posterlounge
Interior

Gallerywall ~ inspiratie voor aan de muur

gallerywall

gallerywall

gallerywall

Inspiratie voor aan de muur

Ik kan er over blijven schrijven, inspiratie voor aan de muur. Al jaren heb ik een fascinatie voor gallerywalls ofwel fotolijsten / schilderijen in grote groeperingen aan de muur. Heel vaak deed ik een poging om er ook één te maken maar in dit huis is het me nog nooit gelukt het helemaal naar mijn zin te krijgen. Op Pinterest en Instagram zie ik al jaren de mooiste gallerywalls voorbij komen. Zo moeilijk moet zo’n wandje niet zijn zou je denken 😉 Maar ik vind het al lastig om één lijst naar mijn zin aan de muur te krijgen (ja … echt waar!). Gelukkig hebben wij in dit huis geen mooie glad gestuukte muren want die zouden er dan nu al niet meer uit zien. Ik schroom niet voor een gaatje meer of minder in de muur, als het niet naar mijn zin hangt doe ik het graag nog een keer opnieuw. De tubes muurvuller zijn dat ook altijd aanwezig hier in huis.

Samenwerking met Posterlounge

In juni schreef ik ook een blog over muur inspiratie naar aanleiding van een samenwerking die ik deed met Posterlounge, klik hier om even terug te kijken. Ik deelde toen met jullie het canvas doek “Fruittrees am Attersee” van Gustav Klimt, die ik in een baklijst liet maken en boven de eettafel hing. Het groen wat in het schilderij zit verwerkt past geweldig mooi bij onze groene keuken, en het donkere hout van de baklijst komt weer terug in onze kast voor in de woonkamer. Op deze post kreeg ik heel wat positieve reactie’s daarvoor jullie dank! Posterlounge was erg blij met mijn post en vroeg mij nogmaals samen te werken. Aan iemand die graag verandert moet je dat natuurlijk niet vragen, tuurlijk wilde ik dat!

Hilma af Klint

Vorig jaar kocht ik bij Ikea een speciale oplage poster van Hilma af Klint. Ik had haar werk ooit een keer voorbij zien komen op een Zweeds account en vond haar werk inspirerend, het was een kunstenares om te onthouden. Toen Posterlounge mij vroeg of ik een nieuwe samenwerking aan wilde gaan twijfelde ik geen moment om ja te zeggen en wist ik al welk werk ik zou kiezen. Posterlounge heeft diverse werken van Hilma af Klint in hun collectie. Ik koos twee (kleurige) werken uit haar serie de tien grootste, nummer 2 de Kindertijd en nummer 3 Jeugd. Ik denk er aan ze op onze nieuwe slaapkamer te hangen maar dat gaat nog wel even duren voordat dat klaar is. We zijn met onze verbouwing boven begonnen maar onze plannen worden groter en uitgebreider dan verwacht 😉 In een volgende blog zal ik daar meer over vertellen.

Gallerywall

Terug naar de gallerywall! het lijkt er op dat ik het voor elkaar heb gekregen om een “art”wall te maken op het muurtje naast de bank (die al zo vaak veranderd is). Met twee werken uit de kringloop, twee kunstwerken van Posterlounge en twee andere posters heb ik een stijltje neergezet die ik mooi vind. De kleuren passen mooi bij elkaar en de compositie’s ook. Bij Posterlounge koos ik naast het werk van Hilma af Klint (voor onze slaapkamer) ook voor twee andere werken voor in de woonkamer. Het kleine werk links boven in is “Monnik aan zee” van Caspar David Friedrich. Dit werk is afgedrukt op PVC en ingelijst in een classic houten lijst (zwart). Het PVC is mooi glad en heeft een zijde glans laagje, waardoor het niet glimt. Het grote werk eronder is meer abstract en heet “Vrouwen kop” van Leo Gestel. De charme van dit werk zit hem vooral in de humor van de tekening. Ik hou van gekkigheden in een interieur, zie ook het vintage aapje wat er tussen hangt. Dit werk wilde ik overigens wat opvallender aanwezig en daarom koos ik voor een formaat 50×70 cm poster in zwarte houten lijst.

Combinatie van lijsten

Voor nu hangen er alleen houten lijsten in combinatie met zwarte (houten) lijsten, dit brengt eenheid. Ik merk dat ik dit mooi vind. Ik zou er ook nog voor kunnen kiezen om witte en/of aluminium of gouden lijsten toe te voegen maar ik weet niet of ik dan weer uit die eenheid stap die ik nu heb weten te creëeren. Voor nu wil ik dus proberen deze stijl vast te houden en verder te zoeken naar andere werken die erbij passen. Zo kan ik de hoek om en verder boven de bank. Wat denken jullie, is deze “gallerywall” geslaagd of niet?!

vrouwen kopmonnik aan zee

 

Ben jij op zoek naar eindeloos veel inspiratie voor aan je muur? Check dan zeker eens de online shop van Posterlounge! Zij bieden wanddecoratie in veel stijlen, verschillende uitvoeringen en voor een goede prijs! Heb je iets moois gezien wat je graag zou willen bestellen? Ik mag alle lezers van Coosje Blog een korting aanbieden van 15% korting op alle wanddecoratie (m.u.v. cadeaubonnen). De kortingscode die je kunt gebruiken is: GALLERY15COOSJE en geldig t/m 14 oktober 2020.

Ik ben benieuwd naar jullie keuze! Laat je het weten?! 😉

 

 

 

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Gallerywall ~ inspiratie voor aan de muur

    1. Hi Jeanette! ik snap het helemaal dat jij eerder voor de twee kunstwerken gaat die in onze woonkamer hangen 😉 de andere twee van Hilma af Klint zijn idd vrij kleurrijk haha… alleen denk ik dat ze straks zeker wel tot zijn recht gaan komen hoor, de rest van de kamer blijft neutraal 😉 Wordt vervolgd!

  1. Mooi zo, Stephanie. Heel goed geslaagd. Ik neig naar de menig van Jeanette over de werken voor de slaapkamer, wat te kleurrijk voor mij. Ik ga een fotowall maken in het appartement. Gaat nog een moeilijk keus worden welke foto’s ik daar voor ga gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *