Lifestyle

Einde van het jaar ~ goede voornemens

7bw

_MG_9949

_MG_0581

IMG_1963

IMG_2048

IMG_1205

toscane

IMG_1934

IMG_1525

tuscany

verhuizen

IMG_4175

IMG_2880

Het einde van het jaar nadert… Nog twee dagen en 2015 is voorbij. Tweeduizendzestien klinkt heel ver weg maar is het niet. Een jaar vliegt voorbij. Vroeger was ik me hier niet zo van bewust, of misschien hield ik me er niet mee bezig. Hoe ouder ik word, hoe meer het besef. Ik wil niet suf of als een moederkloek overkomen maar toen mijn jongste zoon afgelopen week negen jaar oud werd besefte ik des te meer dat ik (of wij, mijn man ook) negen jaar ouder zijn. Er komt een leeftijd dat je toch wel een beetje het één en ander voor jezelf op een rij moet hebben. Voor je het weet ben je echt oud of te laat. Schrik niet van te laat, het komt bij mij ergens vandaan. In Februari is het (alweer) tien jaar geleden dat mijn moeder overleed, mijn vader ging vijftien maanden na haar ook dood. Alle twee nog veel te jong, mijn moeder was nog geen zestig en mijn vader net met de VUT. Ook ik was veel te jong om mijn ouders al kwijt te raken (33) en voor mijn kinderen betekende het maar een hele korte periode van hun leven met opa en oma.

Aan het einde van het jaar overzie ik alle gebeurtenissen van afgelopen jaar, denk ik na over het nieuwe jaar en heb ik (goede) voornemens. Ik denk na over dingen die anders moeten en anders kunnen. Ik ben niet idealistisch, niet perfectionistisch, niet geordend, ben niet van de (te strenge) regels en denk zeker niet te veel over later, ik leef vaak met de dag.
Na het overlijden van mijn ouders zijn er een hoop dingen in mijn leven verandert. Niet eens het feit dat ik ze niet meer heb maar je gaat nadenken over het leven. Welke dingen vind ik belangrijk, welke mensen in mijn leven zijn belangrijk, wat is er eigenlijk belangrijk? Als je maar gelukkig bent? Tijden heb ik de boel de boel gelaten en dacht bij veel dingen wat kan mij het schelen en lekker belangrijk. Sparen voor later? no way… wie zegt mij dat ik oud word, en hoe sparen als je geen werk hebt? Ik ben twee jaar thuis geweest zonder baan, van mijn webshop kon ik niet leven, dat was meer een uit de hand gelopen hobby. Ik kon boos worden als iemand over pensioenen tegen mij begon, een huis af betalen, geld weg zetten voor de kinderen voor als ze later gaan studeren, ik dacht er niet over na. Tot nu… het besef komt weer terug. De drang naar iets anders, de onrust in ons huis/dorp ebt langzaam weg.

Vandaag zijn wij eens alles op administratief gebied gaan uitzoeken. Wat zijn de inkomsten, wat zijn de uitgaven… slik, daar schrik je van!
Vaste lasten zoals de hypotheek, verzekeringen, auto en OV kosten, (sport-)abonnementen, noem het op, alles kost geld. Kan dit goedkoper? kan dit anders?
Een andere hypotheek afsluiten nu de rente zo laag is is zeker een optie maar kan niet zomaar kosteloos, dit moeten we dus goed uitzoeken, een nieuwe Zorg verzekeraar daar moet ik dan nog heel snel achteraan, volgens mij betalen wij niet de hoofdprijs en zijn wij tevreden over hoe dit nu loopt. Energie kosten, ook zo’n dingetje, sommige mensen stappen ieder jaar over, wij zitten al 25 jaar bij dezelfde, morgen bellen met de maatschappijen dus! Dan hebben we nog de verzekeringen voor in en om het huis. Ook hier vallen best kosten mee te besparen. Op Zelf.nl kun je per verzekering direct berekenen welke kosten je per maand kwijt bent en waar je voor verzekerd bent. Je wordt niet verplicht een heel pakket in één keer af te sluiten, wel zo fijn als je niet voor alles verzekert hoeft te zijn.

Als alle kosten voor ons duidelijk in beeld zijn moet het toch wel weer gaan lukken iedere maand iets over te houden om opzij te zetten voor de leuke dingen in het leven en voor later. Later als we oud zijn, willen we samen op reis, willen we ons niet meer druk moeten maken om de kosten van ons huis, willen we genoeg geld over hebben voor onze kinderen, en willen we gewoon lekker leven.

Op sportief vlak en uiterlijk vertoon (ja ook best belangrijk) heb ik mezelf voor genomen weer te gaan hardlopen en fietsen. Gun ik mezelf zo af en toe een bezoekje bij de schoonheidsspecialiste en de kapper en zo nu en dan een verwen dagje voor mijn man en mij samen is ook niet verkeerd. Ook ga ik verder met een nieuwe cursus fotografie en hoop ik komend jaar in het bezit te zijn van een nieuwe camera 😉

Je hoort het al, goede voornemens genoeg en deze ga ik ook zeker nastreven! Verder zien we wel hoe het leven verder loopt. Hoop ik in ieder geval dat iedereen waar ik van hou gezond blijft en proberen we het met zijn allen leuk te hebben.

Iedereen de beste wensen voor 2016, maak er een goed jaar van!

Bedankt voor het volgen van mijn blog en hopelijk zie ik jullie komend jaar weer!

Groetjes,

Stephanie

p.s. het nieuwe jaar begint voor ons begin Januari al goed met een paar dagen Kopenhagen! Zin in!

Fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

10 Comments on “Einde van het jaar ~ goede voornemens

 1. Herkenbaar verhaal, eerlijk geschreven. Moeilijk om zo jong al je ouders kwijt te zijn. Dat zet je wel aan het denken…Wij zitten in de schulden sinds het overlijden van mijn vader. Dat gaat goedkomen als we zijn huis hebben opgeknapt en verkocht hebben. Dus iets sparen voor later? Hmmm! Beter genieten van het hier en nu. Met de dag leven is heel mooi en volgens mij hoe het ook hoort. Mooie herinneringen zijn rijkdom en onbetaalbaar. Ik wens je een mooi jaar, ik heb geen voornemens voor 2016. Laat het een jaar zijn vol verassingen Xx

  1. bij ons is het ook een streven hoor Leo, er zijn altijd wel weer dingen die er tussen komen waar ik niet op had gerekend.
   Wat een verhaal! Nou, heel veel sterkte ermee! zit je dan lekker mee opgezadeld 🙁 Hoop dat jullie het snel verkopen.
   Fijne jaarwisseling en ik spreek je weer in 2016 X

 2. Geschreven vanuit je hart, mooi! En idd veel te vroeg om je ouders te verliezen.
  Hier geen goede voornemens, doen we nooit aan. We genieten van het leven omdat we veel te vaak zien dat het zo gedaan kan zijn. En we dan zeker niet willen hebben dat we dan denken, hadden we nu toch maar of ….
  Fijne avond voor jullie en op naar 2016. We gaan er weer een mooi (blog) jaar van maken.
  X Gertrud.

  1. Hoi Gertrud, ik ben ook nooit van de lijstjes hoor maar er moeten een paar dingen anders.
   Een goed streven om dit dan ook echt te gaan doen 😉
   Een goed 2016 toegewenst!

 3. Ik hoop dat al je dromen en goede voornemens uit mogen komen. Alle obstakels die de voornemens met zich meenemen ben ik al aan bezweken namelijk (stoppem met roken).Hoop dat je het overwint!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *