Ipadhoes
Shopping

Custom made Ipadhoes ~ Hoesjemaken.nl

Ipadhoes

Ipadhoes

Ipadhoes

 

Corona en thuis onderwijs

Week 5 (15 maart gingen de scholen dicht) van het “Corona” thuis onderwijs is ingegaan. Hoe vergaat het jullie? ““““`Het is hier toch iedere dag wel weer een strijd om ze aan hun huiswerk te krijgen hoor. De termen “ga nou aan de slag” en “het is geen vakantie” hoor je hier dagelijks (zowel mijn man als ik zijn regelmatig gefrustreerd). Maar goed, vandaag weer een frisse start na het Paasweekend en we gaan er weer voor! Nog twee weken en de Mei vakantie begint en hopelijk mogen ze daarna weer naar school, al is het maar voor een paar uur in de week. Een paar weken terug plaatste ik mijn eerste blog over het thuis blijven (Staying Home) klik hier. Daarin schreef ik dat ze hopelijk na 6 april weer naar school zouden gaan. Helaas is dat niet gelukt.

 

Schoolschema

Om alles in goede banen te leiden proberen we enigszins een schoolschema aan te houden. Iedere dag om 9 uur moeten ze wakker zijn en kijken wat er die dag op de agenda staat. De jongste heeft iedere dag begeleiding van school uit en die krijgt ook iedere dag via Magister door wat hij moet doen. Dit doet hij op zijn manier maar hij doet redelijk zijn best. Op de school van onze andere zoon gaat het allemaal iets anders (iets minder gestructureerd). Hij krijgt zijn huiswerk wekelijks door via de mail en heeft zo nu en dan een video chat met zijn klas en zijn mentor. Mijn man en ik vinden dat hij niet veel uitvoert maar zijn cijfers zijn goed. We gaan er dus maar vanuit dat alles ok gaat, maar of dat ook zo is dat zal blijken aan het einde van het jaar. Wij blijven ze in ieder geval aansporen hun werk te doen en als er hulp nodig is helpen wij waar mogelijk.

 

Hoesjemaken.nl

De mannen werken alle twee van school uit met een Ipad. Om deze Ipad zit een dikke bunkerhoes die er voor zorgt dat hij niet stuk gaat. Omdat de Ipad best wat te verduren heeft op school en in de schooltas is het logisch dat er een bunkerhoes omheen zit (is ook verplicht van school uit).  Je zit er als ouders niet op te wachten dat het scherm constant stuk gaat en dat je het moet laten maken (torenhoge kosten). En de school heeft er ook geen baat bij dat hun leerlingen constant met het excuus komen dat hun Ipad het niet meer doet. Omdat deze bunkerhoezen redelijk saai zijn mochten de mannen voor thuis een andere hoes uitkiezen. Dat vonden ze natuurlijk wel wat! Op de site van Hoesjemaken.nl  kun je custom made hoezen ontwerpen, zo konden ze ook even hun creativiteit kwijt. Jippie! weer een activiteit (naast school) buiten het gamen om 😉

 

Ipadhoes

ipadhoes

ipadhoes

ipadhoes

 

Creatief zijn

Daar de mannen (alle 3 eigenlijk) best creatief zijn en allemaal hun eigen smaak en ideeën hebben vond ik het leuk om te zien dat ze beiden iets heel anders maakte. De één is een skater kid en de ander houdt erg van Japanse tekens,  dito figuren en een paar Amsterdamse kleding brands. Tijdens het ontwerpen van de hoezen kwam ik er ook achter dat de twee precies weten hoe ze met Photoshop moeten werken, wat mij nog nooit gelukt is haha…. Zo weet ik nu dat als ik een keer hulp nodig heb met een mooie collage voor mijn blog, ik hulp kan vragen aan één van de twee 😉 De smartcovers zijn overigens alleen voor thuis gebruik want ze zijn niet stevig genoeg voor school. Check even de site van hoesjemaken.nl er zijn genoeg hoezen te koop, zowel voor Ipads, tablets en telefoons in diverse uitvoeringen.

 

** Dit betreft een gesponsorde blog in samenwerking met Hoesjesmaken.nl

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Custom made Ipadhoes ~ Hoesjemaken.nl

 1. Ze zijn tof geworden!!!! Dat hebben ze super gedaan.
  Het is wat om iedere keer iets te verzinnen om ze bezig te houden en ze bij “het scherm” vandaan te krijgen. Dus ook hier best wel frustraties af en toe. Het schoolwerk heb ik ook af en toe m’n vraagtekens bij. Tot op zekere hoogte bemoei ik me ermee maar verder moeten ze het natuurlijk voornamelijk zelf doen.
  Begin van de week te horen gekregen dat de strenge quarantaine- regels hier in Frankrijk met 4 weken verlengd worden. Even slikken maar we proberen er maar het beste van te maken 🙂
  XxX

  1. Oh Alet, ik denk dat het overal hetzelfde is en met nog 4 weken!? wat erg…. hoop echt dat ze hier na de Mei vakantie weer naar school mogen. Mijn man denkt dat het wel eens tot de zomer vakantie zo blijft. Onze vakantie naar Frankrijk zal ook wel niet meer door gaan ben ik bang 😉
   Succes jullie daar!

 2. Ja, het zal niet mee vallen met twee van die jongens. Thijs begon met te denken dat hij nu één grote vakantie zou hebben. Fout! Ondertussen is hij ook aan het werk gegaan. Ben blij dat ik dit niet mee hoef te maken met een paar kinderen in huis.

  1. Nee dat snap ik! je wordt er af en toe echt gek van hoor. Gisteren kwam ik uit mijn werk en toen lagen ze om half 5 dus nog steeds op de bank met een dekbed, als ik ergens een hekel aan heb (zucht). En dit dus al weken….. Fijn dat Thijs ondertussen door heeft dat hij wel iets moet doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *