Interior

Gezellig en warm het najaar in ~ welke vloerkleden shop jij?

smaken verschillen

Daar waar ik vroeger (uhum in ons vorige huis nog) voor vrij strak en minimalistisch ging, is mijn “woon”smaak in het huis waar we nu wonen veranderd. Ik schreef er al eerder over maar ieder type huis vraagt om een andere inrichting (bedoel ik niet doe je hele inboedel weg en neem alles nieuw uiteraard). Smaken verschillen, ieder mens heeft een eigen smaak. Ook per persoon verandert je woonsmaak eens in de zoveel jaren. Wat ik vroeger mooi vond, kan ik misschien nu nog steeds wel mooi vinden maar sommige dingen zou ik nu echt nooit meer kiezen.
Jaren met één hetzelfde interieur doen?! … ik zou er niet aan moeten denken. Ik heb heus respect voor mensen die dit wel kunnen maar bij ons in huis redden sommige dingen het niet eens een paar maanden 😉

veranderen

Ons “nieuwe” huis vraagt om een andere woon stijl dan ons “oude” huis (hoe heerlijk voor mij zou je denken). Het huis waar wij nu wonen heeft een klassieke uitstraling. Ook al hebben wij hier niet zelf voor gekozen, het blijft voorlopig zo. Hierdoor heb ik bepaalde meubelstukken weg moeten doen (geen ruimte of het stond niet) maar zijn er ook weer andere (nieuwe en oude) spullen voor terug gekomen. Met kleine veranderingen en onze persoonlijke spullen willen wij van ons “nieuwe” huis meer ons (t)huis maken. Dit lukt al beetje bij beetje maar er is nog een lange weg te gaan.

woonideeën

Toen we hier net woonde had ik geen idee wat ik met dit huis aan moest. De woonideeën die normaal gesproken altijd heel makkelijk naar boven komen borrelen kwamen maar niet. Het heeft zeker 3 maanden geduurd. De hele zomer is zo goed als klusloos voorbij gegaan. De verf die ik net na onze verhuizing had gekocht bleef staan en verhuisde op een gegeven moment maar naar de schuur. Dozen vol met woon accessoires bleven op zolder achter het luik of bracht ik ongeopend naar de Kringloop. Het enige wat stond waren onze meubels en ik sloot wat lampen aan. Eigenlijk niets voor mij!

gezellig warm het najaar in

De zomer is voorbij (althans dat denk ik) en ik ben er klaar voor. We gaan de komende tijd aan de slag en gaan het huis gezellig, knus en warm maken. Hoe krijg je een huis eigenlijk gezellig, knus en warm? Dat doe je onder andere door warme winterse elementen toe te voegen aan je interieur zoals bijvoorbeeld een mooi wollen kleed op de vloer. Over het algemeen kiezen mensen dan vaak voor alleen een kleed voor de bank. Als je goed naar deze binnenkijker hebt gekeken zie je dat je voor veel meer vloerkleden zou kunnen kiezen, en in verschillende ruimtes. Op de bank kun je kiezen voor kussens in warme kleuren, de winterkleuren van nu zijn donker groen, donker blauw, aubergine, grijs, oud roze en roest bruin. Winterse stoffen zoals wol, suede, (nep)bont en helemaal van nu fluweel, zijn heerlijk warm en comfortabel. Een warm plaid op de leuning, een bont vachtje op de zitting, gordijnen dicht en kaarsjes en sfeerverlichting aan.
Bij nader inzien is het najaar misschien toch zo slecht nog niet 😉

Scandinavische vloerkleden

Dat verschillende vloerkleden veel doen met een ruimte zie je dus op de foto’s hierboven. Deze binnenkijker, die ik op de Zweedse makelaarssite Stadshem vond, toont aan dat een vloerkleed in verschillende ruimtes toe te passen is en dat het niet alleen erg gezellig staat maar ook een ruimte aankleed. In de woonkamer ligt er niet alleen een kleed voor de bank maar ligt er ook een kleed onder de eethoek. Wij hebben dit ook en dat bevalt goed! De kleden zijn niet helemaal hetzelfde maar matchen wel qua kleur en materiaal. In de ouderslaapkamer ligt een mooie Marokkaanse berber en in de logeerkamer een klein grijs wollen kleed, beiden lekker warm aan de voetjes. In de hal en gang liggen vrolijke Scandinavische vloerkleden met leuke patronen en een kleurtje. Een vloerkleed in deze keuken ontbreekt maar in veel Scandinavische keukens zie je dit vaak.

Ben jij ook op zoek naar mooie Scandinavische vloerkleden en wil je graag in deze stijl shoppen ? Kijk dan eens op deze site Volero (voorheen de Woonwinkelier). . Daar vind je onder andere deze kleden.

Fotobron : Stadshem – Volero

Welke kleden vinden jullie eigenlijk het mooist? Ik ben momenteel op zoek naar een kleed met een natuurlijke uitstraling voor naast ons bed. Deze wollen vloerkleden zoals op de onderste foto bijvoorbeeld. Ben tevens benieuwd naar jullie ervaringen met vloerkleden in verschillende ruimtes in huis! Leuk als je een reactie achter laat onder aan mijn blog!

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Gezellig en warm het najaar in ~ welke vloerkleden shop jij?

  1. Gaaf hè! Persoonlijk interieur, ik vind vooral de combi van de verschillende stijlen zo leuk aan dit huis. Soft zijn bijvoorbeeld de veren lampen en stoer de koperen lampen 😉

   Fijne maandag!

   Groetjes,

   Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *