Interior

Industrial trend – Graham & Brown

gant_home_fw13_campaign_19_high

gant_home_fw13_campaign_17_high

gant_home_fw13_campaign_14_high

gant_home_fw13_campaign_12_high

gant_home_fw13_campaign_9_high

gant_home_fw13_campaign_7_high

gant home

gant home 1

Voor de maand november staat de industrial trend op de agenda voor Graham & Brown.
Industrieel wonen is vooral stoer wonen. Ben jij niet zo stoer en hou je van iets subtieler, industriële items zijn in vrijwel ieder interieur toe te passen.
Het industriële interieur dat ik aan jullie laat zien is al iets ouder maar nog steeds mooi en van nu (industrieel is tijdloos). De foto’s zijn gemaakt voor een reclame campagne van het fashion label Gant.
Gant is een vrij klassiek merk en wil dit ook uitstalen. Om niet te klassiek over te komen hebben ze een stoere locatie gekozen die industrieel is ingericht.

Hoe creëer je een industrieel interieur?
Typische elementen in een industrieel interieur zijn betonnen vloeren en stenen muren. De muren moeten het liefst niet netjes en strak zijn maar afgebikt en ruw. Dit geldt ook voor een betonnen vloer, geen nette strakke gietvloer maar een robuuste zelf gegoten vloer met kleurverschil, gaatjes en scheuren. Deze twee elementen vormen de basis. Voor de meubels geldt, stoere stalen buizen, metalen kasten, kisten, oude metalen (tolix) stoelen of vintage houten (bureau of café) stoelen, kasten van kaal hout, een stoere leren bank en accessoires van vintage en brocante markten (vooral niet tuttig). Veel meubels in een industrieel ingerichte ruimte zijn veelal vintage of oud gemaakt in ontwerp. Een industrieel ingericht huis hoeft niet duur te zijn. Door op rommelmarkten en kringloopwinkels te zoeken kan je veel vinden. Op Marktplaats vind je veel industriële lampen ofwel fabriekslampen.Een echte design lamp die eigenlijk niet in een industrieel interieur mag ontbreken is de Jielde. Deze orginele klassieker is echter niet goedkoop. Heb je niet zoveel budget kan je ook voor een replica gaan. De kleuren in een industriële inrichting zijn veelal sober zoals zwart, (creme)wit, grijs en bruin tinten.

Woon je in een nieuw huis en heeft jouw huis moderne betonnen muren (al zijn ze van zichzelf beton look laat het dan zo) kan je ze ook oud maken door ze te behangen. Graham & Brown heeft meerdere behangetjes die heel goed bij deze stijl passen.
Zo maak je in een hand omdraai een look á like tegelmuur of een grove stenen muur. En zeg zelf, ze lijken net echt!

breezeblock behang

ledge stone

schemer wit tegels behang

steengrijs behang

bron interieur foto’s: Gant Home
bron behang foto’s: Graham & Brown

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *