Lifestyle

Goede voornemens ~ minder koffie meer thee

goede voornemens

Ook vol goede voornemens dit nieuwe jaar? Veel voornemens heb ik niet omdat het altijd lastig is je daar aan te houden. Wat ik mezelf wel heb voor genomen is in het nieuwe jaar iets beter op mijn voeding te gaan letten en meer te drinken. Dan heb ik het niet over wijn of bier 😉 maar minder koffie en meer thee.
Op mijn werk is het makkelijk de hele dag door je kopje onder dat apparaat neer te zetten en op de dagen dat ik thuis ben zorg ik al helemaal niet goed voor mezelf. Het begint al met twee mokken koffie in de ochtend als ik wakker word. Daarna volgen er halverwege de ochtend nog één of twee. De rest van de dag drink ik bijna niets meer. Heel slecht ik weet het maar ik denk er gewoon niet aan en mijn lichaam vraagt er niet om omdat deze het waarschijnlijk gewend is. Hoe slecht!

gezond eten

Eten is ook een “dingetje”. Ontbijten doe ik weinig tot niet, tussen de middag eet ik twee broodjes, tussendoor een snoepje of een koekje (ik schaam me diep) en ’s avonds mijn warme eten. Koken is niet mijn hobby dus makkelijk is mijn lijfspreuk.
Ondanks dit alles ben ik bijna nooit ziek, maar denk ik er wel meer over na. Zo heb ik pas besloten minder vlees te gaan eten. Iedere dag vlees is niet nodig en echt lekker vind ik het ook niet altijd. Meer groente en fruit, ik hoop dat het me lukt!

thee

Gisteren ging ik met de jongens wat kleding shoppen in Amstelveen en heb toen een bezoekje gebracht aan de winkel Holland & Barret, wat voorheen de Tuinen heette. Thee kopen stond onder andere op mijn lijstje. Na het assortiment (zo groot) doorgenomen te hebben, koos ik voor Heath & Heather, Echinacea & cranberry thee. Echina voor een goede weerstand, alles op natuurlijke basis en vrij van caffeine. Ik zet nu niet meer per mok maar per pot, dat daagt uit meer te drinken.

Het jaar is nog maar net begonnen en wat kan ik er van zeggen? ik hoop jullie over een paar maanden te kunnen melden dat ik me er beter bij voel en dat mijn huid er beter uitziet. Je bent wat je eet, hoorde ik pas, maar vast ook wat je drinkt 😉

foto’s Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Goede voornemens ~ minder koffie meer thee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *