kerst
Interior

Kerst in huis ~ deel II

kerst

kerstboom

skimmia

Kerst in huis deel II

Het is net alsof ik al weken met Kerst bezig ben in huis en niets anders doe naast mijn werk als ik thuis ben 😉 Dat is uiteraard niet zo, al beïnvloed het een deel van de dag wel.
Vandaag had ik tijd om wat nieuwe foto’s te maken van de Kerst situatie bij ons in huis op dit moment. Het was vanmiddag zowaar een half uurtje licht. Snel mijn camera in de hand, maar over het resultaat van de foto’s ben ik niet helemaal te spreken. Het is niet anders, we moeten het ermee doen. Deze donkere dagen voor Kerst is het (iig voor mij) altijd lastig om kwalitatief goede foto’s uit mijn camera te krijgen. Ik werk niet met kunstlicht en flitsers en fotografeer nog steeds met maar 1 en dezelfde lens (een 18-200) lastig soms.

DIY Kerst decoratie

Zoals ieder jaar maak ik altijd een paar Kerst decoratie’s zelf. Zo maakte ik afgelopen zaterdag een krans voor aan de voordeur. Met mijn snoeischaar ging ik op pad voor wat “Kerst” groen. De strooien krans had ik nog liggen van vorig jaar. Met een rol ijzerdraad die volledig in de knoop zat duurde het alsnog maar een half uur klaar voordat hij “af” was. Misschien dat ik nog besluit er een paar dennenappels in te hangen maar dat moet ik nog even bekijken. De witte tak met de houten kerst hangertjes vond ik buiten. Even een kwast muurverf er overheen, eenvoudig en snel droog.

blik op de hal

In een notendop nog even een kleine blik op onze hal. Voor degene die mij niet volgen of Instagram (de rest heeft al foto’s voorbij zien komen). Onze hal is zo goed als klaar! Het enige wat er nog moet gebeuren is de vloer. Op de vloer komen wit / bruin-oranje tegels in schaakbord motief. De tegels moeten we nog kopen, dat is voor nu het probleem niet. Het is meer degene die het gaat leggen. Helaas heb ik nog niemand gevonden die tijd heeft en / of het wil doen 🙁 De lamp (die op de kapstok ligt) scoorde ik bij de kringloopwinkel bij ons in het dorp. Deze moet ik even voorzien van een nieuw snoer en dan kan hij opgehangen worden. Twee klusje nog dus, waarvan ik hoop dat ze niet nog weken duren.
Voor degene die dat leuk vinden om te weten, al het houtwerk is geschilderd met verf van Flexa. De kleuren die ik koos zijn Midden grijs en Bright Star (colour Futures 2019). Op twee stukken muur koos ik voor behang, de keuze viel daarbij op Jungle Cobalt wallpaper van Graham & Brown. Voor nu is het al helemaal geworden zoals ik had gehoopt hoe het zou worden. Zodra alles klaar is komt er uiteraard een aparte blog online.

Wens ik jullie weer een fijne nieuwe week! Geniet van de knusse weken met hopelijk veel gezelligheid in huis!

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Kerst in huis ~ deel II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *