Travel

citytrip Rotterdam

citytrip Rotterdam

The city that never sleeps aan de Maas. Het begint al één van onze favoriete citytrips in eigen land te worden.
Voor de derde keer op rij bezochten wij in een schoolvakantie Rotterdam. Rotterdam, een stad waar zoveel te zien en te doen is. Een eerlijke en heerlijke stad. Een hippe en wijdse plek. De bevolking een no-nonsens mentaliteit, je loopt er niemand voor de voeten. Rotterdam heeft een schat aan mooie gebouwen. Al dan niet uit de 17de en 18de eeuw maar de gebouwen van na de oorlog maken ook veel indruk. Wij kijken graag naar de architectuur van deze stad.

dakrestaurant

Alleen in het centrum is al genoeg te zien, de hippe Schiekade, de Meent, de Coolsingel, Hofplein, Blaak, Keizerstraat en Wijnhaven, alles op loopafstand.
Op de Schiekade zit boven de kunst- en designwinkel Groos, het biologische dakrestaurant “Op het dak“.
Een paar maanden geleden zagen wij een tv programma wat ging over de biologische (dak)groenvoorzieningen in Rotterdam. Een interessant onderwerp en programma wat wij moesten onthouden, het kwam op ons to do lijstje te staan. Ondanks dat de tuin niet in bloei stond was het tof om te zien. Het uitzicht was fenomenaal en voor de kids was het een groot avontuur. Boven dat was de biologische limo en (vast eerlijke) koffie heerlijk.

architectuur binnenstad

De route door het centrum bracht ons langs prachtige oude en moderne gebouwen en monumenten. De Markthal blijft imposant om te zien, echter hebben we er dit keer niet gegeten (dat vind ik toch niet echt bijzonder). Met een step en een longboard op pad weinig binnen gezeten maar soms is dat helemaal niet erg met die druktemakers. Het was weer een middag met onze neef en nicht waar we van hebben genoten. De foto’s zeggen genoeg.
Volgende keer als de zon weer schijnt dan toch maar een keer met de watertaxi, nog een bezoek aan de daktuin, wellicht ook een keer naar het museum Boijmans van Beuningen en een bezoek aan de Maastunnel en Maasvlakte. Vooral deze laatste twee lijken mij zo cool om te fotograferen.

Ik zeg bezoek Rotterdam zelf ook een keer (of vaker) en beleef de stad zelf.

Fijne vakantie allemaal!

Fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “citytrip Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *