Interior

Eetkamerstoelen – welke stijl stoelen past er in jouw eetkamer?

tradition
Comfortabel zitten op de stoffen stoeljes van &tradition.

elle-deco
Een voorbeeld van een Scandinavische keuken setting, iets minder comfortabel maar wel stylish met Thonet stoelen.

hanna-inspo
Tijdloos, de vlinderstoelen van Arne Jacobsen. Mooi gecombineerd met een ronde brocante tafel.

my-domaine
Mixed styles, diverse kringloopschatten.

still-inspiration
Scandinavisch modern

apartment-therapy
Retro eethoek in een interieur van nu.

vert-pousin-eetkamerstoelen
Vintage, goud terug van weg geweest, back to the eighties!

vt-wonen
Op deze stoere industriële eetkamerstoelen kun je wel een avondje zitten. Het zijn net fauteuils.

grace-spain
Een combi van diverse stoelen, oude schoolstoeljes zijn o.a. te vinden in de Kringloopwinkel en op Marktplaats.

De eetkamer is voor veel mensen een centrale ruimte in het huis. Het is een echte familieruimte waar we ’s ochtends ontbijten en de krant lezen; waar ’s middags de kinderen spelletjes spelen en we ’s avonds onze vrienden uitnodigen voor een etentje. Essentieel in de stijl van de eetkamer zijn de stoelen; samen met de eettafel bepalen de eetkamerstoelen de uitstraling van uw eetkamer.

Retro en vintage
Inspiratie en kernwoorden: jaren ’50, ’60 & ’70
De naam zegt het natuurlijk al – retro en vintage grijpen terug in de tijd. Retro eetkamerstoelen zijn geen replica’s van vroeger, maar zijn grotendeels geïnspireerd op ontwerpen van bijvoorbeeld de jaren ’50, ’60 en ’70. Retro en vintage eetkamerstoelen worden gekenmerkt door het gebruik van kleur – we zien vaak een mix van allerlei kleuren of kleurtinten. De materialen zijn divers, maar vaak komt een stoffen afwerking terug.

Design
Inspiratie en kernwoorden: ontwerpers, eyecatchers, innovatief
Designstoelen zijn van alle tijden. Ze springen direct in het oog en hebben een opvallend karakter. Ze komen in diverse materialen en we zien vaak de hand van de ontwerper (designer) erin terug.

Modern
Inspiratie: trends, luxe
Een moderne eetkamerstoel is gebaseerd op trends, het is dus lastig om ze in een bepaalde categorie te vatten. We zien het vaak terugkomen in de materialen en kleuren. Een voorbeeld hiervan zijn de metalen eetkamerstoelen. Moderne eetkamerstoelen springen ook in het oog en zijn bepalend voor de stijl van uw eetkamer. Denk hierbij niet alleen aan een felgekleurde kunststoffen stoel, maar ook een gestoffeerde, luxe en comfortabele eetkamerstoel. Andere voorbeelden van moderen stoelen zijn de vlinderstoeltjes en de gipsen stoelen.

Lifestyle
Inspiratie: tijdloos, comfort, landelijk
Lifestyle stoelen kenmerken zich door hun natuurlijke kleuren en warme uitstraling. Ze zijn gebaseerd op stijlen die al jaren populair zijn door hun eenvoud. Ze passen bovendien in vele eetkamers. Een ander kenmerk van lifestyle eetkamerstoelen is het feit dat ze comfortabel zitten. Dus naast hun warme en landelijke uitstraling kunt u hier met uw familie uren goed op zitten.
Vaak helpt het goed bekijken van stijlen door op internet te kijken naar de diverse eetkamerstoelen die er zijn. Voor veel mensen is internet bovendien een fijne manier om je thuis al te oriënteren op je aankoop, waarna je modellen in een showroom kunt bezichtigen.

fotobronnen : Elle Deco, Apartment Therapy, Still Inspiration, VT wonen, &tradition, Hanna’s inspo, Grace Spain, My Domaine (allen van mijn Pinterest account Dining Area).

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *