fashionable
Fashion

Hoe fashionable ben jij?

fashionable

fashionable

fashionable

my jewellery

Hoe fashionable ben jij?

Mensen die mij door de weeks thuis zullen zien zullen niet bedenken dat ik ook van mode hou. Thuis loop ik er het liefst comfortabel bij, laten we het daar op houden 😉 Als ik de deur uit ga voor werk, een feestje of etentje is het een ander verhaal. Van huis uit hebben wij mee gekregen er netjes bij te lopen en niet met kapot ondergoed en gaten in onze sokken de deur uit te gaan. Het hoeft niet uitbundig te zijn kleed jezelf goed en zie er vooral niet uit als een slons (kennen jullie dat woord?). Mijn moeder had een kleding “dingetje”, laat ik het zo noemen. Haar kledingkast puilde uit en zij vond het eigenlijk wel nodig het liefst iedere week iets nieuws te kopen. Als kinderen van haar liepen wij er ook altijd netjes bij en zo ook mijn vader, die door haar gekleed werd. Mijn (verborgen) liefde voor mode begon daardoor eigenlijk al vroeg. Al heb ik me er nooit zo heel erg mee bezig gehouden, het was er wel. Ik wist altijd precies wat ik wilde en wat ik mooi vond. Je zult mij echter niet wekelijks in kledingwinkels vinden en/of online winkelen doe ik ook niet vaak. Ik koop zo af en toe en tegenwoordig veel tweedehands.

Vintage bloesjes

Zo heb ik een tik met vintage bloesjes. Het liefst met streepjes, bloemetjes en mooie knoopjes. Allen moeten ze een mooie strakke kraag hebben en hoog kunnen sluiten. Door mijn middelmatige boezem hou ik er niet van mijn blouse aan de bovenkant open te hebben. Voor een paar euro heb ik al diversen exemplaren gekocht. Ben ik in een kringloopwinkel, rommelmarkt of brocante, zodra ik iets zie hangen wat mij aanspreekt kijk ik er altijd even naar. Laatst heb ik nog 4 stuks gekocht in een vintage kilo sale shop, allen voor een paar euro per stuk. De bloesjes draag ik op eenvoudige broeken, nieuw van H&M (conscious) of C&A maar ook wel tweedehands. Dat mode niet perse duur hoeft te zijn, of dat je je mede schuldig voelt aan de massa productie van de hysterische kledingindustrie geeft ook wat voldoening. Door veel tweedehands te kopen probeer ik op mijn manier ook nog een handje mee te helpen aan een beter milieu.

 

fashionable

fashionable

fashionable

 

 

My Jewellery

Tot een jaar geleden had ik nog nooit van het sieraden bedrijf My Jewellery gehoord. Tot dat ik vorig jaar zomer een “Insta meet” had bij Edith in Rotterdam, zie mijn blog van die dag hier. Met twee “Insta” vriendinnen hebben wij voordat deze bijeenkomst begon heerlijk geshopt in Rotterdam centrum. Wij zijn toen onder andere ook in één van de winkels van My Jewellery geweest. De winkel alleen al is een snoepwinkel voor (bijna) iedere vrouw. Sieraden, klemmetjes voor je haar, wat mode en andere snuisterijen, heerlijk. De winkels zijn tip top gestyled en bijna alles heeft een hoog “meeneem” gehalte. Aangezien ik van armbandjes en haarklemmetjes hou snap je dat ik niet met niets de deur uit ben gegaan 😉 Ook al ben ik niet echt een sieraden mens, helemaal zonder loop ik niet als ik gekleed de deur uit ga. Het maakt een outfit net even meer af.

Totaal plaatje

Eigenlijk gaat het in de mode ook om het totaal plaatje. Zie wat een paar mooie “eenvoudige” oorbellen doen, een armband (het liefst meerdere) en een grappig klemmetje in je haar. Te leuk toch!? Het bandje wat aan mijn bril zit doet me een beetje denken aan de begin jaren 90. Super handig als je hem goed om de pootjes doet 😉 Ik lig in een deuk zoals je ziet haha… Mijn middelste zoon maakte overigens deze foto’s van mij voor deze blog. Eigenlijk had hij er niet zoveel zin in, is ook niet zo raar als je 16 bent maar na even zeuren van mijn kant wilde hij het toch wel doen. We zijn afgelopen maandag in de avond naar onze oude woonplaats gereden en hebben daar foto’s gemaakt in een graanveld. Een jaarlijks terugkerend ritueel alleen maak ik dan de foto’s en veelal van onze jongste zoon (de andere twee willen niet). Met wat instructie’s van mijn kant heeft hij hele toffe foto’s gemaakt al zeg ik het zelf. Verborgen talentje, niet!?

 

Hieronder nog wat making of foto’s… ze zijn te leuk om niet te delen 😉

 

Fotografie : Beer Koster

 

** Deze blog is gemaakt in samenwerking met My Jewellery. Het betreft een gesponsorde blogpost.

 

 

 

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

12 Comments on “Hoe fashionable ben jij?

  1. De appel valt niet ver van de boom zie ik al! Beer heeft prachtige fotos gemaakt! Het jasje is in 1 woord GEWELDIG!! Leuk blog weer?

    1. Dank je wel Edith! Het zijn af en toe lucky days hè. Ik vind vaker geen dan wel mooie dingen in de kledingschappen. Daarom des te leuker als ik wel wat kleding scoor. Altijd je ogen open houden ?
      Fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *