herfst tuin
Gardening

herfst tuin

herfst tuin

herfst tuin

Zoals jullie van mij gewend zijn laat ik alle seizoenen onze tuin voorbij komen op mijn blog. Zo ook onze tweede herfst aan de Drecht. Dit weekend was het weer best mooi dus we namen het ervan. Afgelopen zomer had ik al veel moeten verwijderen door de hitte. Dit weekend hebben we gesnoeid en gezaagd, een goede work-out al zeg ik het zelf 😉 Ook deed ik al wat tulpenbollen in de grond. Hoop dat deze in het voorjaar opkomen (ik heb nooit zoveel geluk met bloembollen…).

beukenhaag

Voordat wij hier kwamen wonen kende ik het huis (en de tuin) al een beetje. Mijn neef heeft een half jaar in “ons” huis gewoond toen het “ons” huis nog niet was. De verjaardag van zijn dochter, wat vandaag is, vierde hij toen in de tuin, het was dat weekend duidelijk ook mooi weer. Wat ik mij meende te herinneren van de tuin toen is dat de heg vele malen lager was. Wij hebben voordat de dijk begint een beukenhaag staan ter afscheiding. Veel van onze buren hebben geen afscheiding staan omdat de tuin eigenlijk overloopt in de dijk en dit ook bij onze tuin hoort.

achtertuin

Wij zitten eigenlijk nooit in de achtertuin. De tuin is redelijk lang maar smal, ik voel me er altijd een beetje op gesloten. In de tuin staat een schuur die redelijk groot is (het is een blok van twee schuren aan elkaar) waardoor een groot deel van de tuin nog smaller is. De tuin op zichzelf is leuk aangelegd (ooit) maar zelf zou ik het anders doen. Omdat een tuin opnieuw aanleggen best wel weer wat kost hebben wij besloten de tuin voorlopig te laten voor wat het is. Zo heb ik wel al heel veel gesnoeid en omgezaagd het afgelopen jaar maar aan de beukenhaag kwamen wij nog niet (tot zover 1 of 2 x bladeren eraf geknipt).

zagen

Met de lagere najaarszon en meer wind is het niet meer lekker om boven aan de dijk te zitten waar we ’s zomers altijd wel zitten (heerlijk aan het water). Onze loungebank sleepten we daarom twee weekenden terug al naar beneden de achtertuin in. De bank werd achter de beukenhaag geparkeerd waar hij heerlijk uit de wind stond. Om van de zon te kunnen genieten hadden we alleen last van de (te) hoge haag! Terug denkend aan drie jaar terug bedacht ik me dat de haag toen niet hoger kwam dan het hekje wat er ooit stond (althans dat dacht ik) 😉
Zonde of niet, we hebben de boomzaag gepakt en de haag is nu gehalveerd (oeps!)

uitzicht en licht

De beukenhaag ziet er momenteel alles behalve mooi uit maar het uitzicht en het licht in de tuin is fantastisch.
Volgend voorjaar knapt hij vast wel weer op. Als ik zie wat hij is een paar jaar gegroeid is.
Hieronder twee foto’s uit 2015. De haag was hier toch nog wel iets hoger dan ik dacht. Maar in 3 jaar is hij zeker 25 cm in de hoogte gegroeid en minstens zoveel in de breedte. De appelboom deed het ook stukken beter met meer zon. Hij hangt hier vol appels, deze zomer kon ik ze op twee handen tellen.

achtertuin 2015

De tuin eind september 2015. Jack samen met mijn achternichtje Floor en mijn oom en tante.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “herfst tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *