hood&wood
Interior

Hood&Wood

city map

citymap

landkaart

houten landkaart

Stadskaart

We kennen ze allemaal, de land- stadskaarten in poster uitvoering (veelal in zwart-wit). Alhoewel ik er diverse voorbij heb zien komen de afgelopen jaren kon ik nooit bedenken welke stad ik dan zou kiezen. Amsterdam? Nee, daar wonen wij niet, Kopenhagen, New York of Parijs? leuke steden maar wij wonen in Nederland. Leimuiden, het dorp waar wij zelf wonen wellicht? Mmmm ook niet echt een topper. Ik vond het uiteindelijk maar lastig en heb nooit een stadskaart besteld. En dat terwijl ik ze wel mooi vond staan in alle Scandinavische interieurs die ik voorbij zag komen.

Hood&Wood

Wat ik laatst al schreef ontvang ik geregeld mails met de vraag of ik bepaalde producten ken of ik het leuk zou vinden hierover te schrijven. Toen ik laatst benadert werd door Hood&Wood dacht ik, leuk weer een stadskaart, vast weer één uit duizenden 😉 Dit bleek echter niet het geval.
Hood&Wood is een jonge onderneming. Twee vrienden die elkaar tijdens hun studie in Delft hebben leren kennen bedachten een uniek ontwerp. Tijdens een verhuizing kwam het onderwerp inrichting ter sprake. Wat hang je aan je muren als alles nog wit is? Er werd besloten samen iets te maken voor aan de muur wat er nog niet was. Het resultaat werd een zelf ontworpen stadskaart, gegraveerd uit hout. De kaart is persoonlijk en staat vol met herinneringen.

gekalibreerd berkenhout

Op gekalibreerd berkenhout kun je je persoonlijke hotspot, plek laten lasersnijden / graveren. Je geeft de plek of plaats aan en het programma zoomt in op de door jou gekozen plek. Zo koos ik geen dorp of stad maar ons woongebied aan de Drecht (een klein riviertje in op de grens van Noord- en Zuid-Holland). Om een rivier in beeld te brengen moet je iets uitzoomen anders komt de rivier niet tot zijn recht. Nu zijn de Braassem en de Westeinder ook te zien en zie je ons dorp erop en nog een naburig dorp. Vind jij het leuker een plek te kiezen en dan iets meer gedetailleerd kan dat ook. Je kunt zelfs je hotspots aangeven en de naam / tekst die er onder komt te staan ook zelf invoeren.
Al met al een heel persoonlijk cadeau dus!

een beter milieu begint bij jezelf

Heb jij je bestelling geplaatst dan duurt het ongeveer een kleine week voordat jij je mooie persoonlijke stadskaart in huis hebt. De berkenplaat wordt netjes in stevig karton verstuurd met een ophang mechanisme bijgeleverd.
Leuk om te weten! Mooie producten kopen zonder dat de wereld daar slechter van wordt, dat willen wij toch allemaal? Voor elke bestelling plant Hood&Wood een boom via het Plant a Billion Trees Project. Ik zeg helemaal top! Een beter milieu begint tenslotte bij jezelf!

Met een klein spijkertje in de muur hangt de houten “map” nu bij onze bank. Mocht ik hem liever weer even verplaatsen als ik aan het veranderen ben dan is een ander plekje zo gekozen. De plaat is licht en hierdoor hoeft er niet in je muur geboord te worden 😉

Klik HIER en creëer je eigen persoonlijke plek.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Hood&Wood

  1. Super leuk en tof ook op hout. Ik heb precies hetzelfde als jij beschrijft over die andere posters. Steden hartstikke leuk maar alleen als je er bent geweest, als aandenken of er woont en Wateren is nu niet bepaald een glamourstad/dorp/gehucht, ha ha..

    1. haha…. ben ik gelukkig niet de enige die er zo over denkt 😉
      Het leuke van deze maps is dat je ook je eigen hotspots kunt toevoegen. Heb ik niet gedaan, maar is een mogelijkheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *