Kerst in Oostenrijk
Shopping - Travel

Kerst in Oostenrijk!

kerst in Oostenrijk 1

kerst in oostenrijk 2

kerst in oostenrijk 3

kerst in oostenrijk 4

 

Kerst in Oostenrijk!

Dit jaar vierden wij voor het eerst van ons leven Kerst in Oostenrijk! Al jaren keken we er naar uit een keer de Kerst door te brengen in het buitenland. Het liefst op wintersport want dat hadden we als gezin al in geen jaren meer gedaan. Vrienden van ons vroegen al heel lang of we het leuk vonden een keer samen met hun te gaan. Dit kwam er echter nooit van. Dan was het financieel niet haalbaar, wilde ik niet weg vanwege familie, noem het maar op. Vorig jaar vroegen zij het nogmaals en toen zeiden we ja, laten we het gewoon doen. De kids vinden het zo leuk, wij ook en waarom ook niet? Tuurlijk kost het veel geld met een gezin van vijf maar je leeft tenslotte maar één keer, en van uitstel komt altijd afstel. De vakantie werd geboekt! De laatste week van het jaar 2022 zouden wij samen de Kerst in Oostenrijk doorbrengen 🙂

 

Samenwerking

Vlak voor vertrek kreeg ik een mail van het bedrijf Kaya sieraden waar ik eerder mee samenwerkte, zie hier. De vorige samenwerking was naar alle tevredenheid verlopen en of ik het leuk vond nog een keer samen te werken?  Ik las de mail onderweg naar huis uit werk en hoefde er niet lang over na te denken, super! lijkt me leuk antwoordde ik. Zo gezegd, zo gedaan. Het zou een blog worden over de Kerst had ik me bedacht. De foto’s zou ik nemen in Oostenrijk. Leuke setting, ik zag het al helemaal voor me…. Jullie voelen hem aankomen?

Met het inpakken van de koffers (klinkt leuk, maar bij ons zijn het altijd sporttassen haha) deed ik naast alle ski kleding, joggingbroeken en truien een set “Kerst” kleding in mijn tas. Leuke blouse, zwarte broek, nieuw tasje, de sieraden van Kaya, nog wat extra accessoires. Zo moest het wel lukken. Mijn camera en oplader gingen ook mee.

 

 

 

kerst in oostenrijk 6

kerst in oostenrijk 7

kerst in oostenrijk 8

kerst in oostenrijk 9

kerst in oostenrijk 9

kerst in oostenrijk 10

kerst in oostenrijk

kerst in oostenrijk

 

Kerst setting

Op vrijdag 23 december vertrokken wij naar Oostenrijk. Een lange reis vol regen, drukte op de weg en alleen maar opletten. Na een reis van 12 uur kwamen we aan op de plaats van bestemming, Zell am Ziller in het Zillertal. Eerder dit jaar was ik er ook al geweest met mijn zus maar toen verliep de reis vlekkeloos. Er was toen bijna niemand op de weg en de zon scheen. Nu kwamen we midden in de nacht aan en konden we meteen (gebroken) naar bed. De volgende dag (en dagen) waren prachtig qua weer. Volop zon, kortom genieten dus! Doordat je op wintersport bent ben je uit je thuis ritme en heb je niet goed door welke dag het is. Zo ook met Kerst. Er stond wel wat Kerstversiering in het huis. Voor de deur stond een kerstboom, in het dorp hing hier en daar wat versiering maar verder viel het me op dat de Kerst in Oostenrijk toch iets anders is dan bij ons. Eerste Kerstdag stonden we vroeg op de piste, boven de liften kwam naast andere info voorbij Merry Christmas / Frohe Weihnachten maar dat was het ook wel. Na het skiën zouden we met z’n allen gourmetten maar dat ging er iets nonchalanter aan toe dan thuis. Het werd een relaxte Kerst setting in joggingbroek, thermokleding en soksloffen. Niemand ging netjes, ik dus ook niet.

Ander idee

Daar ging mijn idee! De avond vloog voorbij en het was snel donker, te donker voor mijn foto’s (de foto’s van de roze luchten is tussen 16.00 en 16.15 uur geschoten). Ik moest iets anders gaan verzinnen! Op wintersport de foto’s maken in een gestylde setting ging hem niet worden. Uiteindelijk bedacht ik me dat het dan maar bij terugkomst moest gebeuren, en wel met Oud & Nieuw. Om een lang verhaal kort te maken, dat werd hem ook niet want we kwamen de 30ste laat thuis en Oudejaarsdag had ik genoeg andere dingen aan mijn hoofd. Één Januari lagen we de hele dag op de bank en nu is er weer een “normale” week begonnen. Ik zit niet in feestkleding, maar gewoon in mijn spijkerbroek met trui en ben ondertussen deze bloggen aan het tikken. Voor de foto’s lak ik nog even mijn (veel te korte) nagels rood en probeer ik zo nog wat toonbare foto’s te schieten. Van mijn alom te gekke foto ideeën is helemaal niets terecht gekomen. Welcome back into my life, welkom 2023!

 

 

 

Kaya sieraden samenwerking

Kaya sieraden samenwerking blog

Kaya sieraden
De dubbele armband met sterretjes en maantjes in combinatie met een vintage parel armband van mijn oma en een rood-wit-goud lintje
Kaya sieraden samenwerking blog
Hi! even een klik van mezelf in de spiegel
Kaya sieraden samenwerking blog
De dubbele ketting draagt ook leuk over een colletje.

 

 

Kaya sieraden

Benieuwd naar de kerstsieraden die ik uitzocht? Ik ging voor een leuke dubbele ketting met sterren en maantjes die niet alleen met Kerst leuk is maar het hele jaar door. De bovenste ketting heeft bolletjes en zo lijkt het net of je twee kettinkjes draagt. De armband past er helemaal bij. Deze is ook dubbel, een schakelarmband en een armband met sterren en maantjes. Ik koos voor goud maar je hebt ze ook in het zilver. De dubbele armband in combinatie met een rood-wit-goud lintje en een oude parel armband van mijn oma ziet er zeer feestelijk uit en dan in combi met mijn rode lippen en nagels, meer heb je eigenlijk niet nodig. I keep it simple! Om mijn collectie uit te breiden zou ik nog wel een keer een armband met naam uit willen kiezen. Deze had ik van mijn 3 kids maar die ben ik laatst verloren. Ik baal daar ontzettend van want deze had ik al bijna 22 jaar. Waar ik hem verloren ben weet ik niet, ik kwam er ook pas vele weken later achter. Ik miste iets om mijn pols maar kon niet plaatsen wat het was. Weken, misschien wel maanden later kwam ik er achter, het schoot me in ene te binnen. Waar is mijn armband!? maar geen idee 🙁 Ik hoop niet op de bodem van de Drecht!

 

Ondanks het feit dat dit dus een “Kerst” blog zou worden, en ik over “Kerst” sieraden schrijf, zijn de sieraden het hele jaar door te dragen. Dus! … check zeker even hoeveel tofs ze verkopen. De prijzen zijn goed, de levertijd kort en je draagt iets eigentijds origineels 🙂

 

Iedereen een mooi 2023 gewenst!

 

 

 

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Kerst in Oostenrijk!

  1. Prachtige foto’s Stephanie! Heerlijk om de kerstdagen in de sneeuw door te brengen. In Nederland kun je alleen maar dromen van een witte kerst:-)) Sieraden zijn echt geweldig!!

  2. Tja het loopt niet altijd zoals we voor ogen hebben hè maar het is toch nog een erg leuke blog geworden maar zeer geslaagde foto’s. Lijkt me heerlijk er een beetje tussenuit te gaan met kerst en oud en nieuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *