Interior

Keuken inspiratie

dromen van een nieuwe keuken

Voor ons voorlopig alleen nog maar iets om van te dromen, maar ach dromen mag …. toch?!
Zo nu en dan kijk ik toch naar een andere keuken. Het feit dat wij helemaal geen geld hebben voor een nieuwe keuken laat ik hierbij even achterwege 😉 In vorige posts schreef ik er eerder over, zie hier. Onze woonkamer is een dingetje zeg maar. Als wij aan één ding gaan beginnen wordt het hoogstwaarschijnlijk een sneeuwbal effect. Beginnen we aan de keuken gaat de vloer er ook uit. Gaat de vloer eruit moeten de muren ook gestuukt worden. Doen we de muren neem je het plafond ook meteen mee. Ga zo maar even door….

met welk klus project te starten

Ons huis is gebouwd in 1971 en is in de begin jaren negentig opgeknapt door de toenmalige bewoners. De bewoners die daarna het huis kochten hebben een paar projectjes aan gepakt, de badkamer en de slaapkamers. Verder is alles gebleven zoals het nu nog is. De basis is netjes, daar valt niets op aan te merken maar alles is ondertussen wel wat verouderd en aan vervanging toe. Dat wij voorlopig wonen in een huis met jaren 90 look is iets waar we mee hebben te dealen. Dit wisten wij toen we het huis kochten. Stap voor stap(-je) zullen wij het huis gaan opknappen, al wordt dit wel een zoveel jaren project. Voor iedere klus zal gespaard moeten worden.

onze keuken nu en hoe hij hopelijk ooit wordt

Terug naar het verhaal keuken, want daar gaat deze post tenslotte over. De keuken zoals hij nu is en hopelijk ooit wordt.
Zoals jullie zien een typische jaren 90 keuken. De kleur verraad al veel, zacht geel (wie weet als we lang wachten word hij vanzelf weer hip). De frontjes zijn landelijke paneeldeurtjes, niet verkeerd, maar de grote chromen grepen die erop zitten vind ik verschrikkelijk. De keukenopstelling is niet verkeerd en de plek waar onze keuken staat ook niet. Onze keuken staat achter in ons huis, aan de tuinzijde. Veel mensen in onze straat hebben de keuken naar de voorzijde van het huis verplaatst zodat zij achter kunnen zitten, dit is een keuze. Ik vind de keuken aan de achterkant van de kamer niet verkeerd. De eettafel neemt nu een prominente plek in, hij staat midden in de keuken, en dat vind ik gezellig staan.

keukenopstelling

De keukenopstelling zou ik dus zeker wel hetzelfde laten, wellicht misschien nog met een aparte kastenwand aan de andere muur zoals jullie zien op de foto’s van de houten keuken. Deze keuken komt van het blog Avenue Lifestyle en trok direct mijn aandacht op Pinterest. De eenvoud, de retro look, de afwerking. Alles aan deze keuken is tijdloos.
De oud roze keuken zag ik voorbij komen op Entrance Makleri en ik kan alleen maar zeggen, je bent spekkoper als er een keuken als deze in je huis zit als je deze koopt 😉 De kleur is misschien na verkoop van tijd een dingetje maar verder is alles prachtig! en eveneens tijdloos.

Ik ben benieuwd naar wat jullie keuze zou zijn, tijdloos hout of een keuken met een kleurtje? Zouden jullie de keukenopstelling hetzelfde laten of zouden jullie dingen anders doen. Laat het weten in de reacties hieronder.

Fijn weekend allemaal!

Fotobronnen : Entrance Makleri en Avenue Lifestyle

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Keuken inspiratie

  1. Beide zijn mooi maar ik zou persoonlijk voor de houten keuken gaan.
    Als ik het goed zie is de keuken bij jullie van de ikea. Dan kun je ook enkel de keukendeurtjes vervangen?
    Het lijkt me heerlijk trouwens om de keuken zo vlak bij het terras te hebben.
    XxX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *