planten in huis
Green

Go (easy)green! Planten in huis

planten in huis

plantentafel

groen

green

planten

go green

Plantenverzameling

Het mooie weer van gisteren nodigde uit om weer eens lekker aan de slag te gaan in de tuin. Dit keer niet alleen met de borders (waar overigens echt wel wat aan gedaan moet worden) maar met mijn kamerplanten. Mijn plantenverzameling wordt steeds groter, voorheen had ik geen groene vingers maar het gaat steeds beter 🙂
Om 10.00 uur s’ochtends stond ik paraat voor de opening van onze jaarlijks terugkerende voorjaarsmarkt. De voorjaarsmarkt / rommelmarkt wordt door de kerk georganiseerd en ik kom er altijd graag. Met twee big shoppers in mijn handen stond ik in de “aanval” om wat moois te scoren voor in huis. En dat is gelukt, ik kwam met een paar mooie bloempotten, vazen en een vintage/retro spiegel thuis.

Gemixte stijl aan potten (en planten)

Als ik op een rommelmarkt of in een Kringloop loop, ben ik meestal niet echt op zoek naar iets. Ik loop er tegenaan. Mijn stijl is divers en is niet in een hokje te stoppen. De basis is Scandinavisch, maar tegenwoordig wordt al veel Scandinavische genoemd (krijg ik een beetje de kriebels van zo af en toe). Alles hetzelfde of op elkaar af gestemd, daar hou ik niet van, dat wordt me te netjes. Iets moet net even anders zijn dan “gewoontjes” maar niet te heftig. Een grapje in je huis is leuk, maar drijf het niet te ver door, is mijn advies 😉
Op de markt liep ik bijvoorbeeld tegen deze pot beplakt met keramiek aan. Ik hou helemaal niet van keramiek maar deze vond ik wel “iets” hebben, voor een euro nam ik hem mee. Zoals je ziet wijkt hij totaal af van de look a like Wedgwood pot, maar dat maakt het voor mij nou net leuk!

EasyGreenPlant

Naast mijn planten die in potgrond staan heb ik afgelopen week ook twee planten online gekocht die in hydrokorrels staan. Het is niet zo dat mijn planten die nu “gewoon” in potgrond staan het niet doen (ik heb zelfs baby plantjes!) maar ik wilde dit ook eens testen. De planten (een Ficus en een Monstera) bestelde ik bij EasyGreenPlant. Wat is en wat doen EasyGreenPlant?
Met EasyGreenPlant kan iedereen eigenlijk planten houden 😉 Door een speciale manier van kweken (waarbij de plant de voeding uit het water haalt) is het mogelijk om de plant op een makkelijke manier te verzorgen. Belangrijke voedingsstoffen en water worden geabsorbeerd door kleikorrels en op een relatief eenvoudige manier afgegeven aan de wortels van de plant. De wortel van een EasyGreenPlant is minder vertakt en heeft langere en fijnere haarwortels dan een reguliere kamerplant. Dankzij een handige watermeter kan het waterpeil met regelmaat gecheckt worden. De plant doet zelf het werk, het enige wat u moet doen is water geven op momenten dat het aangegeven wordt.

Geen groene vingers?

Heb jij nou geen groene vingers maar zou jij wel graag planten in huis willen hebben staan? Probeer deze manier van planten houden dan eens. Naast het feit dat ze gezellig en huiselijk staan zijn planten ook nog eens heel goed voor de luchtkwaliteit in huis. Niet geheel onbelangrijk 😉
Nadat ik gisteren alle kamerplanten heb verzorgd ging ik vandaag verder in de tuin. Ik heb uren staan spitten, en de rechterkant van de tuin is nu klaar. Nou klaar? ÉÊn border is klaar om te groeien 😉 een ander stuk klaar om een afdakje in te plaatsen. Volgende week ga ik verder met de andere border, het wordt mooi weer, wat een feest!
Onze tuin vorderingen deel ik snel weer met jullie op mijn blog.

Fijne zondag nog!

Stephanie

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Go (easy)green! Planten in huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *