Interior

dromen van een nieuw huis

droomhuis gevonden?

Het is bijna een feit! Na ruim 8 maanden zoeken is het dan toch bijna zover. We hebben het huis gevonden waarin wij hopen oud te worden. Details vermeld ik nog niet omdat het nog niet helemaal rond is. Een hypotheek krijg je tegenwoordig niet zomaar dus het wordt nog even een paar weken spannend. We duimen met zijn allen dat het lukt maar mocht het niet lukken zullen we onze zoektocht voort zetten.

woon ideeën en fantasiën

Een interieur liefhebber kan het uiteraard niet laten om alweer over van alles in het “eventuele nieuwe” huis na te denken, dat zit in je bloed of niet. Dit huis heeft het een prachtige ruime zolder met een dakkapel die aan alle kanten glas heeft. Het uitzicht is fenomenaal, dit moet onze nieuwe slaapkamer worden.
Op de site van VELUX deed ik alvast een paar mooie zolder verbouw ideeën op. Velux toont op hun site het verhaal van Janneke en Mark uit Valkenswaard. Het stel won een duurzame make-over ter waarde van 25.000 euro (laat mij zo’n prijs winnen! haha…). Janneke en Mark hadden de wens hun huidige niet-geïsoleerde jaren ’30 zolder om te toveren tot een modern en licht slaapparadijs. De zolderverbouwing is vastgelegd in 6 video-blog afleveringen. Het is vermakelijk om te zien hoe deze prachtige ouderslaapkamer tot stand is gekomen. Je ziet in de video’s heel goed hoe je van niets, iets kunt maken, en hoe!

zolder

Met de zolder van ons droomhuis (laat ik het even zo noemen) is niks mis, het ziet er zo op het eerste gezicht prima uit. Toch heeft het wel een aantal puntjes van aandacht nodig. Het huis komt uit de begin jaren 70 en is technisch gezien niet zo goed afgewerkt als het huis waar wij voorheen in woonden. De huizen van tegenwoordig voldoen aan allerlei isolatie maatstaven waardoor een nieuwbouw huis zo goed geïsoleerd is dat je daar zelf eigenlijk niet eens meer over na hoeft te denken. Bij dit huis is dat iets minder, er is wel iets aan gedaan maar in mindere mate. Extra isolatie komt nog wel op onze kluslijst maar zal niet meteen uitgevoerd worden.

klus- en opknap plannen

Wij gaan voor nu duimen dat alles doorgaat en daarna kan ik een lijstje gaan maken met (kleine) klus- en opknap plannen, grote verbouwingen zijn gelukkig niet nodig. Al met al zullen er best aardig wat klus projectjes komen (mezelf kennende) maar alles zal in etappes moeten. Een huis kost tegenwoordig aardig wat geld, dus sparen moeten we zeker ook. Wat in ieder geval wel op mijn wensenlijstje komt zijn een paar prachtige Velux dakramen. De zolder met de prachtige (glazen) dakkapel biedt aan één kant van de kamer uitkomst, deze geeft heel veel licht. Aan de andere kant van de slaapkamer ook zoveel licht zou zo mooi zijn. Ik kan niet wachten tot dat ik jullie meer (hopelijk goed nieuws) kan laten weten. Tot snel!

Wil jij de verbouwingsfilmpjes van het huis van Janneke en Mark zien klik dan hier.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “dromen van een nieuw huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *