Interior

interieur advies mannenhuis

verbouwing

Vorig jaar startte de verbouwing van mijn neef zijn huis. Een huis wat van onder tot boven gestript moest worden en totaal gerenoveerd is ondertussen. De basis staat, dit plan maakte ik samen met hem. Alles is neutraal, witte gladde muren, in de woonkamer en keuken een betonvloer, boven een lichte eiken vloer. De kozijnen zijn zwart geverfd, wat een stoere uitstraling geeft. De keuken, bestaat uit een kookeiland (zwart gebeitst eiken) en een witte strakke kastenwand.

inrichting

Nu alles klaar is is het eindelijk tijd geworden voor de inrichting. Voor veel mensen is het niet makkelijk om een heel interieur plan te bedenken. Wat kies je? welke kleuren matchen mooi? wat neem je mee uit je vorige woning en wat niet? hoe ga je alles neerzetten? Allemaal vragen die lastig kunnen zijn.
We hebben het er al eens vaker over gehad, wanneer noem je jezelf interieur styliste? Wanneer je een opleiding daarvoor hebt afgerond of als je er feeling voor hebt? Ik laat het open, ik noem mezelf geen interieur styliste maar heb er wel feeling voor en help mensen graag als zij mijn hulp inschakelen voor deze klussen.

moodboard

Voor dit stoere mannenhuis maakte ik twee moodboards die bij elkaar passen. Het kleurgebruik is nihil maar toch heb ik 2 kleuren toegebracht aan het grijze geheel, te weten donker groen en aubergine. Door hout toe te voegen aan het interieur zoals de eettafel, de eetkamerstoelen, het Eames fauteuiltje, de kastenwand en het dressoir komt er meer warmte in het interieur. De betonnen vloer in combinatie met de strakke witte muren tonen nu nog kil. Een vloerkleed, stoffen bank, kussentjes en gordijnen zorgen voor een betere akoestiek en het voelt aangenamer. Verder is het fijn wat planten en accessoires neer te zetten, goed voor een mens en gezellig qua uitstraling. Let wel! overdaad schaad!

lichtplan

Heb je alle meubels en accessoires aangeschaft vergeet dan ook niet een lichtplan te maken. In veel interieurs is dit helaas een groot struikelblok. Je hebt twee soorten verlichting in huis. Naast indirecte verlichting (inbouw spots in het plafond) is het ook belangrijk voor directe verlichting te kiezen. Wat is het verschil tussen direct en indirect licht? Met directe verlichting verlicht je een object of deel van de ruimte via een directe lichtbundel. Deze schijnen omhoog of omlaag (bijvoorbeeld een bureaulamp of staande lamp). Teveel van dit soort verlichting maakt een ruimte klein. Bij een indirecte verlichting weerkaatst het licht via een oppervlakte waardoor weer licht ontstaat. Gebruik je alleen indirect licht zal je genoeg licht naar jouw idee in huis hebben maar gezellig staat het niet, het mist sfeer. Naast het feit dat het makkelijk is die staande lamp naast je lees fauteuil te hebben staan, staan directe lampen ook altijd mooi en gezellig in huis. Kies echter altijd wel de juiste verlichting, zij kunnen een huis maken maar ook heel makkelijk kraken.

final touch

Heb je in je budget nog ruimte over, kies dan ook zeker voor iets moois aan de muur. Het zij kunst of mooie foto’s in lijst. Een huis is geen tuis als er niets aan de muur hangt!

Ben je enthousiast geworden van mijn interieur plan en kom je er zelf niet uit? ik help je graag. Stel je vraag via de mail of via het contact formulier.

Moodbaords : Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “interieur advies mannenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *