keuken wit
Interior

Keuken inspiratie

keuken wit

keuken keuze

Vorige week publiceerde ik een blog met fijne slaapkamer inspiratie voor onze toekomstige slaapkamer op zolder. Heb je deze blog gemist? klik hier om hem alsnog te zien. Vandaag deel ik een blog met keuken inspiratie. In deze blog meerdere verschillende keukens omdat de definitieve combi voor mij nog niet helemaal vast staat. Een keuken plaats je niet voor 5 jaar maar voor gemiddeld 15 tot 20 jaar. Is deze keuken ook nog eens in je woonkamer, net zoals bij ons, kijk je daar de hele dag naar. Welke tijdloze keuken kies je dan? Best een lastige keuze!

keuken grijs

kleur keuze

Voor mij zou de moeilijkste keuze de kleur zijn. Gaan we voor wit, zwart of toch grijs. In ons oude huis hadden we een witte keuken. Deze keuken kozen wij 11 jaar geleden uit bij Ikea. In eerste instantie gingen wij voor een zwarte keuken. Echter werd deze door Ikea geannuleerd omdat hij niet aan de kwaliteitseisen voldeed. Wat baalde ik zeg! ik had me er zo op verheugd. Helaas was er voor ons op dat moment geen andere optie in zwart dus besloten wij voor een witte hoogglans keuken te gaan.
Een witte keuken is fris en safe. Het toont ruimtelijk en is tijdloos. Zwart daar in tegen is “zwaarder” en meer aanwezig in je huis. Een voordeel is dat je waarschijnlijk minder ziet op de deurtjes, dus constant met je vaatdoekje in de hand is verleden tijd (misschien wel handig met 3 jongens in huis). Gijs is veilig, tevens tijdloos maar drukt wel een stempel op de andere kleur keuzes in je huis. Ik vind grijs niet met alle kleuren mooi combineren, al ben ik niet zo van de kleuren dus hoef ik daar in principe geen rekening mee te houden.

zwarte keukenkraan

materiaal keuze

Komen we bij de materiaal keuze. Qua kastdeurtjes zou ik ze zo eenvoudig mogelijk willen houden, hetzij greeploos of met een kleine greepje. De keuken die wij nu nog in huis hebben staan is lichtgeel, heeft paneeldeurtjes en hele grote chromen grepen, typerend voor de jaren 90.
Op het moodboard van de grijze keuken zie je eenvoudige kastdeurtjes met mooie kleine messing greepjes. De messing kraan is tevens prachtig en precies zoals ik het nu voor ogen heb. Maar denk ik er over pak hem beet 5 jaar ook nog zo over? Messing is nu hot maar straks ook nog?
Zou ik voor een zwarte keuken kiezen zou ik voor greeploos gaan en een zwarte keukenkraan. Maar dan zou de volgende issue het keukenblad zijn. Wordt deze wit of ook zwart? Een hele zwarte is mooi strak maar wil ik alles strak of alles net even iets “losser”.
Kies je voor alles strak is het natuurlijk wel mooi als je ook voor een zwarte spoelbak en zwarte kranen kiest. In dit geval is zwart tijdloos en niet aan mode onderhevig zoals bijvoorbeeld de keuze voor een messing kraan.

wel of niet bovenkastjes en/of tegels

Tot nu toe heeft iedere keuken die wij hebben gehad bovenkastjes gehad. Als we naar opbergruimte gaan kijken hebben de meeste mensen deze ook echt wel nodig. Echter ben ik er na al die jaren klaar mee en wil ik ze absoluut niet meer. Voor extra opbergruimte zoek ik naar andere opties. Mijn keuze voor nu gaat uit naar witte tegels (zie moodboard grijze keuken) tot aan het plafond en één of meerdere planken om mijn mooiste servies op uit te stallen. Op Marktplaats scoorde ik laatst een (gratis) oud vitrine wandkastje die ooit ook in de keuken komt te hangen. Een nieuwe keuken gaat alleen nog wel een paar jaar duren ben ik bang. Tot die tijd staat hij boven op de slaapkamer van mijn jongste te wachten op een nieuw leven.

Zoals ik het laatste jaar bijna bij alles schrijf, eerst even verder sparen. Is dit ook voor een nieuwe keuken het geval, dus ik heb nog even de tijd om over alle keuzes na te denken. Tot die tijd kom ik vast nog wel meer moois tegen wat ik met jullie wil delen 😉

Ben benieuwd wat jullie keuze zou zijn voor een nieuwe keuze. Delen jullie dit met mij? leuk!

Fijne nieuwe week allemaal!

Foto’s moodboard 1 en 2 : Alvhem
Foto’s moodboard 3 : Pinteres
t

** Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Mastello. Zij verkopen mat zwarte kranen van het merk Meir. Meir is een Australisch merk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van mat zwarte kranen. Zij gebruiken voor hun producten alleen Europese onderdelen en componenten van de hoogste kwaliteit. Duurzaam en kwalitatief ok dus. Coosje Blog is groot aanhanger van duurzaamheid en kwaliteit.

Een zwarte kraan mooi houden is best een hele klus. Hieronder deel ik met jullie een infographic van Mastello, hoe hou je een zwarte kraan mooi!

infographic

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Keuken inspiratie

  1. Oh absoluut de zwarte keuken! Prachtig!! Keuze blad is nog lastig. In ons vorige huis houden wij een zwarte keuken met een naturel houten blad. Beviel mi erg goed en stond prachtig, maar als ik dan zo’n donker blad weer zie….. ook echt heel mooi dus….. Leuk blog weer!

    1. Hoi Anne, denk dat mijn voorkeur ook naar zwart uitgaat hoor. Allen denk ik nu eerder aan een wit blad wat mooi bij de witte tegels past. Voor alsnog heb ik mijn hub niet mee want die wil een lichte keuken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *