kerst deco
Lifestyle

Kerst inspiratie ~ deel 1 (met give-away)

kerst deco

kerst deco

kerst deco

Kerstinspiratie

Vandaag is het 27 november is eigenlijk is het nog veel te vroeg voor Kerst. Althans voor Nederlandse begrippen. Ik volg al jaren veel Deense blogs / Insta accounts en daar zie je de Kerst deco’s al een paar weken voorbij komen πŸ˜‰ In diverse huizen staan al bomen opgetuigd en de kerstballen liggen gedecoreerd in mooie schaaltjes in de kast of in de vensterbank. Het triggert mij ieder jaar weer om dan ook al de kerstspullen al van zolder af te halen. Maar ik weet ondertussen ook hoe ik ben. Tegen de tijd dat het Kerst is ben ik er al klaar mee en weet ik niet hoe snel alles weer naar boven moet. De dag na kerst ligt alles weer opgeborgen achter het luik op zolder en ligt de boom buiten haha… Heb jij dit ook of kan Kerst jou niet lang genoeg duren?

Kerst in het tuincentrum

Vorig weekend ging ik naar het tuincentrum De Bosrand in Alphen aan den Rijn. Ik was er nooit eerder geweest en keek mijn ogen uit. Zoveel te zien, en zoveel moois! Omdat ik niet helemaal aan het opletten was en binnen stond zonder portemonnee kon ik eerst weer naar huis om mijn portemonnee te gaan halen. Eenmaal terug had ik anderhalf voor sluitingstijd. Voor mij was dat duidelijk te kort, ik had de helft maar gezien. Binnenkort ga ik dus nog maar een keer want ik kan er nog wel een paar uur rond lopen πŸ˜‰

kerst deco

kerst deco

kerst deco

kerst deco

kerst deco

kerst deco

kerst deco

Eerst Sinterklaas

In Nederland komt Kerst steeds eerder in de winkels waardoor we Sinterklaas een beetje vergeten. Nu onze kids groter zijn hadden wij onderling afgesproken het niet meer te vieren. Maar omdat alleen een Kerstcadeau toch wel wat tegenviel voor de mannen hebben we besloten het toch maar weer te gaan doen, niet zo groots hoor, die leeftijd hebben ze gehad. We doen het met lootjes en zonder surprises. In de winkel waar ik werk is het ook Sinterklaas, toch wel leuk. Door alle discussies omtrent het hele Sint en Piet verhaal ben je bijna geneigd het helemaal maar over te slaan πŸ˜‰ Toch wacht ik met alle echte Kerst deco tot dat Sinterklaas voorbij is. Deze traditie hou ik nog even in stand, jij ook? Of staat er al genoeg bij jou in huis?

DIY en kerstkaarten versturen

Toch nog weer even terug naar het Kerst gedeelte, want daar gaat deze blog tenslotte over, Kerst is voor mij ook altijd een periode van DIY projectjes. Zo maak ik ieder jaar een kerstkrans voor aan de voordeur. Meestal doe ik dit met een groepje dames bij ons thuis aan de keukentafel. Gezellig met een hele berg groen en dan lekker knutselen en kletsen πŸ˜‰ Verder freubel ik nog wat kleine dingetjes ter decoratie voor in huis, gewoon omdat ik dat leuk vind, je bent creatief of niet! Dit jaar heb ik ook besloten eigen kerstkaarten te gaan maken, hoe klinkt dat! Na jaren geen kaarten meer verstuurd te hebben ga ik het toch weer oppakken. Een kaart krijgen is leuk, alleen maar via een appje of via Facebook is best kil, vind jij ook niet? Verstuur jij nog kaarten? en zo ja, koop jij ze of maak je ze zelf?

Give-away

Een aantal weken terug kreeg ik van Viking (je weet wel van de kantoorartikelen) een heel tof DIY kerstpakket opgestuurd. Samen met 19 andere bloggers laat ik de komende weken tot aan Kerst een aantal Kerst DIY projectjes voorbij komen onder de hashtag #VikingWorldPoetryDay
Vanmiddag heb ik de doos alvast even goed bekeken en alles uitgestald op tafel. Ondertussen heb ik ook Kerst DIY ideeΓ«n opgedaan op Pinterest en weet ik nu wat ik allemaal ga maken. Omdat ik het leuk vind om alles met jullie te delen heb ik ook besloten iets leuks weg te geven.
Morgen ga ik op Instagram een Give-away actie doen, iets wat ik al geen jaren meer gedaan heb. Het is maar een aardigheidje en komt vanuit mijzelf. Hoe je mee doet en hoe je deze mooie kalligrafie set kan winnen lees je morgen op mijn Instagram account coosje_blog

kerst deco

 

kerst deco

kerst deco

Ik hoop dat jullie de Give-away een leuk idee vinden en in vooral enthousiaste getallen mee zullen doen. Check me morgen!? Tot later.

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

8 Comments on “Kerst inspiratie ~ deel 1 (met give-away)

  1. Super leuk! weer, hier stond de boom(nep) vorige week al uitgevouwen.Lag het aan Winfred stond hij er al eerder.
    Dit jaar is er veel rood in de boom, Nieuwe ballen van Xenos (na kerst) gescoord en de mat rode ballen die we al hadden.
    Gefreubeld zal er ook wel worden.Maar eerst Kasten leeg halen.?

    1. Hahaha…. nou ik wacht nog even hoor. Hier geen nepper dus ga het risico niet lopen dat alle naalden al voor de Kerst op de grond liggen. Heb ik 1x gehad in de Kievit, werd ik niet vrolijk van πŸ˜‰ Volgende week wil ik gaan kijken voor een boom bij Ome Joop, schijnt geweldig te zijn. Ben benieuwd naar jullie Kerst versieringen Monica πŸ™‚

    1. Jullie vieren ook nog steeds Sinterklaas Alet? Ik zet het ook niet eerder neer hoor. Heb alleen wat spullen op tafel en in het raamkozijn in een mandje πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *