interieur trends 2014

interieur trends 2014

Door middel van deze moodboards wil ik jullie 3 trends laten zien op (Scandinavisch) woongebied voor het komende jaar.

De eerste is de Pastel trend. Pastels kwamen vorig jaar ook al een beetje naar voren maar toen nog in combinatie met fluor accenten. Voor dit voorjaar is de fluor redelijk passé en hebben veel woonmerken de pastel tinten mee genomen in hun collectie, zowel in accessoires, kussens, verlichting maar ook zijn de poeder kleuren toegepast op meubels (krukjes, stoelen). In combinatie met veel wit en in je interieur vind ik het een prachtige lieflijke wat zoete uitstraling geven. Een tikje romantisch ook. Als je pastels in in combinatie doet met wit en zwart kan het zelfs heel stoer zijn. Het zwarte maakt het stoer.

Collage twee is de koper trend. Ook deze trend was vorig seizoen al up-coming maar vindt steeds verder zijn weg, gevolgd (in lichte mate) door goud. Koper zorgt voor een warme touche in je huis. Dit materiaal moet je (naar mijn idee) niet te veel doorvoeren maar hier en daar één item is prachtig . Het kan chique staan maar ook eenvoudig. Het koper van nu is zeker niet meer oubollig. De Kitchen Aid in koper staat hoog op mijn wishlist. Wat een beauty! Handige tip: check de Bijenkorf winkel Kortingscode.nl voor een mogelijke kortingscode op deze Kitchen Aid in het koper!

Collage drie, zwart-wit. Als Scandinavisch interieur liefhebber hoef ik daar niets aan toe te voegen. Zwart-wit is tijdloos en zal altijd blijven. Hou je van deze Scandinavische stijl en wil je deze stijl doorvoeren in je interieur zorg dan ook voor de juiste accessoires en verlichting zodat je huis niet koud en kil wordt. Verlichting is de belangrijkste factor in je huis, het maakt of breekt je huis. Laat je goed informeren bij de aanschaf van lampen. Veel bedrijven kunnen een verlichtingsplan voor je maken.

9 thoughts on “interieur trends 2014

 • Indruk
  februari 12, 2014 at 2:01 pm Beantwoorden

  Mooie moodboards! Ik vind ze alledrie erg mooi maar mijn voorkeur voor mijzelf gaat uit naar nummer 3 maar dan wel nog gecombineerd met hout zodat het niet al te zwart wittig is. PascaleX

 • Clarieke
  februari 12, 2014 at 5:50 pm Beantwoorden

  Wat een gave moodboards! Vind ze ook alledrie erg mooi, maar ga toch voor de tweede en derde. Ik durf niet zo goed kleur in mijn interieur aan te brengen omdat ik bang ben dat ik er heel snel op uitgekeken raak. Dat pastel is wel heel erg mooi trouwens!

 • Elvera - Elv's
  februari 13, 2014 at 10:02 pm Beantwoorden

  Mooie moodboards… met als voorkeur nummer 2 en 3 😉 heerlijke inspiratie!

 • Ilse den Besten
  februari 14, 2014 at 9:26 am Beantwoorden

  Wat een mooie collages! Ik heb je blog net ontdekt maar meteen gevolgd op Bloglovin'!
  Ik vind zwart wit ook mooi maar om het iets warmer te houden doe ik donkergrijs en wit 🙂

 • Marieke
  februari 15, 2014 at 4:10 pm Beantwoorden

  Wauw, mooie moodboards. Ik vind de eerste en de laatste het mooist. Nu ga ik wel twijfelen over welke kleur Jielde ik wil. Ik zat altijd op geel, maar die licht blauwe is ook prachtig zeg!!! Volgens mij is pastel wel een trend aan het worden!! Zag ook veel mintkleuren in de stad vandaag!

 • Marieke Rusticus
  februari 15, 2014 at 9:41 pm Beantwoorden

  Moodboard twee twee is ook mijn favoriet 🙂 Leuke blogpost ook!

  Fijn weekend.
  Liefs Marieke

 • Stephanie
  februari 16, 2014 at 5:16 am Beantwoorden

  Mooi Stephanie! Ik vind alledrie de boards prachtig. Ik zou denk ik, voor een combinatie gaan!

 • Olga Zijlstra
  februari 25, 2014 at 10:36 am Beantwoorden

  Ik ben het meeste van het bovenste moodboard. Vrolijke kleuren en Scandinavische ontwerpen vind ik geweldig.

 • Joyce van Belle
  maart 28, 2019 at 4:34 pm Beantwoorden

  Wauw gave en mooie moodboards! Super!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>