herfstvakantie 2021
Lifestyle

Herfstvakantie met grotere kinderen ~ wat gaan we doen?

herfstvakantie 2021 wat gaan we doen

herfstvakantie 2021

herfstvakantie 2021

Herfstvakantie anno 2021

Het is maandag 18 oktober 2021 en de Herfstvakantie is begonnen. Toen de jongens nog klein waren raakte ik altijd een beetje in paniek als er een schoolvakantie aan kwam. Vaak had ik me niet goed voorbereid. Om welke week ging het nou? Zaten er nog studiedagen aan vastgeplakt? Waren er nog andere schoolactiviteiten zo vlak voor de vakantie waar ik het bestaan niet van af wist? Had ik wel vrij gevraagd en wist ik of mijn man nog thuis zou zijn in die week? Wat zouden we gaan doen? Een dagje shoppen in Amsterdam, veelal, een dag naar het zwembad of een pretpark en verder kwamen we de week wel door met allerlei andere dagelijkse dingen. Ik kijk met weemoed terug naar de tijd dat ik nog met ze ging bakken, naar het bos ging of gewoon klusjes deed in en rondom het huis. De Herfstvakantie anno 2021 is van een ander kaliber. Wanneer komen ze uit bed? Liggen ze in bed (of op de bank), gaan we nog iets doen? … Oh nee, bleh! Dat is saai!

Plannen ~ Wat gaan we doen?

In mijn hoofd had ik wel wat plannen voor de dagen dat ik vrij ben. Ik werk gewoon op mijn normale werkdagen en heb geen vakantiedagen opgenomen. Vandaag valt echter al in het water want de oudste had andere plannen met zijn vrienden, de middelste heeft een werk-uitje en de jongste moet folders lopen. Wat gaat moeders dan doen? Nou ik denk dan maar gewoon de dagelijkse dingen die ik normaal ook op een “ordinary” maandag doe 🙂 Duty calls en er ligt nog een hele stapel administratie op mij te wachten, bergen was en het huis is een bende! Ik haat administratie maar het hoort er helaas bij, zeker als je een eigen bedrijfje hebt (binnen twee weken moet mijn kwartaal aangifte bij de Belastingdienst binnen zijn, Hellup!). Binnen deze admin klus zit ook nog wel iets leuks, ik mag namelijk een nieuwe telefoon uitkiezen! Yes! Mijn twee jaar zijn alweer voorbij.

 

herfstvakantie 2021

herfstvakantie 2021

herfstvakantie 2021

Nieuwe iPhone uitkiezen, welke kies ik?

Het is dus tijd voor een nieuw abonnement en een daarbij behorende nieuwe telefoon! Een paar maanden terug ging mijn huidige iPhone 7 stuk. Na een paar valpartijen op de grond, zoveel barsten in het scherm en gewoon een verouderd exemplaar, was het klaar. Daar ik niet de grootste Gadget woman ben, loop ik nooit voorop met de coolste en beste telefoon. Ik vind het zonde van mijn geld, de abonnementsprijzen of aanschaf doen mij duizelen. En heel eerlijk ik ben het ook niet echt waard. Het enige wat ik tot nu toe altijd belangrijk vond was dat het een iPhone moest zijn (ik werk ook op een iMac en vind het belangrijk dat deze gekoppeld zijn). In ruil voor de iPhone 7 kwam er een SE in de plaats. Het abonnement van één van mijn jongens liep af en hij had nog even geen nieuwe telefoon nodig. De nieuwste SE is een prima telefoon, een goede opvolger van de iPhone 7, maar qua foto’s maken is het niet zo veel. Aangezien ik dagelijks fotografeer, was dit toch wel een heel groot minpunt.

 

Voor- en nadelen op een rij zetten

Ik ging dus voor mezelf de voor- en nadelen op een rij zetten. Wat vind ik belangrijk aan een telefoon en waar moet hij allemaal aan voldoen? Wat zijn de maandelijkse kosten daarbij en is het me dat allemaal waard? Is het misschien ook mogelijk om een zakelijk abonnement te nemen nu ik een eigen bedrijfje heb? Met dit alles in mijn hoofd kwam ik uit op de iPhone 13 mini , met een databundel van 20 GB, 3 maanden gratis Apple TV, 4 GB (van mij hoeft 5G niet) en een opslag van 128 GB (voor mij ook prima). Ook van de drie 12 megapixel camera’s word ik helemaal enthousiast! De iPhone 13 mini heeft een portret modus, ook op de video’s en een night modus #whoopwhoop !

herfstvakantie 2021

herfstvakantie 2021

herfstvakantie 2021

Verder met de orde van de dag dan maar

Na mijn enthousiasme rondom een telefoon uitkiezen (sorry) gaan we verder met de orde van de dag. Ik begon over de Herfstvakantie toch? Ondertussen kijk ik toch nog even terug naar Herfstvakantie’s van vroeger, klik hier om mee te kijken naar één van die vakantie’s.  Kijk ik straks even of mijn jongste kind nog denkt zijn bed uit te komen vandaag en ga ik daarna ga ik verder met mijn al dan niet leuke klus, mijn Belastingaangifte 🙁 Vanmiddag maak ik wellicht nog wat foto’s voor mijn shop (het licht is mooi vandaag) en ga ik verder in de tuin met bloembollen poten. Ik begon zondag aan de bloembollen maar het is veel werk.  Hoe dan ook, regeren is vooruitzien! In het voorjaar ben ik weer blij dat ik het gedaan heb. Herfstvakantie of niet, wie weet komt er nog iets leuks op ons pad deze week 🙂

Voor de mensen die vakantie hebben, ENJOY!

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

One comment on “Herfstvakantie met grotere kinderen ~ wat gaan we doen?

  1. De vakantie is hier gisteren begonnen, voor de 2 jongsten dan! Ook hier geen speciale plannen en ook ik ga gewoon aan het werk. Misschien een dagje Lille of een keertje naar zee. We zien wel. Succes met alles daar. XxX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *