Dopper
Lifestyle

Dopper ~ changemaker challenge junior

dopper

Making changes

Wie mij volgt op Instagram heeft afgelopen weekend kunnen lezen dat ik sommige dingen in het leven iets anders ga aanpakken in de toekomst. Corona heeft ook zijn goede kanten, mensen komen meer tot een besef. Er waren een aantal dingen waar ik langer klaar mee was maar ik zette mezelf er niet toe om deze voor mij storende dingen te veranderen. Om nu uitleg te gaan geven wat ik wil veranderen m.b.t. mijn Instagram account, dat ga ik hier niet doen. Waar het in het kort een beetje op neer komt, Corona heeft er voor mij voor gezorgd dat het tijd is geworden voor veranderingen. We hebben kunnen concluderen dat we zo hard op weg waren (of nog steeds zijn) met onze wereld vernietigen, dat we inzien dat het niet verder zo door kan gaan.

Verbeter de wereld begin bij jezelf

Nu we met zijn allen niet veel meer mogen hebben we kunnen aanschouwen dat de industrie een hele grote bijdrage levert aan onze milieu vervuiling. De stikstof en CO2 uitstoot zijn in zoverre gedaald dat er bijna geen rode plekken meer te zien zijn op onze radar beelden. Het vliegverkeer is geslonken tot een minimum en de lucht lijkt schoner. Doordat er minder lawaai buiten is omdat er zoveel minder verkeer is keren de vogels weer terug en hoor je de insecten weer vrolijk hun werk doen in de tuin. Dat deze utopie geen maanden meer door kan gaan snap ik natuurlijk ook. De wereld economie is zo gecrasht, bedrijven gaan failliet, mensen raken hun baan kwijt. Bedrijven kunnen niet meer produceren en daardoor niet meer leveren. We zullen een nieuwe manier moeten zien te vinden om het in de toekomst beter te doen (voor de wereld en de mens).

dopper

boot

dopper

 

(plastic) Wegwerp maatschappij

We leven al heel lang (te lang) in een (plastic) wegwerp maatschappij die mij gruwelijk stoort. Mensen kopen en consumeren maar. De “goedkope meuk” is niet aan te slepen uit China en van eerlijk produceren horen we liever niet te veel want dat is te duur. Plastic vervuild de hele wereld. Dieren sterven door het eten daarvan.  Waar ik een plastic flesje van straat raap als ik naar mijn werk loop, daar wordt elders op de wereld een vrachtwagen vo in een rivier gestort. Kijk in het dagelijks leven eens wat wij alleen al aan plastic weg gooien wat er om voedingsmiddelen zit. Kan dit niet anders? Wanneer komen we met zijn allen tot het besef dat dit niet langer zo door kan gaan?

Dopper changemaker challenge junior

Een paar weken terug kreeg ik een leuke mail van het bedrijf Dopper. Daarin kreeg ik de vraag of ik mee wilde doen met mijn kids aan de Changemaker challenge junior. Daar mijn kids niet meer op de basisschool zitten, zei ik nee, ik ben tenslotte hun doelgroep niet. Maar tegen een bedrijf als Dopper die zich zo inzet voor een betere wereld wild ik geen nee zeggen. Hieronder deel ik daarom heel graag de Dopper Changemaker challenge junior!

Hoe werkt de Challenge?

Wat moet je doen?

1. Meld je aan!

Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Meld je dan aan via deze link > Changemaker Challenge junior

2. Krijg toestemming van een ouder/verzorger

Eitje! Stella zal ze een heel overtuigende e-mail sturen. Zodra je toestemming hebt, ontvang je een login account en de Changemaker toolkit!

3. Mag het? Aan de slag!

We sturen jouw ouders/verzorgers een e-mail met alle materialen die je nodig zult hebben om dat briljante idee uit je hoofd en op papier te krijgen.

4. Upload jouw oplossing en deel het met de wereld

Inspireer vrienden, familie en nog veel meer mensen door jouw oplossing op social media te delen.

5. Bouw jouw oplossing

De beste ideeën gaan door naar de finale! Daar bouw je een prototype van jouw oplossing die je presenteert aan een jury. Maar ook als je de finale niet gehaald hebt, kun je een prototype bouwen. Stinky heeft wat briljante instructies geschreven om jou hiermee te helpen.

6. Word een superheld

Iedere oplossing zorgt dat het plastic-verhaal anders afloopt, dus onze held ben je sowieso! En als je de finale wint, helpen Stinky en ik je om jouw oplossing verder te ontwikkelen!

 

******

Doe je ook mee aan deze toffe actie?! Wij willen toch allemaal dat onze wereld schoner en beter wordt!?

Ga jij het verschil maken? Meld je nu aan, succes!

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *