Interior

Gezelligheid in huis ~ Artglow kaarshouder

Gezelligheid binnen

Op de ramen zie je regendruppels. Het is november en buiten is het nat en grijs. De zon zien we nog af en toe. De tuin is somber aan het worden, de bladeren zijn bijna van de bomen. Echt veel buiten ben ik niet meer, alleen voor het hoognodige. De tijd om veel tijd binnen door te brengen is aangebroken. Aan de ene kant helaas, aan de andere kant ook wel weer gezellig. De drang om het binnen gezelliger te maken en het meer ons huis neemt toe. De plannen stapelen zich op, nu de tijd nog vrijmaken.

Kringloop en Kerst

Mijn middelste zoon Beer en ik brachten afgelopen woensdag, na een eerste bezoek aan de orthodontist, een klein bezoek aan onze favoriete Kringloop op de terugweg naar huis. Langsrijden en niet aan gaan is lastig voor mij πŸ˜‰
De Kerstspullen lagen net een paar dagen in de winkel (gok ik). Mijn mandje vulde zich snel met Scandinavische houten kerstpoppetjes, een mooie rode (Zweedse) kaarsenstandaard, een doosje met 4 vintage kerstballen en twee prachtige grote, houten kerstballen in mooie kleuren (ik zie ze al hangen in het raam). Ook vond ik een vintage nachtkastje voor op Jack zijn slaapkamer en een mooie, nog helemaal gave West Germany vaas die qua kleuren precies past in ons huis van nu (geel en bruin). Hoor ik mezelf nu al over Kerst?!

Mooie spulletjes in het raamkozijn

Bij thuiskomst plaatste ik de kleinere spulletjes in het raamkozijn, daar blijft het even staan tot dat we alle Kerstspullen naar beneden halen (dit duurt nog even hoor!). Die vensterbank blijft overigens een dingetje, wat plaats je in het raam en hoelang vind ik het leuk staan. Herkennen jullie dit? Helemaal vol met planten vind ik te, van alleen een windlicht of lantaarn ben ik ook niet. Ik vind het lastig en blijf het lastig vinden. Goed dit terzijde. De spullen stonden en de volgende dag kwam er nog iets moois bij. Ik ontving een mooi cadeau per post van Artglow.

Artglow kaarshouder

De kaarsenhouders van Artglow zijn kunstwerkjes van licht en gemaakt van hars waarin edelstenen, bladgoud en bladzilver verwerkt zijn. Elke kandelaar is uniek, gemaakt met eigen pigmenten en natuurlijke materialen die de aarde ons schenkt, zoals mineralen en schelpen. De naam Artglow verwijst naar earthglow en het wonderbaarlijke en mystieke wat op aarde aanwezig is. De kandelaars geven reflecterend licht om bij weg te dromen.
De kaarshouder staat super bij mijn andere “nieuwe” spulletjes en hij brandt prachtig. Artglow heel erg bedankt voor het mooie cadeau, ik ben er heel blij mee.
Voor de komende tijd staat alles weer gezellig zo (de vensterbank laat ik). Haardje aan, kaarsjes aan, laat de winter (en de Kerst) maar komen!

Hebben jullie trouwens al plannen gemaakt in huis voor de Kerst? Ik hou het dit jaar weer bij traditioneel rood.
Zo zag ons Kersthuis er in 2015 uit, vorig jaar in het tijdelijke huis sloeg ik klaarblijkelijk over, klik hier.

Fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Gezelligheid in huis ~ Artglow kaarshouder

  1. Het is dat ik er in de winkel aan herinnerd wordt dat het best al wel snel kerst is maar verder ben ik er 1. nog niet aan toe ofzo en dus 2. nog helemaal niet mee bezig. Het zal wel weer, zoals de meeste jaren, een ‘kermis’ boom worden, versierd door de kids die er, zo lijkt het wel, een wedstrijdje van maken om het zo bond en kleurrijk te maken πŸ˜‰
    Ik vind je vensterbank helemaal mooi zo!

    1. Hahaha… herkenbaar hoor Alet. Hier is het ook altijd voor kleur, alleen rood neemt de overhand. De laatste jaren ben ik vintage kerstballen gaan sparen maar die hang ik niet in de boom. Deze komen in een mooie schaal in hetzij de vensterbank πŸ˜‰ of op tafel.
      Het is dat de Kringloop al vol lag hoor anders was ik er ook nog niet mee bezig geweest. Hoe is het weer in Frankrijk nu? ook zo grijs? Groetjes, Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *