herfst fotografie
Lifestyle

Herfst perikelen blog

blog

Jaren terug begon ik mijn blog, in 2011 om precies te zijn. Mijn blog begon ik van het ene op het andere moment in ene spontane bui. Gewoon omdat ik het leuk vond maar vooral ook om mijn inspiratie met anderen te delen. Ik postte in de begin jaren bijna iedere dag. Hetzij alleen wat woon inspiratie, een andere mooie blog die ik wilde delen of gewoon wat foto’s van wat we die dag hadden mee gemaakt. Jaren later kwam er zo af en toe ook eens een opdracht bij en zo begon ik ook met gesponsorde blogs. Leuk! want wat is er fijner om spullen “gratis” in ruil voor een blog opgestuurd te krijgen of er soms voor betaalt worden.

blogvriendinnen

Met mijn mede blogsters, sommige werden zelfs vriendinnen, hadden we leuk contact. Geregeld spraken we af op bijeenkomsten of beurzen. Soms werden we met zijn allen op een event uitgenodigd en kletsten we de oren van elkaars hoofd (ik misschien het meest). Sommige van hen groeiden uit tot heuse profs. Anderen (waaronder ik) bleven een hobby blog. Misschien kwam dit omdat ik nooit echt een keuze heb gemaakt tussen interieur, fotografie, kids en lifestyle. Ik weet het niet, maar mijn blog bleef mijn blog zoals het nu nog steeds is en dat is goed.

Instagram

Met de komst van Instagram is er naar mijn idee een hoop veranderd op blog gebied. Het snelle, vluchtige van Instagram is makkelijker dan een blog maken en/of lezen. Heel langzaam nam Instagram de overhand. Bloggers bleven, kwamen en gingen (veel van mijn “blog” vriendinnen zijn gestopt) maar als je het mij vraagt is het bloggen aanzienlijk minder geworden.
Instagram vind ik een leuk concept, alleen begrijpen doe ik het niet. Ik loop vaak achter de feiten aan en het lukt mij niet om op iedereen te reageren (moet ik fulltime online zijn???). Volgers krijg ik er ook niet bij omdat mijn feed niet insta-proof is. Er zijn veel spelregels en waarschijnlijk wil ik ze niet snappen. Mijn hobby blijft voor alsnog mijn blog want daar word ik happy van (ik hoop jullie zo op zijn tijd ook nog). Deze deel ik wel op Insta πŸ˜‰

kinderen en verbouwen

De tijd dat mijn kinderen nog spontaan op de foto willen is een helaas wel een beetje voorbij. Soms, heel soms, krijg ik het nog voor elkaar ze op de foto te krijgen maar hΓ©, welke puber wil er nog voor zijn moeders blog poseren?! πŸ˜‰ Ook is het zo dat veel mensen niet echt geΓ―nteresseerd zijn in pubers, kleine kinderen (vooral baby’s en peuters) scoren vele malen beter. Heb ik het geluk dat ik vorige week een SMASH CAKE shoot heb mogen doen van een 1 jarige πŸ™‚ Foto’s volgen deze week!
Een volledig verbouwingsproces kan ik jullie ook niet voorschotelen (is ook populair), dat duurt echt nog wel 5 jaar voordat we alles bij elkaar gespaard hebben. Echter zo af en toe een klein klusje lukt me wel om aan jullie wel laten zien. Volgende week begin ik met het opknappen van ons halletje, verven en behangen.Het behang is vandaag binnen gekomen! (gesponsord, ben ik verplicht te vermelden vanaf nu).

perikelen

Ik wil mijn blog niet over laten komen als een klaag forum hoor, ik schreef eerder ook al over wel of niet te stoppen met bloggen enzo, zie hier. Maar soms wil ik alleen even mijn “perikelen” op dat moment kwijt (dat vind ik oa. ook leuk aan mijn blog haha…). Zoals jullie zien staat mijn jongste zoon gewoon weer op de foto voor zijn moeder met een prachtige tekening. Hij maakte deze afgelopen week voor school en hoopt daarmee de “Vredes” wedstrijd te winnen. Ook maakte ik diverse foto’s in onze tuin van de bessen en rode bladeren die zo mooi over de schutting in de herfst zon hangen. Vanmiddag maakte ik ook nog een krans van gedroogde hortensia’s (van mijn buuf). Leuk DIY projectje, lekker kneuterig maar stiekem best leuk om te doen πŸ˜‰

Fijne maandag allemaal!

Stephanie

Ben jij het nou eens of totaal niet eens met mijn verhaal!? Laat een reactie hieronder achter, vind ik leuk!.

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

8 Comments on “Herfst perikelen blog

 1. Ha Coosje,
  heel herkenbaar verhaal. En leuk om te lezen. En mooie foto’s. Lekker zo doorgaan dus :)) En ja ik herken ook wat je zegt over Instagram. Ik blijf het vooral leuk vinden omdat het een beeldmedium is. En bloggen blijft ook leuk πŸ™‚
  Benieuwd naar je halmetamorfose. Succes!

  1. Hoi Yzette,

   bedankt voor je reactie! jij volgt mijn blog al heel lang dat weet ik. Leuk dat je hem nog steeds leest en mijn verhaal herkent. Ik kijk ook heel veel op Insta hoor (soms denk ik wel eens te veel) maar het is voor mij geen vervanger geworden. De hal hoop ik over twee weken te kunnen showen, wordt even hard aan de slag. Eerst alles schuren en stucen, daarna verven en behangen. Op de vloer wil ik tegels (ligt nu een hele grote kokosmat) maar of dat ook al gaat gebeuren weet ik niet πŸ˜‰

   Groetjes,

   Stephanie

 2. Hoi Coosje, heel herkenbaar. Toch lees ik af en toe graag blogs.
  Nu ik hier in Canada woon merk ik zelfs dat heel weinig mensen hier echt bloggen nog, dat moet hier nog komen denk ik. Nederland is echt een voorloper

  1. Hoi Afke,

   grappig dat het daar heel anders is hΓ¨? had ik echt niet verwacht. Zoals ik hierboven antwoordde op Yzette, ik kijk ook veel op Insta maar ik snap het spelletje niet πŸ˜‰

   Groetjes en bedankt voor je reactie.

   Stephanie

 3. Hallo Stephanie,
  gewoon zo doen als jij het wilt, en dat klagen, heerlijk, soms moet dat even. Ik lees hier heel graag mee, alles waarover je schrijft. En zelf blog ik ook nog steeds. Je kunt er toch veel meer in kwijt dan in een foto op Instagram.

  1. Hoi Jeanette,

   daar heb jij een punt, zo had ik er nog niet naar gekeken πŸ˜‰ Ik kijk ook nog met enige regelmaat naar jouw blog hoor maar plaats te weinig reactie’s, terwijl die nou juist zo leuk zijn (sorry).
   Leuk dat je mijn blog nog steeds graag bezoekt, is fijn om te horen!

   Groetjes,

   Stephanie

 4. Ik zal het dan ook wel niet snappen πŸ˜‰ zit trouwens ook niet veel of genoeg op Instagram………
  Je maakt prachtige foto’s, je hebt een eigen unieke, eerlijke manier van schrijven en dat is altijd mooi om te zien en te lezen.
  En zolang je het zelf nog leuk vind om te doen ga dan vooral zo verder!
  X
  Alet

 5. Hi Stephanie, ik lees je blogs altijd en dat doe ik zeker niet als ik er niks aan vind. Ik blog natuurlijk pas echt sinds we de boerderij kochten en gingen verbouwen dus weet niet hoe het daarvoor was (hoor wel vaak hetzelfde wat jij hier zegt) maar volgens mij gaat het er vooral om dat je doet waar je zelf plezier in hebt en achter staat, vooral ook dat laatste. Het is tenslotte jouw blog (en IG) En vooral niet iedere x terug kijken naar hoe het eerst was, want dat komt niet weer terug πŸ˜‰ Lieve groet, Gertrud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *