herfst bos
Lifestyle

Herfst in het bos

amsterdamse bos

herfst bos

eend

herfst

herfst in het bos

in het bos

amsterdamse bos

Seizoens fotografie

Het mooiste seizoen om te fotograferen is toch wel de herfst. Je moet het alleen treffen met het weer. Voor dit weekend had ik twee familie shoots staan. Één op zaterdag en één op zondag. De shoot van zaterdag viel bijna in het water maar lukte toch nog in de middag. En over die van gisteren hoefde ik me geen zorgen te maken, het weer was fantastisch! En alsof ik nog niet genoeg foto’s had gemaakt heb ik gistermiddag ook nog even mijn hart opgehaald in het Amsterdamse bos. Wat was het daar mooi! en druk 😉

Later op de middag

Het plan was eerst om laat in de middag naar het strand en de duinen te gaan maar daar zouden we geen mooie gele en oranje bomen tegenkomen. De zonsondergang die op dit moment al om 17.00 uur is, is uiteraard geweldig aan de kust maar een herfst zonder bos, dat gaat niet 😉
Omdat we dus later in de middag pas naar Amsterdam reden was de grootste drukte al geweest. Gelukkig maar want wij waren uiteraard niet de enige die het plan hadden gevat om met dit weer naar het bos te gaan. In het late zonnetje maakte ik deze reeks foto’s (en nog veel meer).

kleuren en laag zonlicht

Doordat de zon zo laag staat zie je dat de foto’s relatief donker zijn. Dit komt ook omdat de foto’s laat zijn genomen, zoals ik al zei. Om die reden doe ik daarom ook altijd liever een foto shoot iets later op de dag. In de ochtend is niet mijn ding. De zon is wat feller en de gezichten van de meeste mensen zitten dan nog in de slaapvouwen 😉 Met het lage zonnetje van nu konden we wel eerder afspreken, en zo deed ik om 12 uur een shoot bij ons in het dorp. Ik hoop jullie er later wat foto’s van te kunnen laten zien (als ik toestemming heb). De foto’s in het bos zijn na 15.00 uur genomen. Ik hou van de donkere kleuren van de foto’s, jullie?
** Even een kanttekening, door het verkleinen van de resolutie om te kunnen plaatsen op mijn blog, is de kwaliteit van de foto’s wat minder!

amsterdamse bos

amsterdamse bos

herfst kleuren

herfst licht

herfst

paddestoel

amsterdamse bos

zonlicht

laag zonlicht

Oefening baart kunst

Zoals jullie zien baart oefening nog kunst. Met zonsondergang tegen het licht in fotograferen is niet heel makkelijk. Toch vind ik de foto’s best tof geworden. In sommige foto’s zie je de uv straling, dat vind ik mooi. Wat wel lastig is, is de schaduw. Met schaduw fotograferen is tevens lastg. Iemand tips om daar beter mee om te gaan? Ik kan wellicht een hoop weg krijgen met Photoshop maar voor alsnog gebruik ik dit programma (nog) niet 😉

Ik geef het nogmaals aan, zouden je/jullie een keer door mij op de foto gezet willen worden? dat kan! De plek waar en wanneer is bespreekbaar, het hoeft niet perse hier in de buurt te zijn. Via het contactformulier hier op de site of via de mail kun je vragen naar de beschikbaarheid en de prijzen.
Doordat ik geen professioneel fotograaf ben zijn mijn prijzen naar verhouding.
Wens ik jullie een fijne nieuwe week!

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

6 Comments on “Herfst in het bos

    1. Dank je wel Alet! Ik fotografeer sinds kort manual, was even oefenen maar gaat steeds beter. Nu nog leren tegen het licht in te fotograferen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *