Interior

Een sauna in je badkamer

sauna-11

sauna-in-huis-9

interieurfotografie_bodyfit_eemdijk_01-800x532

sauna

sauna-thuis-8

sauna-in-huis-10

Een sauna in je badkamer

Op mijn blog vind je veel artikelen over Scandinavisch interieur, mijn liefde voor Scandinavië mag daarmee duidelijk zijn. De mooie meubelen en manier van inrichten in deze landen intrigeert mij. Waar de Scandinavische landen ook bekend om staan is dat veel mensen een sauna in huis hebben, dit wekt toch wel mijn interesse. Het nemen van een sauna heeft vele voordelen voor je gezondheid en mentale gesteldheid. In Nederland komt een sauna in huis niet heel vaak voor. Toch weet ik dat het ook in ons land mogelijk is. Er zijn namelijk meerdere mensen die hun badkamer tot spa hebben omgetoverd hebben, zie bronnen als Pinterest.
Wat komt er kijken bij het installeren van een sauna in je badkamer? Een loodgietersbedrijf uit Den Haag gaf mij advies.

Kies je een stoomcabine of Finse sauna?

In Scandinavië hebben de meeste huizen natuurlijk een Finse sauna echter behoort het kiezen voor een stoomcabine ook tot de mogelijkheden. Iedereen zal zijn eigen favoriet hebben omdat de ervaring in beide sauna’s totaal verschillend is. Ook voor de installatie in een badkamer hebben beide verschillende voor- en nadelen. Een stoomcabine vereist de aanleg van extra leidingen. Bij een Finse sauna heb je daarentegen weer een speciale afwerking van de muren nodig.

Ruimte maken voor de sauna

In de meeste badkamers is niet direct ruimte om een sauna te plaatsen. Het is daardoor nodig om ruimte te maken. In sommige woningen is dit makkelijker dan bij anderen. Soms is het voldoende om enkel het ligbad te verwijderen om ruimte te hebben om een sauna in de badkamer te plaatsen. In andere gevallen moet er meer gedaan worden om ruimte te creëren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een deel van een andere kamer bij de badkamer moet trekken om deze groter te maken. In dat geval moeten waterleidingen en sanitair verplaatst worden. De verbouwing wordt dan opeens een taak waarbij je zeker de hulp van een loodgieter nodig hebt.

Professionele hulp van de loodgieter

Het plaatsen van een sauna is niet iets wat je zomaar even zelf regelt. Zeker wanneer dit gepaard gaat met een complete renovatie van de badkamer. Waterleidingen moeten dan opnieuw aangelegd worden en sanitair moet op een nieuwe plaats aangesloten worden. Allemaal taken waarbij geen fouten gepermitteerd zijn om lekkages te voorkomen. Dan hebben we het nog niet eens over de installatie van de sauna zelf gehad in de badkamer. Het beste kan je daarom de hulp van een professionele loodgieter inschakelen.

fotobronnen : Pinterest

Dit is een gastblog. De komende maanden zullen er een aantal gastblogs voorbij komen, allen met betrekking tot zaken die noodzakelijk zijn beter, praktischer en leuker te leven in en om je huis.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Een sauna in je badkamer

  1. Helemaal mee eens, de Scandinavische stijl is echt top en een sauna in huis is pure luxe! Overweeg ook eens een infraroodsauna. Ik heb er zelf een geïnstalleerd en het is echt een gamechanger: minder intens dan een traditionele sauna maar toch heerlijk ontspannend. En het mooie is, ze nemen minder ruimte in beslag, dus ideaal voor een kleiner huis. Maar ongeacht wat je kiest, geniet van de voorbereidingen. Het is echt een leuke reis om je eigen thuisspa te creëren.

    Groetjes,
    Felix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *