gezondheid
Lifestyle

Gezond de winter door

gezondheid

vitaminesap

Griep

De afgelopen weken waait er een griep epidemie door het land die niet misselijk is. Velen onder ons hebben al dagen beroerd op de bank of in bed gelegen en/of zijn nog ziek. Het is geen griep van een paar dagen maar een hardnekkige die bij sommige bijna twee weken aanhoudt. Ik wil niemand bang maken, en ik ga niet zeggen, ik ben nooit ziek, maar voor nu ben ik nog steeds niet geveld en dat laat ik graag zo. De ziektekiemen hebben nog niemand hier in huis ziek gemaakt (klopt het af). Of dat aan onze gezonde levensstijl ligt? Vast niet, want ook wij kunnen best iets gezonder gaan leven. Ik schreef hier vorig jaar winter ook al over in deze blog. Hoe gezond ben jij eigenlijk?

Geen goede eters

De inname van vitamine C is wat aan de lage kant bij ons gezin. Mijn jongste twee kinderen zijn geen goede eters. Tegen alles wat groen en gezond is zeggen zij bah! Vitamines en mineralen krijgen zij dan ook zeker niet in voldoende mate naar binnen. Soms probeer ik deze tekort met vitaminepillen recht te trekken, maar is dat nou ok?
Mijn man en ik zitten qua voeding ook niet op één lijn, wat het er niet makkelijker op maakt. Hij houdt van Hollandse pot en ik ben geen aardappelliefhebber πŸ™ Ik hou meer van gewokte groentes met kip, vis en pasta en/of rijst. De kids houden daar ook van maar dan liever zonder stukjes groen πŸ˜‰

vitamines

Gezonde voeding

Fruit zou dan misschien een uitkomst kunnen zijn om de te geringe inname van groentes te corrigeren? Maar fruit lusten ze ook niet! Een banaan gaat, of een appel zonder schil en dat is het. Afgelopen weekend was ik er zoals vaker, weer eens klaar mee. Ik besloot tijdens de wekelijkse boodschappen allemaal gezonde dingen in het karretje te doen of ze het nou lekker vonden of niet. Zo kocht ik netten met sinaasappels, citroenen en limoenen. Avocado’s, verse spinazie, broccoli, noten, en zocht daar recepten bij. Zoals te verwachten was, niemand was enthousiast, behalve ik! Mijn zelfgemaakte Linzen-kippensoep raakte niemand aan.

gezonde voeding

thuis

Sapcentrifuge

Zo moest ik iets anders gaan bedenken om die vitamines toch naar binnen te krijgen bij ze. Op Google zocht ik van alles op en vond toen de sapcentrifuge van Philips. Met de Philips Avance sapcentrifuge kun je heerlijke verse sap maken met zoveel vezels als je zelf wilt. Door een bepaalde technologie die het apparaat heeft kun je zelf de gewenste textuur van je sap kiezen. Met mijn kids is dat belangrijk omdat ze ieder vezeltje proeven en dat uit hun mond halen. Misschien is dit herkenbaar voor sommige ouders? Hoe minder de vezels, hoe helderder het sap. Zelf hoe ik wel van vezels en dat is makkelijk met één knop om te zetten. De unieke combinatie van slim geregelde constante snelheden en het unieke zeef ontwerp maakt het mogelijk om zelf te bepalen hoeveel vezels je in je sap wenst. Op deze manier kan iedereen genieten van zijn of haar favoriete sap. Kijk! en hier word ik dus vrolijk van πŸ™‚

Sappen drinken

Bij deze sapcentrifuge hoef je de meeste groente- en fruitsoorten niet eens meer in stukken te snijden voordat je ze in de sapcentrifuge doet. Je plaatst alles zo in de XXL-vultrechter en binnen een handomdraai heb je iedere dag een voedzaam drankje. Nou kan ik nog meer dingen over dit fantastische apparaat vertellen, wacht even, we hebben hem nog niet eens in huis πŸ˜‰ Maar ik denk dat dit de oplossing gaat worden voor mijn (niet etende) kids. Sappen drinken dus!

Fotografie : Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

6 Comments on “Gezond de winter door

 1. Hier al 2 x gratis gekregen via Damian.
  Hij knapte er steeds snel van op.
  Helaas blijft het bij mij langen hangen ,en de tissue,s neusspray hoestdrank en dropjes zijn steeds niet aan te slepen.Maar die spierpijn in je lijf dat is ontzettend naar.Ik begin nu na 4 weken weer wat op te knappen.

 2. Ik heb een slowjuicer, ideaal: boerenkool met peer, rauw bietje met appel, spinazie alle groente die ik er door doe drinken mijn kids. Ze vinden het heerlijk en drinken het liever zo dan dat ik die groente kook. Beste aankoop ooit!

  1. ik ga hem onthouden Pascale, de sapjes gaan hier ondertussen nog steeds moeizaam maar ze nemen iig nu iets gezonds πŸ˜‰

 3. Ik hoop voor jullie, en ons, dat de griep dit keer aan onze deuren voorbij gaan. Wij zijn tot nu ook eigenlijk niet ziek geweest (klop, klop …..). Niet altijd gemakkelijk om dagelijks de nodige vitamines binnen te krijgen. Ze hebben hier ieder hun eigen smaak maar ieder lust toch wel een aantal soorten groente en fruit. Ze pakken niet spontaan snel fruit maar in de vorm van een fruitsalade (okΓ© wel met wat slagroom) wordt er goed van gegeten. Soep doet het hier over het algemeen goed. Maar dan wel goed gemixt inderdaad. Want van stukjes, hoe klein ze ook zijn, gaan ze sputteren…… Verse sap met pulp houden ze hier ook niet van. Dus ik maak nog best vaak smoothies dat vinden ze dan wel weer heerlijk. Wij komen wij wel de winter door hopelijk. Nog even dan is het lente πŸ™‚

  1. Ik hoor toch vaak dezelfde dingen m.b.t. die kids he?! fruit met slagroom mmmmm heerlijk! maar een gewoon appeltje of verse juice no way πŸ˜‰ Vandaag is de lente begonnen (officieel gisteren al) de zon schijnt, laten we het zo houden!

   Groetjes,

   Stephanie

   p.s. hoe gaat het met de shop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *