor een prijs die ons redelijk lijkt voor een rijtjeshuis. Onze droom een vrijstaand huis van begin 1900 met het liefst een grote tuin te kopen in Friesland hebben we laten varen, wij denken bij nader inzien tocht niet helemaal te passen in het Noorden des lands. Onze verdere zoektocht naar een jaren 30 woning hebben we bijgesteld naar een jaren 70 woning.
Honderden jaren 30 woningen heb ik voorbij zien komen, een enkel huis voldeed aan onze verwachtingen, maar in vele gevallen waren of zijn wij niet de enigen die op zoek zijn naar zo’n type huis. Een jaren 30 woning is in vele gevallen klein en hokkerig. Vaak moet er nog heel veel aan opgeknapt worden en/of aan- en verbouwd. De huizen die ik vond hadden of te weinig slaapkamer, de tuin te klein of niet gunstig gelegen, te woonkamer te iel, noem het maar op. De woningen die al opgeknapt zijn, zijn of zo weg of zo verbouwd dat er geen enkel identiek element van de woning meer te vinden is. Dit tweede vind ik eigenlijk nog het ergste, vaak knapt een huis er niet van op maar verpest men het totaal plaatje.
De voordelen van een jaren 70 woning is dat ze een stuk ruimer zijn, meer slaapkamers hebben, grote raampartijen en alles is net even strakker (daar hou ik toch meer van).
Maar zoek je in de stad of in een dorp? Wij dachten aan de stad, alleen enig verschil is er zeker en doe je er goed aan met kinderen in de stad te gaan wonen als je altijd in een dorp hebt gewoond. De twijfel slaat vaak toe en moeten we onze keuze daarin ook al aanpassen omdat het aanbod in de stad aanzienlijk lager is. Waar houd het op? Degene met de langste adem wint uiteindelijk en op een gegeven moment moeten we toch tegen iets aanlopen en het geluk hebben dat wij wel een bezichtiging in kunnen plannen zonder andere gegadigden voor ons?
Gelukkig hebben wij nog maanden de tijd om verder te zoeken maar soms word ik er wat wanhopig van (herkenbaar voor sommigen?).

In de tussentijd kijk ik ook om me heen naar ideeën in het huis voor als we straks ons droomhuis vinden.
Vaak zijn de keuken en badkamer de eerste plekken die op de schop gaan en vervangen worden. Zowel een keuken als badkamer zijn zeer persoonlijk en bij een verbouwing wil je deze misschien ook wel op een andere plek of de opstelling net even anders.

Keuken inspiratie

Op de foto’s hierboven en op deze site wat keukeninspiratie die mij heel erg aanspreekt.
Strak, minimalistisch met een Deense uitstraling.
Alleen het volgende dilemma wordt toch wel de kleur van de keuken 😉 Wordt hij zwart of wit? Een witte keuken hebben wij jaren gehad, dus misschien toch maar voor zwart kiezen dit keer?! Beiden zijn tijdloos.
Onze vorige keuken was greeploos, hoogglans wit, een kastenwand met kookeiland, dit allen wil ik niet meer.
Een kookeiland is mooi maar neemt veel ruimte in, mijn voorkeur gaat nu meer naar een extra zitje in de keuken (hoe cozy!), buiten dat had ik altijd het idee dat ik alleen maar rondjes aan het lopen was. Op hoogglans ben ik uitgekeken al is dit nog steeds populair.
Afhankelijk naar de ruimte die wij straks zullen hebben zou mijn keuze nu een recht aanrecht zijn, hetzij in een hoek, zonder bovenkasten. Mooie tegels op de achterwand en een plank om mijn mooie keramiek en porselein op uit te stallen. Greeploos is ook geen must meer, een eenvoudig greepje (misschien wel in het goud) vind ik stoer. Of ik de kraan ook in het goud durf te nemen betwijfel ik nog maar super vind ik het zeker!

fotobronnen: Retro Villa, Keukenmaxx, Something Beautiful, Stylizimo en mijn Pinterest account Kitchen (bron helaas niet van alle foto’s bekend).

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “keuken inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *