Interior

industriële eethoek

industriele eethoek1

industriele eethoek2

industriele eethoek 6

industriele eethoek3

industriele eethoek5

industriele eethoek 7

Het verbouwingsproject waar ik me al maanden mee bezig hou loopt op zijn einde. Het huis is in niets meer wat het was. Een jaren 70 huis is een moderne woning van nu geworden waar ik bijna jaloers op ben (mag ik er gaan wonen 😉 )
Nu de vloeren gestort zijn, de muren en plafonds gestuukt, alles in de verf staat komt het leukste klusje aan bod, de styling en het inrichten van het huis.
Een mannenhuis zou geen mannenhuis zijn als het niet stoer was. De stoere elementen wil ik terug laten komen in een aantal details. De eethoek zal een industriële uitstraling krijgen.

Op de website Table du Sud vond ik een stoere eettafel die aan alle verwachtingen voldoet. De tafelbladen en poten zijn in deze shop willekeurig los van elkaar te bestellen en de maat plus afwerking kun jezelf uitkiezen. Met een simpele druk op de knop hoef je bij wijze van niet eens meer naar de winkel! Ik hou ervan alles eerst in het echt te zien en dat kan gelukkig ook. Table du Sud heeft twee winkels, één in Nieuwkoop (Zuid Holland) en één in Leende (Noord Brabant).

In de ruime woonkeuken is er ruimte voor een tafel van 90 x 250 centimeter en mijn keuze viel op geleefd eiken met de ranke U-poot. Gezien het moodboard (enkele foto’s getoond bij deze post) zou een Montpellier gietijzeren onderstel ook prima in het plaatje passen.

Voor eetkamerstoelen kun je ook bij deze shop terecht dus slaan we twee vliegen in één klap. Een stoel die heerlijk zit en echt een mannelijke en stoere uitstraling heeft en qua vorm aan de verwachtingen voldoet is de eetkamerstoel Vierzon. Het metalen onderstel en het cognac leer staan mooi bij de gekozen eettafel. Ook al ging mijn eerste keuze naar zwarte Eames kuipstoeltjes denk ik dat ik daar vanaf moet stappen aangezien de meeste mannen lekker zitten verkiezen boven alleen looks 😉

Naar plafondlampen hoef ik (helaas) niet te zoeken, er is tijdens de verbouwing voor alleen inbouw spots gekozen. Voor een mooi vintage Perzisch tapijt zal ik Marktplaats of wat Kringloopwinkels gaan afstruinen.

Benieuwd naar de rest van het project? blijf mijn blog volgen. Dit kan makkelijk via Bloglovin.

fotobronnen : Milk decoration, Dream book design, Amara Living Limited, My Domaine, Dust Jacket Attic, VT wonen.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

5 Comments on “industriële eethoek

  1. Persoonlijk hou ik wel van een wat oudere uitstraling, maar ik moet zeggen dat het moderne er ook erg goed uit ziet! Ik wist niet dat modern zo mooi kon zijn.

  2. Ik vind de tafel op foto 3 met het gietijzeren onderstel op wieltjes ook heel mooi, waar is die te verkrijgen? Want ik zie hem niet op de site van Table du Sud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *