Hoe fashionable ben jij?

fashionable

Hoe fashionable ben jij?

fashionable

fashionable

fashionable

my jewellery

Hoe fashionable ben jij?

Mensen die mij door de weeks thuis zullen zien zullen niet bedenken dat ik ook van mode hou. Thuis loop ik er het liefst comfortabel bij, laten we het daar op houden 😉 Als ik de deur uit ga voor werk, een feestje of etentje is het een ander verhaal. Van huis uit hebben wij mee gekregen er netjes bij te lopen en niet met kapot ondergoed en gaten in onze sokken de deur uit te gaan. Het hoeft niet uitbundig te zijn kleed jezelf goed en zie er vooral niet uit als een slons (kennen jullie dat woord?). Mijn moeder had een kleding “dingetje”, laat ik het zo noemen. Haar kledingkast puilde uit en zij vond het eigenlijk wel nodig het liefst iedere week iets nieuws te kopen. Als kinderen van haar liepen wij er ook altijd netjes bij en zo ook mijn vader, die door haar gekleed werd. Mijn (verborgen) liefde voor mode begon daardoor eigenlijk al vroeg. Al heb ik me er nooit zo heel erg mee bezig gehouden, het was er wel. Ik wist altijd precies wat ik wilde en wat ik mooi vond. Je zult mij echter niet wekelijks in kledingwinkels vinden en/of online winkelen doe ik ook niet vaak. Ik koop zo af en toe en tegenwoordig veel tweedehands.

Vintage bloesjes

Zo heb ik een tik met vintage bloesjes. Het liefst met streepjes, bloemetjes en mooie knoopjes. Allen moeten ze een mooie strakke kraag hebben en hoog kunnen sluiten. Door mijn middelmatige boezem hou ik er niet van mijn blouse aan de bovenkant open te hebben. Voor een paar euro heb ik al diversen exemplaren gekocht. Ben ik in een kringloopwinkel, rommelmarkt of brocante, zodra ik iets zie hangen wat mij aanspreekt kijk ik er altijd even naar. Laatst heb ik nog 4 stuks gekocht in een vintage kilo sale shop, allen voor een paar euro per stuk. De bloesjes draag ik op eenvoudige broeken, nieuw van H&M (conscious) of C&A maar ook wel tweedehands. Dat mode niet perse duur hoeft te zijn, of dat je je mede schuldig voelt aan de massa productie van de hysterische kledingindustrie geeft ook wat voldoening. Door veel tweedehands te kopen probeer ik op mijn manier ook nog een handje mee te helpen aan een beter milieu.

 

fashionable

fashionable

fashionable

 

 

My Jewellery

Tot een jaar geleden had ik nog nooit van het sieraden bedrijf My Jewellery gehoord. Tot dat ik vorig jaar zomer een “Insta meet” had bij Edith in Rotterdam, zie mijn blog van die dag hier. Met twee “Insta” vriendinnen hebben wij voordat deze bijeenkomst begon heerlijk geshopt in Rotterdam centrum. Wij zijn toen onder andere ook in één van de winkels van My Jewellery geweest. De winkel alleen al is een snoepwinkel voor (bijna) iedere vrouw. Sieraden, klemmetjes voor je haar, wat mode en andere snuisterijen, heerlijk. De winkels zijn tip top gestyled en bijna alles heeft een hoog “meeneem” gehalte. Aangezien ik van armbandjes en haarklemmetjes hou snap je dat ik niet met niets de deur uit ben gegaan 😉 Ook al ben ik niet echt een sieraden mens, helemaal zonder loop ik niet als ik gekleed de deur uit ga. Het maakt een outfit net even meer af.

Totaal plaatje

Eigenlijk gaat het in de mode ook om het totaal plaatje. Zie wat een paar mooie “eenvoudige” oorbellen doen, een armband (het liefst meerdere) en een grappig klemmetje in je haar. Te leuk toch!? Het bandje wat aan mijn bril zit doet me een beetje denken aan de begin jaren 90. Super handig als je hem goed om de pootjes doet 😉 Ik lig in een deuk zoals je ziet haha… Mijn middelste zoon maakte overigens deze foto’s van mij voor deze blog. Eigenlijk had hij er niet zoveel zin in, is ook niet zo raar als je 16 bent maar na even zeuren van mijn kant wilde hij het toch wel doen. We zijn afgelopen maandag in de avond naar onze oude woonplaats gereden en hebben daar foto’s gemaakt in een graanveld. Een jaarlijks terugkerend ritueel alleen maak ik dan de foto’s en veelal van onze jongste zoon (de andere twee willen niet). Met wat instructie’s van mijn kant heeft hij hele toffe foto’s gemaakt al zeg ik het zelf. Verborgen talentje, niet!?

 

Hieronder nog wat making of foto’s… ze zijn te leuk om niet te delen 😉

 

Fotografie : Beer Koster

 

** Deze blog is gemaakt in samenwerking met My Jewellery. Het betreft een gesponsorde blogpost.

 

 

 

 

12 thoughts on “Hoe fashionable ben jij?

 • Marthy
  juli 16, 2020 at 7:57 pm Beantwoorden

  Nou, geef Beer maar een compliment, schitterende foto’s. Ik hou ook van hoog gesloten bloesjes, haha, om dezelfde reden. Mooi jasje!

  • Stephanie Koster
   juli 18, 2020 at 6:13 pm Beantwoorden

   Zal ik doen! Vind hij vast leuk om te horen ?
   Het jasje was een lucky vondst ? Die zag ik in een ooghoek en wist meteen die moet mee haha..

 • Alet
  juli 16, 2020 at 8:49 pm Beantwoorden

  Toffe foto’s! Dat heeft Beer goed gedaan. Ik ga hier ook steeds vaker voor tweedehands 🙂
  Dat jasje is prachtig!

 • Anne
  juli 16, 2020 at 9:18 pm Beantwoorden

  De appel valt niet ver van de boom zie ik al! Beer heeft prachtige fotos gemaakt! Het jasje is in 1 woord GEWELDIG!! Leuk blog weer?

 • yzette
  juli 16, 2020 at 11:59 pm Beantwoorden

  superleuke foto’s, goed verhaal van de vintage bloesjes en vooral ook toffe sokken!

  • Stephanie Koster
   juli 18, 2020 at 6:11 pm Beantwoorden

   Haha… dit zijn sokken van Smib ? Vinden mijn jongens leuk ?
   Vintage bloesjes en jasjes, ik heb er een zwak voor! Jij ook?

   Groetjes,

   Stephanie

 • Natasja
  juli 17, 2020 at 12:58 am Beantwoorden

  Wat een gave foto’s Steph!!! Heb je blog weer met veel plezier gelezen. Geniet van jullie vakantie ❤️

  • Stephanie Koster
   juli 18, 2020 at 6:09 pm Beantwoorden

   Altijd leuk en lief om te horen Natas!
   Een fijne vakantie voor jullie. Geniet van de rust!

   Stephanie

 • Edith
  juli 17, 2020 at 9:12 am Beantwoorden

  Net als jij ben ik ook dol op de kringloop. Dat dasje van jou had ook ook zeker niet laten hangen? Mooie zomer☀️

  • Stephanie Koster
   juli 18, 2020 at 6:07 pm Beantwoorden

   Dank je wel Edith! Het zijn af en toe lucky days hè. Ik vind vaker geen dan wel mooie dingen in de kledingschappen. Daarom des te leuker als ik wel wat kleding scoor. Altijd je ogen open houden ?
   Fijne vakantie!

 • Gertrud Prins
  juli 25, 2020 at 12:43 pm Beantwoorden

  Geweldige foto’s geworden, hij heeft aanleg hoor! En heel tof jouw kledingstijl. Fijne vakantie Stef..X

 • […] Zoals de meeste van jullie weten ben ik dol op vintage, kringloop en tweedehands. Naast alle “vintage” in huis verkoop ik ook vintage woon accessoires en zo af en toe wat meubels.  Aan de verkoop van vintage kleding heb ik me nog niet echt gewaagd.  Ooit heb ik het wel eens geprobeerd maar kleding verkoop is toch wel iets anders dan woon spulletjes verkopen. Omdat ik wel graag vintage- en tweedehands kleding draag was het des te leuker dat ik een uitnodiging ontving om te komen vintage “kilo” shoppen in Maarssen bij Kilo Kilo Vintage. Samen met mijn oudste zoon en zijn vriendin, die beiden aan de Hoge School van Amsterdam aan het Fashion Institute studeren (AMFI), gingen wij een middagje los tussen de bergen fashion. Niet letterlijk natuurlijk, alles hangt netjes gesorteerd op rekken 😉 Een blog over Vintage Fashion dit keer, het was al weer even geleden. Wil je mijn laatste Fashion blog nog even terug zien klik hier. […]

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>