zweeds houten huis vol vintage
Interior - Shopping

Grote liefde voor vintage interieur

Zweeds houten huis zweeds houten huis

zweeds houten huis

zweeds houten huis

Mijn grote liefde voor vintage interieur

Zoals jullie weten heb ik een grote liefde voor oude spullen. Vintage is momenteel hot and happening maar niet voor mij, ik deel deze liefde als zo lang ik mij kan herinneren. Ik kan een verhaal gaan vertellen over hoe ik vroeger al mijn slaapkamer inrichtte en dat ik precies wist wat ik mooi vond. Dat ik graag oude spullen mee nam die ik ergens vond (al was en is het nog steeds in een vuilcontainer) maar dan hoor ik zoveel dames in de interieur wereld die dit vertellen. Afgelopen jaar begon ik mijn eigen handel in vintage verkoop. Na jaren al spulletjes te hebben verkocht vanuit huis en vorig jaar vanuit een loods was de tijd rijp voor een volgende stap. Vanuit een locatie in Rijnsburg verkoop ik sinds een paar maanden oude spulletjes die wij tegenwoordig “vintage” noemen 😉 Naast veel leuke accessoires, zoals kandelaars, vazen, servies etc. verkopen we ook kasten, tafels, banken, kleden en van alles waarvan ik denk dat het leuk kan zijn in een interieur. Oude spullen maken een huis! Ook al zie ik het niet zo dat een huis helemaal vol moet staan met oude spullen. Het is vaak de combinatie van oud en nieuw, waar ik van hou en die een huis maakt. In deze post deel ik een oud Zweeds (houten) huis wat vol staat met oude spullen. Misschien voor de meeste van jullie is dit misschien te maar ook dit vind ik fantastisch! Het heeft iets. Veel van de spullen die je op de foto’s in deze post ziet verkopen wij in Rijnsburg ook.

 

Vintage verkoop in Rijnsburg

In december begon ik samen met een partner die ik al langer ken vanuit de handel een eigen handel(tje) in vintage woon spullen. De locatie kwam op ons pad en hij stelde voor om er samen voor te gaan. Ik doe de locatie en de verkoop, hij levert de spullen aan. Als ik zelf nog spullen tegenkom (zo her en der) dan schroom ik uiteraard ook niet voor om het mee te nemen en zo komen we ondertussen al aan heel wat spullen. Omdat we geen “winkel” zijn zijn we niet net als een winkel “open” en zitten we ook niet in een winkelstraat. Het is in een oud crèche gebouwtje midden in een woonwijk naast een basisschool. Het is een tijdelijke locatie maar dat tijdelijk kan zomaar een paar jaar zijn. Prima om mee te beginnen dacht ik zo. De meeste verkoop gaat online, via social media en Marktplaats. Een webshop is nog het doel maar daar moet ik nog aan beginnen. In de loop der tijd hopen we wat meer bekendheid te krijgen zodat mensen hun weg weten te vinden maar dat heeft nog even zijn tijd nodig dus. Naast mijn werk in Leiden in de kinderwinkel is het een leuke bezigheid om de overige dagen in de week mee bezig te zijn. Wie weet kan ik er uiteindelijk echt mijn werk van maken, dat zou dan een droom zijn die uitkomt.

 

zweeds houten huis

zweeds houten huis vol vintage

zweeds houten huis vol vintage

zweeds houten huis vol vintage

zweeds houten huis vol vintage

zweeds houten huis

 

 

Shop dezelfde vintage look

In onze vintage shop shop je diverse spullen die veel lijken op een aantal spullen die je in dit huis voorbij ziet komen. Hieronder een kleine greep :

 

 • Diverse Vintage Perzische tapijten, prijzen variërend van € 45,- tot € 250,-
 • Oude koffers in verschillende stijlen, prijzen van € 17,- tot € 30,-
 • Zeer uitgebreid blauw-wit Jäger servies, per stuk te koop maar ook in zijn geheel
 • Look a like vazen in dezelfde stijl, prijzen vanaf € 7,-
 • Divers geslepen glaswerk
 • Gehaakte spreien
 • Barokke meubels (bankje, tafels, kasten)
 • Vintage Perzisch kussen (alleen niet in het groen maar met oker geel)
 • Diverse stijlen spiegels
 • meerdere mooie schoenen (per paar) om voor de sier neer te zetten
 • oude boeken / tijdschriften
 • oude gordijnen 

Hou jij ook van deze stijl en wil je een keer langs komen om te kijken / shoppen? Dat kan! Ik ben iedere week aanwezig op maandag, woensdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Wil je op een ander tijdstip langs komen kan dit in overleg. Stuur wel altijd van te voren even een berichtje zodat je niet voor een dichte deur staat! Dit kan via instagram coosje_vintage_living of via de app 06-40214396. Woon je niet in de buurt dan kunnen we ook verzenden of bezorgen (tegen vergoeding). Op Instagram deel ik dagelijks foto’s van wat we hebben staan.

Het adres is: Valkenburgerweg 21, 2231 AL Rijnsburg (let op! Google stuurt je naar Oegstgeest, tik voor de zekerheid even basisschool de Wegwijzer in of huisnummer 74).

Wie weet tot snel een keer!

 

Fotobron : Historiska Hem

 

 

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Grote liefde voor vintage interieur

 1. Super leuk, dat je weer aan het verkopen bent/kunt. Ik ben ook wel dol op oude spullen, maar zet er iets minder van in huis, maar het is vaak zo mooi gemaakt. En dat is waar ik van hou.

  1. Leuk he! ik ben lekker in mijn element als ik oude spullen een tweede leven kan geven. Soms merk ik wel dat ik zelf enthousiaster ben dan anderen haha… Maar dat geeft niet toch 😉
   Jij hebt al eens gezegd idd dat je niet zoveel oude spullen meer in huis hebt staan, dat kan. Wellicht komt het ooit weer terug. Ik heb ook wel eens periodes gehad dat het iets minder was maar het is nooit helemaal weg gegaan 🙂

 2. Ik ben gek op oude spullen, altijd al geweest! Ik vind het fantastisch dat je zelf een “winkel” bent begonnen. Het ziet er allemaal prachtig uit. Jammer dat je zo ver weg zit of misschien ook wel beter van niet 😉 Man vind dat ik al veel te veel “rommel” in huis heb 🙂 Ik vind het huis hierboven ook prachtig trouwens! Fijne zondag daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *