Herfst fotografie

Herfst fotografie

IMG_3169

IMG_3171

IMG_3172

Herfst fotografie
In de Herfst kun je de meest mooie kleuren foto’s maken. De zon staat laag, de kleuren van de bladeren zijn mooi. Op een zonnige dag zoals afgelopen zondag (het ziet er naar uit dat het vandaag ook zo’n dag wordt) kon ik deze “Indian Summer” foto’s schieten. Ik maakte deze foto’s met mijn old skool Canon EOS 350D. Niet op de automatische piloot maar handmatig ingesteld op stand AV. Met het diafragma op 1.8 en de 50mm lens op de body kreeg ik deze mooie lichte kleuren.
Het diafragma is de licht opening van je lens. Deze opening bepaalt hoeveel licht er door de lens op de sensor van je lens valt. Met een laag diafragma als bijv 1.8 staat de lens helemaal open, er komt dus veel licht binnen. Hoe hoger je diafragma, hoe minder licht er binnenkomt door deze opening.
Door de 50mm lens kun je objecten van heel dichtbij scherp fotograferen. Zoals je ziet is het ingezoomde project, in dit geval de bladeren, scherp en de achtergrond wazig. Dit heeft te maken met scherpte diepte.
Het diafragma is één van de factoren die de scherpte diepte in een foto bepaalt. Hierbij geldt; hoe groter het diafragma (dus een laag getal), des te kleiner de scherpte diepte wordt. Bij weinig scherpte diepte krijg je een wazige achtergrond.
Een kwestie van hoe hoog of hoe laag je diafragma is uiteraard een kwestie van oefenen. Ik ga vandaag weer eens wat proberen. Fijne zondag allemaal!

fotografie Stephanie Koster

2 thoughts on “Herfst fotografie

  • Alet
    oktober 11, 2015 at 10:35 am Beantwoorden

    Schitterende foto’s. De kleuren zijn prachtig.

  • Pascale
    oktober 11, 2015 at 9:58 pm Beantwoorden

    Jeetje wat een mooi plaatje! Pascale X

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>