experience center
Interior

Flexa Bloggers bijeenkomst

experience center

Bloggers bijeenkomst

Afgelopen zaterdag was het zover, de lang verwachte bloggers bijeenkomst van Flexa in het Sikkens Experience Center in Sassenheim. Voor mij een thuis wedstrijd, al dacht ik iets te makkelijk over de locatie om daar naar toe te gaan en aan te komen 😉 daar straks meer over.
In februari ontving ik samen met nog 49 andere interieur en lifestyle bloggers een uitnodiging van Odet van Winsen, de PR manager van Flexa Nederland om een dag naar Sassenheim te komen. Dit kon ik niet afslaan! ik wilde immers al zo lang graag een keer naar Sikkens toe.

Op naar Sassenheim

Wat ik zei, thuis wedstrijd, althans dat dacht ik. Veel te laat ging ik van huis. Als ik goed had gekeken naar mijn mail met het adres ingevoegd was er niets aan de hand geweest. Op de geheel automatische piloot reed ik om half 10 van huis richting Akzo Nobel (Sikkens) gebouw in Voorhout. Daar aangekomen binnen een kwartier, zag ik geen auto’s of enig teken van leven. Op zoek in mijn mail met een telefoon die ik niet opgeladen had (zeer handig!) kon ik nog net vinden dat ik niet in Voorhout moest zijn maar in Sassenheim, dus terug de auto in en op zoek naar de locatie waar ik wel moest zijn. In Sassenheim aangekomen vond ik uiteindelijk 1 minuut voor aanvang dit mooie gebouw (eerste foto). Het vroegere gemeentehuis en schildersmuseum. Snel een kop koffie, veel bekenden gedag zeggen en daarna aan de slag met de nieuwe mooi makkelijk lijn.

Flexa Flea Market

In een aparte ruimte waar we zelf een meubel zouden gaan verven mochten we iets uitzoeken van de Flexa Flea Market. Mijn oog viel vrijwel direct op dit toffe (jaren 50) nachtkastje. Het geluk zat me mee, niemand anders koos hem voor mij. Na een uitleg over hoe behandel je een meubel voordat je gaat verven met een verf op waterbasis, konden we aan de slag. Bijna 50 bloggers plus zo’n 8 mensen van Flexa zelf in één ruimte leverde een behoorlijke chaos op, maar zeer gezellig! Het kastje had ik zelf waarschijnlijk nooit geverfd als ik hem in de kringloop had gevonden maar nu in een project als deze leek het me leuk hem Zweeds rood te maken. Zie de foto’s hieronder.

bloggers bijeenkomst

Geen kleuren fan

Ook al ben je niet zo’n fanatiek kleuren fan zoals ik (houdt het liefst alle muren wit en de rest in huis ook basic) hier en daar een kleur aanbrengen d.m.v. een klein meubelstuk of zoals in onze woonkamer de deuren en deurposten grijs-blauw, is toch wel leuk. Soms moet je gewoon durven, al durf ik wat dat betreft nog niet genoeg. Ik heb mijn ogen uitgekeken in het SEC gebouw, wat een kleuren gebruik, zo mooi. Maar zelf toepassen is nog een dingetje.
Tijdens de workshop had ik net genoeg tijd om het kastje in één laag verf te zetten (grondverf is niet nodig met deze lijn). De twee andere lagen die volgden (rood is niet makkelijk verven, het wordt snel vlekkerig) heb ik thuis gedaan. Ik kreeg van Flexa een halve pot verf mee! Het kastje staat voor nu in onze slaapkamer naar mijn bed. van mijn oudste zoon. Het Zweedse rood staat vrolijk en niet geschoten is altijd mis. Vind je de kleur toch niet zo mooi staan, schuur je het hout opnieuw en verf je hem opnieuw 😉

kort bezoek

Busy as always ben ik na het verhaal achter het Flexa Kleurentrends onderzoek, de ColourFutures™ door het hoofd van het Flexa ColorLab Heleen van Gent en het een verhaal over Bloggers & Flexa: hoe werkt dat? door Odet van Winsen met aansluitend een heerlijke lunch naar huis gegaan. Het programma duurde nog de hele middag maar daar had ik helaas geen tijd voor in mijn drukke weekend agenda! Van Flexa heb ik nog een zeer mooie en rijk gevulde goodiebag mee gekregen waar ik heel blij mee ben. Deze spulletjes komen vast nog een keer voorbij in een andere blog.

resultaat, hoe is het kastje geworden?

Ik heb het vandaag op Instagram even spannend gehouden. In mijn stories wat voor beelden, nu dus de na foto’s van het kastje. Hoe is hij geworden?
Onze slaapkamer laat ik nooit in beeld komen omdat deze verre is van hoe ik hem voor ogen heb. We zijn van plan hem op te gaan knappen maar wanneer? dat is echt pas wanneer wij iemand vinden die het voor ons kan doen, en dat valt alles behalve mee vandaag de dag.
Ben benieuwd wat jullie van het resultaat vinden!? Zonde of mooi juist? Ik denk dat hij in ieder geval in deze kleur (Puur rabarber, mooi makkelijk grondverf en lak in 1) mooi past bij het Perzische tapijtje wat ik vond in de kringloop. Eens?

Rest mij jullie heel erg te bedanken Flexa, voor de zeer leerzame en gezellige ochtend (in mijn geval), vond het super gezellig! De kleurentesters die ik mee mocht nemen ga ik uitproberen in de slaapkamers van de kinderen. Zodra ik dat gedaan heb zien jullie het zeker!

puur rabarber

bedroom

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

6 Comments on “Flexa Bloggers bijeenkomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *