Fonq infografic Vaderdag 2012

Fonq infografic Vaderdag 2012

Een overwinning van het Nederlands elftal op Portugal aanstaande zondag is op dit moment het beste cadeau dat een vader zich kan wensen. Dit blijkt uit onderzoek dat het eigentijdse webwarenhuis Fonq onder haar bezoekers heeft gehouden. Maar liefst 321 deelnemers, waaronder 122 mannen en 197 vrouwen, lieten hun mening horen over Vaderdag. Zo is een nederlaag op het EK volgens de mannelijke deelnemers bijna het slechtste Vaderdagcadeau dat ze kunnen krijgen, maar vrouwen vinden verliezen tegen Portugal zelfs nog erger dan mannen.
Vaderdag niet aan vaders besteed?Je zou denken dat het vooral een dag is waar mannen naar uit kijken, maar juist zij blijken de meeste kritiek op Vaderdag te hebben. Met een meerderheid van 57% zeggen de ondervraagde mannen Vaderdag maar commerciële onzin te vinden. Vrouwen staan wat dat betreft veel positiever tegenover deze dag, want slechts 18% deelt deze mening.
Online winkelen populairDat online winkelen steeds populairder wordt, blijkt weer uit deze enquête. Veel mensen wachten tot het laatste moment, maar van de ondervraagden die al wel een cadeau op het oog hebben geeft een meerderheid de voorkeur aan de webshop: 71% gaat voor het gemak door achter de computer te kruipen en via internet het ideale geschenk voor papa uit te zoeken en 29% neemt de moeite om naar een fysieke winkel te gaan.
Geen geknutsel maar winst EKWaar maken we vaders blij mee en waar kunnen we beter niet mee aan komen? De grootste teleurstelling vinden ze een duur en ondoordacht cadeau, gevolgd door een nederlaag op het EK. Ook worden vaders niet warm of koud van geknutselde cadeaus als zelfgekleide asbakken of tekeningen, of de fantasieloze muismat. Alcoholische versnaperingen, een dagje uit of een goed boek scoren juist wel heel hoog.

Download de infographic

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>